Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Aloe Vera Sabunu Faydaları Nelerdir?

09-11-2020 00:00
Aloe Vera Sabunu Faydaları Nelerdir?

Aloe vera sabunu özü olan aloe vera bitkisi ölümsüzlük bitkisi olarak antik çağlardan beri kullanılır. Yatıştırıcı ve canlandırıcı etkisiyle mükemmele yakın çözümler sunan aloe vera, içerisindeki antioksidan sayesinde yara, yanık tedavisinde doğru sonuçlar çıkarır. Özellikle pigmentasyon konusunda rol alan A vitamini bakımından oldukça zengin olan Aloe vera, B vitamini, kalsiyum ve birden çok minerali de bünyesinde barındırır.

Aloe vera çok uzun yıllar boyunca dünya çapında geleneksel tıpta destekleyici olarak kullanılmıştır. Faydaları her geçen gün daha da anlaşılan aloe vera, zamanla modern çağa da entegre olmuştur.  Sabunlar, kremler ve serumların içeriğine öz olarak eklenmeye başlanmıştır. Bitkinin kendisi direkt olarak da kullanılır. Birçok insan suyunu çıkarıp tonik olarak da tercih eder. Tüm bu faydaların yanında bir de sabun olarak kullanılan aloe vera sabunu birden fazla faydaya sahiptir.

1. Aloe Vera Sabunu Cildinizi Nemlendirir

Aloe vera sabunu içinde bulunan aloe vera bitkisinin sahip olduğu C ve E vitaminleri sayesinde cildinizin ihtiyacı olan besleyici, yaşlanmayı geciktirici etkiyi cildinize verir. Cildinizin yağ dengesini koruyarak nemlendirir. Böylelikle hem kuru ciltler için hem de yağlı ciltler için ortak bir kullanım kolaylığı sağlar.

2. Cilt Tahrişlerini Giderir

Aloe veranın içinde bulundurduğu antibakteriyel ve antifungal etki sebebiyle ciltte oluşmuş ya da oluşabilecek kızarıklıkları, tahrişleri ve mantarları önler. Aloe vera sabunu bu rahatsızlıkların sebep olduğu kaşıntı hissini yok eder. Aloe vera içindeki oksin hormonu ile yeni hücrelerin büyümesini sağlayarak yaraları hızlıca iyileştirir. Böylece de ciltte oluşabilecek iltihap ve izlerin önüne geçer.

3. Yanık Tedavisinde Kullanılır

Aloe vera bitkisi ortamda bulunan radyasyonu kendisine çekerek, çevredeki radyasyon fazlalığını azaltır. Aloe vera sabunu ise içinde bulunan aloe vera sayesinde nüfuz ettiği yüzeydeki UV ve radyasyon etkisini azaltır. Deride oluşturduğu ekstra kalkan ile temas edebilecek dış etkenlerin etkisini azaltan aloe vera sabunu, cildin sahip olduğu nemi de ciltte tutar. Böylelikle de güneş yanığı ve kaza sebebi oluşan yanıklara besleyici bir tedavi uygular.

 

4. Losyon Görevi Görür

Aloe veralı doğal sabunlar yağlı bir yapıya sahip olmadığı için cildinizde böyle bir hisse de sebebiyet vermez. Aloe vera sabunu günlük kullanımlarınızda, cildinizde bıraktığı nem sayesinde cildinizin kurumasını önler. Böylelikle de cildinizin çatlamasının ve erken yaşlanmasının önüne geçer.

5. Makyaj Temizleyici Olarak Kullanılabilir

Aloe vera sabunu içeriğinden dolayı, gözeneklerdeki her türlü kiri rahatlıkla yüzeye çıkarır. Derinlemesine temizlik etkisinin yanı sıra sıkılaştırma özelliğiyle de ekstra bir tonik ihtiyacı bulunmadan makyajınızdan arınmanızı sağlar.

6. Sivilce ve Siyah Noktalarda Etkili Çözüm

Aloe veranın içinde bulunan kolojen sayesinde aloe vera sabunu siyah nokta ve sivilce oluşumlarında çok etkili sonuçlar verir. Düzenli kullanımlarda gözle görülür bir iyileşme sağlanmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.