Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Argan Yağı Nedir? Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

18-11-2022 00:00
Argan Yağı Nedir? Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Argan yağı, sahip olduğu zengin bileşenleri ile kozmetik alanında sık kullanılan doğal yağlardan biridir. Söz konusu olan bileşenler hem cilt hem de saç bakımında etkili sonuçlar verir. Üstelik argan yağı fiyat açısından uygun seviyelerde olduğundan her bütçeye hitap eden doğal bir ürün olarak da ön plana çıkar.

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı sadece Fas coğrafyasında yetişen "Arganio Spinosa” adlı ağacın çekirdeklerinden elde edilen bir bitkisel yağ çeşididir. Bu ağaçta yetişen cevizlerin içerisinden çıkarılan özel çekirdekler, bir dizi işlemden geçirilerek sonunda yağ formuna ulaşır.

Hayat ağacı olarak da bilinen Arganio Spinosa tıpkı kestane gibi, çok dikenli bir bitki olduğu için meyvelerini ve çekirdeklerini toplamak bir hayli zordur. Günümüzde hala geleneksel yöntemler kullanılarak elde edilen saf argan yağı içerisinde bulunan vitaminler sayesinde cilt ve saç bakımında oldukça değerli bir bileşen olarak kabul görür.

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan yağları vitamin yönünden zengin bileşenlere sahip olduğu için kozmetik alanında tercih edilen ürünlerdir. İçeriğindeki yağ asitleri ile hem cildin hem de saçların beslenmesinde önemli bir rol oynayan argan yağlarının % 100 doğal olması büyük önem taşır. Argan yağı bir çok alanda yaygın olarak kullanılan bir yağ türüdür. Bilinen birçok etkisi bulunan Argan yağı faydaları ve Saf argan yağı ne işe yarar sorusunun cevabını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Saçları canlandırarak parlak bir görünüme ulaştırır,
  • Saç diplerini besleyerek sağlıklı ve gür bir şekilde uzamalarını sağlar,
  • Ciltte oluşan çatlaklara karşı etkilidir,
  • Güneş lekelerini gidermek için kullanılır,
  • E vitamini sayesinde ciltteki hücre yenileme sürecini destekler.
  • Derinin yaşlanmasını önlemeye ve çatlamış derinin çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
  • Argan yağı emilimi oldukça yüksek olduğundan krem gibi kullanılabilir. Cildi yumuşatır, nemlendirir ve kurumaya karşı korur.
  • Cildin beslenmesine ve canlı kalmasına yardımcı olur.
  • Anti-Aging özelliği kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olur.
  • Düzenli kullanımda akne ve sivilcelere karşı etkilidir.

Argan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Cildinize uygulayacağınız argan yağı faydaları bakımından besleyici ve koruyucu etkilere sahiptir. Cildi nemlendirmek, beslemek, güçlendirmek ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılan argan yağları bu özellikleri ile yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir. Argan yağının cilt üzerindeki faydalarını maddeler halinde sıralamak gerekirse:

  • Cildi nemlendirerek canlı bir görünüme sahip olmanızı sağlar.
  • İçeriğinde bulunan yağ asitleri ile cildin esnekliğini koruyarak yaşlılığa karşı direnir.
  • Enfeksiyon ve yaraların neden olduğu iltihabı daha hızlı iyileştirir.
  • Ciltteki sebum dengesini sağlayarak akne oluşumunun önüne geçer.
  • Cildin farklı bölgelerinde görülen ince çizgileri nemlendirici özelliği sayesinde gidererek genç bir görünüm ortaya koyar.
 
 

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Argan yağının güçlü bir E vitamini deposu olması onu saç bakımından da kullanılan önemli ürünlerin arasına sokar. Antioksidan ve nemlendirici etkilere sahip olan argan yağı saç köklerini besleyerek nem desteği sağlar. Bu sayede saçlar ışıltısını ve yumuşaklığını yeniden kazanmış olur. Argan yağının saç bakımındaki önemini sıralamak gerekirse:

  • Sağlıklı bir saç derisini teşvik etmesi nedeniyle dökülme ve kırılma sorunlarının önüne geçer.
  • Saçları nemlendirerek yumuşak bir forma sahip olmalarını sağlar.
  • Saçın kolay şekil almasına yardımcı olur.
  • Isı ile çalışan şekillendiricilere karşı saç dersini muhafaza eder.
  • Saç diplerini arındırarak kepek gibi sorunların önüne geçer.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağını cildinize doğrudan sürerek uygulayabilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak formülünde organik argan yağı bulunan ürünleri de cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Ancak argan yağını nemlendirici özelliklere sahip olduğu için cilt bakımınızın temizlik aşamasından sonra kullanmanızda fayda vardır.

Kendiniz için en iyi argan yağı arayışınızda sonuca ulaşıp kullanım aşamasına geldiğiniz zaman bazı etmenlere dikkat etmeniz gerekir. Bunların başında cildinizin argan yağına karşı vereceği tepkimedir. Zira kimi ciltler argan yağıyla buluştuğunda döküntü ya da tahriş gibi sorunlarla karşılaşır.

Argan yağını yemeklerinizde kullanacaksanız tamamen doğal bir ürün olduğuna kanaat getirmeniz gerekir. Çünkü kozmetik amaçlarla satılan bu ürünler, içeriğinde yememeniz gereken bileşenleri bulundurabilir. Saf argan yağı sebzelerin üzerinde gezdirilebilirken aynı zamanda ekmek banarak da yenilebilecek bir üründür. Sadece yüksek ısı karşısında kolayca yanabildiği için daha çok çiğ olarak tüketilir.

Argan yağını kullanmadan önce cildinizin böyle bir alerjisi olup olmadığını doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz. Zira cilt temizliği sonrasında kullanılan bu ürün daha öncesinde tüketilen yağlı besinler karşısında da reaksiyon göstermeye meyillidir. Ürün bu tip risklere sahipken kendi başınıza deneyerek alerjik durumunuzu öğrenmek için, argan yağını boynunuzun küçük bir bölümüne damlatarak 48 saat civarında beklemeniz gerekir. Eğer cildiniz herhangi bir yan etki göstermiyorsa, argan yağını düzenli olarak kullanmanızda sorun yok demektir.

Argan Yağı Yüzde Tüylenme Yapar Mı?

Argan yağının sürekli ve doğrudan kullanılması tüylenmeye meyilli cilde sahip olanlarda bu soruna yol açabilir. Dolayısıyla argan yağının kullanım miktarında aşırıya kaçmamak gerekir. Eğer kullanmanız gereken miktar hakkında net bir fikriniz yoksa, içeriğinde argan yağı bulunan saç ve cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Siz de cilt bakım rutininizde bu tür doğal bileşenlere yer vermek istiyorsanız Agarta’nın zengin çeşitlerine göz atabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.