Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Arbutin Serum Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

01-12-2023 12:26
Arbutin Serum Nedir?  Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Arbutin Nedir?

Arbutin, bir glikoz türüdür ve bitkilerde doğal olarak bulunan bir bileşendir. Bu bileşen, özellikle bazı meyve ve bitkilerin yapraklarında bulunur ve genellikle cilt bakım ürünlerinde kullanılan bileşen türüdür. Arbutin, özellikle cilt tonunu düzenleme ve pigmentasyon sorunlarına ve melanin üretimini dengelemeye karşı yardımcı olma özelliğiyle dikkat çeker.
 
Arbutin, iki temel türde bulunabilir.Alfa arbutin ve Beta arbutin. Bu formlar, benzer biyolojik aktivitelere sahiptir, ancak moleküler yapıları biraz farklıdır.Alfa arbutin, genellikle daha istikrarlı bir form olarak kabul edilir ve daha hızlı bir şekilde cilde nüfuz edebilir.Her iki formda melanin oluşumunu engellemede etkili içeriklerdir. Bitkilerin yapraklarında ve meyvelerinde bulunan arbutin, özellikle cilt bakım ürünlerinde cilt tonu renk düzenleyici etkisiyle dikkat çeker. Arbutin, birçok bitkide doğal olarak bulurancak en çok  özellikle bearberry, kızılcık, yaban mersini bitkilerinde yüksek miktarlarda bulunur.
 
Arbutin'in cilt bakımındaki etkileri şu şekilde sıralanabilir;
 
Leke ve Renk Düzensizlikleri: Arbutin, cilt tonunu düzenleyerek pigmentasyon sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Güneş lekeleri, koyu lekeler ve diğer renk düzensizliklerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
 
Melanin Üretimini Dengeleme: Arbutin, melanin üretimini düzenleyerek cildin daha açık ve aydınlık bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
 
Antioksidan Etki: Arbutin, antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak cildin genç ve canlı kalmasına katkıda bulunur.
 
Anti-enflamatuar Etki: Bazı durumlarda, arbutin'in ciltteki iltihaplanmayı azaltıcı özelliklere sahip olduğu araştırmalarla ortaya çıkmıştır.
 
Güneş Hasarına Karşı Koruma: Arbutin, güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu cilt hasarlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, güneşe bağlı pigmentasyon ve leke sorunlarına karşı koruma sağlayabilir.
 
Arbutin, çeşitli cilt bakım ürünlerinde bulunabilir, özellikle serumlar, kremler ve maskelerde bulunabilir. En çok kullanılan türü cilt bakım serumlarıdır.Hızlı emilimi sayesinde cilde hızlı nüfuz ederek daha etkili olduğu bilinmektedir. Ancak, cilt bakım ürünleri kullanmadan cilt tipinize göre karar vermek önemlidir. Her cilt tipi farklıdır, ve bazı insanlar belirli bileşenlere hassas olabilir.
Ayrıca, ürünleri düzenli ve talimatlara uygun bir şekilde kullanmak da önemlidir.
 

Agarta Arbutin Serum Nasıl Kullanılır?

 
Temizleme: Cildinizi uygun bir temizleyici ile temizleyin. Cildiniz temiz olduğunda, serumun daha etkili olmasına ve cilde daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olur.
 
Tonik Kullanımı (isteğe bağlı): İhtiyaca göre tonik kullanabilirsiniz. Tonik, cildi dengelemeye ve hazırlamaya yardımcı olabilir.
 
Serumu Uygulama: Arbutin içeren serumu, genellikle ince bir tabaka halinde cildinize uygulayın.
 
Cilde Masaj Yapma: Serumu uygularken parmaklarınızla nazik bir masaj yaparak ürünün cilde iyice nüfuz etmesini sağlayın.
 
Diğer Cilt Bakım Ürünleri (isteğe bağlı): Diğer cilt bakım ürünlerinizi ekleyebilirsiniz. Örneğin, nemlendirici veya güneş koruyucu kullanabilirsiniz. Bu adımlar, cildinizi korumaya ve nemlendirmeye yardımcı olabilir. Leke üzerine etki eden içeriklerini kullanırken güneş kremi kullanılması cildin zararlı UV ışınlarından korunmasını sağlamak uzmanlar tarafından ısrarla tavsiye edilmektedir.
 
Düzenli Kullanım: Arbutin içeren serumun düzenli kullanımı, uzun vadeli etkiler elde etmenize yardımcı olabilir. Genellikle sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanım önerilir. Bazı cilt tipleri daha hassas olabilir ve arbutin kullanımı sıklığı azaltılmalıdır.Kullanım sıklığı, ürünün formülasyonuna, konsantrasyonuna ve cildin hassasiyetine bağlı olarak değişebilir. C vitamini ve leke için etkili içerikte ürünler diğer bakım ürünlerinde de mevcut ise cildin hassasiyetine uygun kullanmak ve içeriklerin araştırılması gerekebilir.

Agarta Arbutin Serum İçeriği Nedir?

 
Arbutin içeren kozmetik ürünlerin kullanım sıklığı, ürünün formülasyonuna, konsantrasyonuna ve cildin hassasiyetine bağlı olarak değişebilir.Agarta Arbutin serum içeriğinde bulunan Niacinamide ve Zinc PCA ile zenginleştirilmiştir.
 
Niacinamide, B vitamini ailesine ait bir bileşiktir ve vitamin B3 olarak da bilinir. Kimyasal olarak niacin (nikotinik asit) türevidir. Niacinamide'nin cilt bakımı alanındaki kullanımı giderek popüler hale gelmiştir, çünkü cilt sağlığına bir dizi potansiyel fayda sağlamaktadır.Niacin, vücutta niacinamide dahil olmak üzere birkaç farklı forma dönüştürülebilen bir vitamindir. Niacinamide, cilt bakım ürünlerinde ve bazı besin takviyelerinde yaygın olarak kullanılan bir bileşendir.Cilde parlak ve canlı bir 
 
 
Zinc PCA (Çinko PCA), çinko tuzlarından türetilmiş bir bileşiktir. Çinko PCA, cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir içeriktir. Çinko, cildin doğal olarak bulunan bir mineraldir ve cilt sağlığı üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahiptir.Sebum salgısının dengelenmesinde ve cilt florasının düzenlenmesine destek olur. Cildin nem ve enerjisini artırmakta görev alarak cildin yenilenmesinde etkilidir.Cilt bariyerini güçlendirir.


Agarta Leke Gidermeye Yardımcı Cilt Tonu Eşitleyici Serumu İncelemek İçin Tıklayın!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.