Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Aloe Vera Jel ile 10 Yöntemde Cildinizi Ferahlandırın!

06-06-2023 01:13
Aloe Vera Jel ile 10 Yöntemde Cildinizi Ferahlandırın!
Aloe vera bitkisi içerisinde bulundurduğu özel jel yapısıyla herkesin kalbini çalar. Doğal etkisiyle sizleri büyüleyecek aloe vera jel, cildinize nem katar ve sonucunda parlaklık sağlar.

Çok yönlü kullanımı ile her derde devâ olan bu saf içerik, sizleri kimyasallardan uzak bir yolculuğa çıkarır. Cilt bariyerlerinde zedelenmeye yol açmaz ve derinlemesine temizlik sunar. Gelin hep birlikte aloe vera jelinin mucizelerini keşfedelim.
           

Aloe Vera Jel Nedir?

Aloe vera jel, aloe vera bitkisinden ortaya çıkan su bazlı yapıya sahip olan bir jel türüdür. Birbirinden farklı kullanım alanları olan aloe vera jelin hem alternatif tıpta hem de kozmetik dünyasında önemli bir yeri vardır. İçerisinde bulundurduğu vitaminler ve bileşenler sayesinde ciltte oluşan tahrişleri onarır ve farklı sağlık sorunlarına iyi gelir. 

Aloe vera jeli doğal yapısı sayesinde herhangi bir alerjiniz olmadığı takdirde sizlerde olumsuz yönde reaksiyona sebep olmaz. Temiz içeriği ve çok yönlü kullanımı sayesinde sadece cilt için değil saç, tırnak ve karaciğer sağlığı için de faydalar sağlar.

Aloe Vera Jeli Nasıl Çıkarılır?

Doğal aloe vera jeli elde etmek ve kullanmak günümüzde çok kolaydır. Evinizde yetiştirdiğiniz ve olgunluğa erişmiş aloe vera bitkilerinden kendi ihtiyacınız kadarını kolay bir şekilde çıkararak tüketebilirsiniz. Aloe vera jelini çıkarmak belli başlı dikkat etmeniz gereken adımlardan geçer. 

İlk olarak yetiştirdiğiniz bitkinin olgunlaştığından emin olmanız gerekir. Olgunlaştığından emin olunan aloe veranın yapraklarından ihtiyaç kadarı seçilir. Yapraklarının alt kısmından nazikçe kesilir ve kesildiği yer temizlenir. Kesilen yapraklardan da sivri kalan kısmın 3’te 1’ini kesmeniz gerekir. Bunun sebebi uç kısmının ince ve içinde bulunan jelin çok az olmasıdır. 

Ucun kesilmesinden sonra da o kısım temizlenir. Kesilme işlemlerinden sonra temizlenmesinin sebebi de bitkinin yapısında bulunan öz sıvının akmasıdır. Aloe lateksi özünün jel ile karışmaması önemli bir noktadır. Çünkü aloe lateksi ciddi metabolizma sorunlarına yol açabilir.

Yapraklar temizlendikten sonra yan kısımlarda bulunan dikenli kenarları dikkatlice kesmeniz gerekir. Daha sonrasında üst ve alt yüzeyindeki kabuklar bıçakla ince bir şekilde sıyırmalı ve israf edilmemelidir. Şeffaf renkte ortaya çıkan jeli bir kavanozda ya da kapta biriktirebilirsiniz. Kabukları atmadan önce içinde kalan jelleri kaşık yardımıyla alarak ziyan etmemeye özen göstermeyi unutmayın!

Aloe vera Jel bulunur ahşap tablanın üzerinde.

Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

Aloe vera jeli yapımı, jelin elde edilişi kadar kolay bir işlemdir. Çıkarılan jel parçalara bölündükten sonra kıvama gelmesi için bir blender kullanılabilir. Blenderda parçalanan jel, yoğun köpüklü bir kıvam alır. Köpüğü sonradan söner ve daha sıvı bir madde hâline gelir. Herhangi sağlam bir kaba hazırladığınız jeli koyarak uzun süre saklayabilirsiniz.

Aloe Vera Jel Ne İşe Yarar?

Aloe vera jel, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa faydalı etkiler sağlar. Kozmetik alanında öne çıkan cilt, saç ve bakım ürünlerinde yararlı etkilerinden dolayı kullanılır. Nemlendirici özelliğiyle kullanıldığı yerlere yoğun nem verir ve ağırlık hissi yaratmaz. Yanık izleri, yara izleri veya pişik gibi ciltte oluşan sorunlara da onarıcı özelliği sayesinde iyi gelir.
    

Aloe Vera Jeli Nasıl Kullanılır?

Günümüz kozmetik ve alternatif tıp dünyası, aloe vera jel kullanımı daha kolay olsun diye farklı formlarda satışa sunarak müşterinin istediği versiyonları ortaya çıkarır. Özellikle cilt için sıkça tercih edilen aloe vera, birbirinden farklı şekilleriyle kullanılabilir.

Aloe vera yüz temizleme jeli, cildin bariyerlerini yıkmadan ya da zarar vermeden fazla yağı ve kiri almaya yardım eder. Doğal yapısı sayesinde herhangi bir alerjiniz olmadığı sürece ciltte reaksiyon göndermez. Tam tersine saf aloe vera jeli, cildinizin gözeneklerini derinlemesine temizler ve matlaştırır.

Cildinizin fazla yağdan ve gün içinde oluşan kirden temizlenmesinden sonra uygulanacak diğer adım da nemlendirme aşamasıdır. Temizleme kadar önemli olan nemlendirmenin cildin bariyerlerine gireceğini lütfen unutmayınız. Bu nedenle aloe vera jel krem formları gibi doğal içeriklere sahip nemlendiriciler tercih edilmelidir. Yüzünüzü doğallıkla besleyerek cildinize daha iyi bakabilirsiniz.

Aloe Vera Jeli Faydaları 

Saymakla bitmeyen aloe vera jeli faydaları, kişisel bakımlarınızdan tutun yaralanmalara kadar iyi gelen zengin içeriğiyle öne çıkar. Cilt sıkıntılarına, vücutta yaşanan tahrişlere ya da yaralanmalara karşı içerisinde bulundurduğu vitaminlerin iyi geldiği bilinir. 

Örneğin, güneş yanıkları için aloe vera jeli kullananlar, jelin soğutucu etkisini hissedebilir. Acıyı hafifleten özelliği ve nemlendirici etkisiyle güneş yanıklarında hissedilen acıya son vererek derinizde oluşacak gerilmelere ve soyulmalara engel olur.

Aloe Vera Jeli Cilde Faydaları

Aloe vera jelinin cilde faydaları arasında özellikle yaralarda gösterdiği onarıcı etkisi ön plana çıkar. Düzenli ve doğru kullanma şartı yerine getirildiği sürece aloe vera jelinin cildinizde yarattığı farka inanamayacaksınız. Aleo vera jelinin ciltte yarattığı şahane etkiler şu şekilde sıralanabilir:

  ●Yoğun nemlendirici özelliği ile cildinizde yaşanan kuruluklara son verir. 
  ●Vücutta oluşabilecek çatlakları en aza indirir.
  ●Kesikler, iyileşme sürecine giren yaralar veya yanık izleri gibi cildinizde oluşan tahrişlere karşı onarıcı tepki göstererek iyileşme hızını arttırır.
  ●İyileşme sürecinde olan yaralarda ya da böcek ısırığı gibi durumlarda oluşan kaşıntıları giderir.
  ●Selülit gibi problemlere de iyi gelmesi bir diğer etkilerindendir.
  ●Omuz kısımlarında oluşan sivilceler için de kullanılabilir.
  ●Hem estetik açıdan hem de sağlık için yararlı olan aloe vera jeli, çok yönlü kullanıma sahiptir. 

Aloe vera jel bulunur yuvarlak ahşap tablanın üzerinde.

Aloe Vera Jeli Yüze Faydaları   

   
Aloe vera jel yüzde daha komplike sorunlara yararlar sağlar. Özellikleri arasında ciltten fazla yağı arındırması akne problemi olanlar için müjdeli bir haber olabilir. Yüzüne aloe vera sürenler ilk olarak ciltte yaşanan parlaklığı ve canlılığı fark eder. Genel olarak cilde fay bahsetmek gerekirse;

  ●Gözenekleri derinlemesine temizler.
  ●Ciltteki yağ fazlalığını temizlik sırasında atarak dengeyi oluşturur.
  ●Yüzdeki yağ dengelendiği için sivilce problemleri en aza iner ve doğal bir çözüm yolu olur.
  ●Temizlik sonrasında içinde bulundurduğu kolajen etkisi sayesinde gözenekleri küçültür ve ekstra bir ürün kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
  ●Peeling şeklinde kullanıldığında da jelin siyah noktaları azaltma etkisi görülür.

Saf içeriği yüzünüzde ferahlık hissi bırakır ve derinlemesine temizliği, yüzünüze kattığı ışıltıdan anlayabilirsiniz. Aloe vera yüze zararları alerjiniz olmadığı takdirde görülmez. Aloe vera jelinin yan etkileri, genellikle kullanım açısından dozu doğru ayarlanmadığında ortaya çıkar. 

Aynı şekilde yüzde de fazla kullanımı yoğun neminden dolayı yağlanmaya sebep olabilir. Doğru kullanım oranı ayarlandığı sürece aloe vera jeli herhangi bir zarara yol açmaz.

Yatmadan Önce Yüze Aloe Vera Sürmek

Yatmadan önce yüze aloe vera sürmek etkili bir bakım rutinidir. Gece uykusunda cilt bariyerleri ve vücut, kendini yenilemeye geçer. Gün içerisinde kullanılan aloe vera ürünleri, fazla yağ ve kiri yüzünüzden arındırarak uyku saatlerinizde cildin nefes almasını sağlar. 

Aloe Vera Jeli Saça Faydaları

Sadece cilt için değil saç içinde fayda sağlayan aloe vera jeli, besleyici içeriğiyle saç köklerini güçlendirir. Aloe vera jeli saç faydaları şu şekildedir;

  ●Saçlara parlaklık katar.
  ●Saç köklerini besler.
  ●Kepek oluşumunu en aza indirir.
  ●Yoğun nemlendirme özelliğiyle saç kırıklarını onarır.
Doğal fayda sağlayan aloe vera jel, saçlarda yağlı görüntü bırakmaz. Bu ürünün yanında saçlarınız için kimyasal içeren diğer ürünleri kullanmanıza gerek yoktur.

Aloe vera jel ve bitkisi bulunur beyaz zeminin üzerinde.

Aloe Vera Jeli Saça Nasıl Uygulanır?

Aloe vera jeli saçlar için uygulanırken farklı amaçlarda kullanılabilir. Maske hâlinde de kullanılabilen aloe vera jeli, duş esnasında ya da öncesinde saç diplerine yedirilir ve bir süre masaj yapılır. 

Bekletildikten bir süre sonra iyice durulanır. Kepeklenmeyi engelleyen bir yöntem olarak saç bakım rutininizde bu ürün yer alabilir. Bakım kremi yerine de tercih edilebilen aloe vera jeli, duştan sonra saç uçlarına az miktarda uygulanabilir.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Aloe vera jel yağ bezesi sorunu için birebir yöntemlerdendir. Herhangi bir ilaç kullanmadan uygulayabileceğiniz bu doğal yöntem, yağ bezesinin oluştuğu yere düzenli zaman aralıklarıyla sürüldüğünde beklenen çözüme ulaştırır. İçeriğinde bulunan özler sayesinde ilk akla gelen etkileyici çözümlerden biridir. 
        

Aloe Vera Jeli Nasıl Saklanır?

    
Aloe vera jeli çıkarıldıktan sonra herhangi bir sıvı ya da katı maddeye maruz kalmadan cam bir kavanoza yerleştirilmesi ve ağzının kapanması gerekir. Sonrasında 1 haftalık süre boyunca taze şekilde kullanabilirsiniz. Herhangi bir küflenme veya renk değişimi görürseniz yeni jel çıkarmanız ve elinizdekini atmanız gerekir. 

Aloe vera jeli içeren ürünlerimizi  Agarta Bitkisel Kozmetik üzerinden öğrenebilir ve farklı doğal içeriklere göz atabilirsiniz. Cildinizin en iyi dostu Agarta hep yanınızda!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.