Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Argan Sabunu Faydaları Nelerdir?

21-11-2020 00:00
Argan Sabunu Faydaları Nelerdir?

Argan sabunu kaynağı olan argan ağacı endemik bir ağaç olup tek tür çiçekli bitki içeren bir cinstir. Argan ağaçları 8-10 m yüksekliğe kadar uzayıp, yaklaşık 200 yıla kadar yaşar. Argan ağacının meyvesi siyah ve kuru olup, Temmuz ayında düşer. Birçok alanda kullanılan bu meyve özellikle kereste, yağ ve sabun yapımında kullanılır. Direkt meyve olarak da tüketilebilir.

Birden çok faydası bulunan argan ağacının kozmetik alanın da değerlendirilmesi, yağ ve sabununun yapılmasıyla başlamıştır. Özellikle cilt üzerindeki faydalarının her geçen gün kullanıcıları tarafından daha çok fark edilmesiyle üretimi de artmıştır.

21. yüzyılın başlarında ABD ve Avrupa'da kozmetik endüstrisi tarafından pazarlanmaya başladığından bu yana ürünün satışları artmıştır. Argan yağı, argan ağacının en çok var olduğu ülke olan Fas'ta dahi lüks bir ürün olarak satılır. Diğer yağlara oranla fiyatı fark edilecek düzeyde pahalıdır.

Argan E vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. Argan sabunu da içerdiği yoğun argandan dolayı bu konuda oldukça etkilidir. Argan sabunu kullanımı her geçen gün artan ve doğal içeriği ile üretiminin de ciddi potansiyel vadettiği bir üründür.

 

Argan Sabunu Faydaları Nelerdir?

Argan sabunu faydaları genel hatları ile şöyle sıralanabilir;

1. Güneş ışınlarından korur

Argan sabunu içindeki antioksidan sayesinde güneş ışınlarında bulunan serbest radikallerin cildimize zarar vermesini önler. Düzenli kullanımlarda cilt kanserini dahi önlemede yardımcı olduğu klinik araştırmalarla ispatlanmıştır.

2. Argan sabunu cildi nemlendirir

Argan sabunu faydaları konusunda bir diğer husus ise, antioksidan bakımından çok zengin bir ürün olmasıdır. Bu içeriği ile cilde yumuşak, pürüzsüz bir görünüm verirken aynı zamanda da nemlendirir. Bol E vitamini sayesinde vücutta su tutulmasını sağlar ve bu yüzden de sabun, krem, losyon gibi ürünlerde kullanılır. Böylelikle cildin sahip olması gereken neme kolaylıkla kavuşması sağlanır.

 

 

3. Cilt kusurlarına iyi gelir

Argan sabunu içeriğindeki E vitamini sayesinde renk açıcı olarak kullanılır. Ciltteki hiperpigmentasyon sorunlarını giderirken, koyu lekelerin giderilmesine katkı sağlar. Cilt kusurlarını giderirken daha sakin bir cilt yapısı bırakır. İçeriğindeki antienflematuar özellik sayesinde, cilt rahatsızlıklarına sebep olan semptomları azaltır ve cildi yatıştırır.

İçeriğindeki antisebum özelliği sayesinde argan sabunu, ergenlik zamanlarında sebum fazlalığı sebebiyle oluşan akneleri tedavi etme konusunda da çok başarılır. Ciltteki sebum miktarını etkili bir şekilde düzenleyebilen anti-sebum etkilere sahip içeriği ile sivilce, siyah nokta gibi ciltte sebum fazlalığı sonucu çıkan iltihabi kusurların giderilmesine yardımcı olur.

4. Argan cilt rahatsızlıklarında yardımcıdır

Argan yağı içinde antibakteriyel ve antifungal özellikler barındırır. Bu sayede de deride oluşmuş ya da oluşmaya başlamış mantar, yara gibi enfeksiyonların çözümünde etki sağlar. Enfeksiyonlu bölge argan sabunu ile günde iki kere yıkandığında iyileşme gözle görülecektir.

5. Sorunlu cilt bölgelerinde etkilidir

Daha önce de belirttiğimiz gibi argan sabunu bol miktarda antioksidan içerir. Bu özelliği sayesinde yaralarda, kesiklerde hızlı iyileşmeyi sağlar. Bununla birlikte kaşıntı, kızarıklık gibi iritasyon kaynaklı rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.