Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

25-12-2020 00:00
Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Ardıç katranı sabunu hakkında bilgi vermeden önce ardıç ağacı hakkında bilgi vermek konunun bütünlüğü açısından faydalı olacaktır.

Genelde kısa ve orta boylu bir ağaç olan ardıç; mide rahatsızlıklarınaböbrek ve mesane taşına iyi gelmesiyle bilinir. İlaç yapmak için ardıç ağacının meyvesi kullanılırken, yine aynı meyvenin yağı çıkarılarak da birçok farklı alanda kullanılır. Şişkinlik, mide ekşimesi, bağırsak rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ardıç meyvesi bağırsak kurtlarını gidermek için de kullanılır.

Böcek ısırıkları, diyabet ve hatta kanser tedavisinde dahi ardıç ağacının meyvesi kullanılmaya başlanmıştır. Birçok bitki gibi ardıç da meyvesinden yağı çıkarılarak direkt kullanılır. Eklem ağrılarına iyi gelmesi için ağrılı bölgeye doğrudan sürüldüğünde etkili sonuçlar alınabilir.

Diğer bitkiler gibi ardıcın da sabunu üretilmektedir. Hassas cilt tipleri için oldukça faydalı olan ardıç katranı sabunu, sedef hastalığı dahil olmak üzere kaşıntılı veya tahriş olmuş bölgelere sürüldüğünde olumlu etkiler verdiği ifade edilir. Saç derisinde kullanıldığında kepek sorununu giderilmesine yarıdımcı olan ardıç katranı sabunu saç dökülmesini azaltma da ve saçların sağlıklı uzamasında da etkilidir.

 

 

Ardıç Katranı Sabunu Faydaları

Ardıç katranı sabunu faydaları oldukça fazladır.  Söz konusu faydalarından istifade edilmesi maksadı ile ardıç katranı sabunu, kurutulmuş ardıç katranının zeytinyağı ve pamuk yağı ile birleştirilmesiyle hazırlanır. Herhangi hayvansal bir katkı maddesi içermeyen üründe renklendirici de bulunmaz. Ardıç katran sabunu faydaları genellikle saç ve cilt bakımı üzerinde etkilidir. Bu faydalar şöyle sıralanabilir;

  • Her cilt tipi için kullanılabilir.
  • Cildi nemlendirme özelliğinden ötürü, yaşlanmayı geciktirme de etkili olan ardıç katranı sabunu cildin sağlıklı ve dinç gözükmesine de katkı sağlar.
  • Vücutta oluşmuş olan koyu halkalara, lekelere içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde etkili olmaktadır.
  • Hassas ciltlerde dahi beklenen olumlu etkiyi göstermekte olup, PH değerinden ötürü hassas ciltleri tahriş etmeyip derinlemesine temizliği sağlamaktadır.
  • Ardıç katranı sabunu faydaları konusunda bir diğer husus ise kaşıntı ve ölçeklenme gibi sedef hastalığı semptomlarını hafifletmekte  kullanılabildiğidir.
  • Cilt hücrelerinin büyümesini yavaşlatır böylelikle de cildin görünümünü gençleştirir.
  • Akne, siyah noktalar, kaşıntı, egzama, sedef hastalığı, mantara karşı kullanılabilir.
  • Saç dökülmesi, kepek, ölü kıl hücrelerini temizler, pelad, dermatit, uyuz, güneş lekeleri gibi cilt sorunlarında etkili sonuçlar verir.
  • Ardıç katran sabunu cildin yağlı olmasını önlemede yardımcıdır, cilt yağını dengeler ve cildinizin doğal bir şekilde sahip olması gereken neme kavuşmasını destekler.
  • Ardıç katranı sabunu faydaları için özellikle uzun süreli ve düzenli kullanım tavsiye edilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.