Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Avokado Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

17-12-2022 00:00
Avokado Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Avokado yağı, içeriğinden dolayı oldukça sağlıklı bir bitkisel yağ olarak özellikle cilt ve saç bakımında sıklıkla tercih edilir. Kozmetik dünyasındaki pek çok krem ve maskenin bileşeninde kullanılan bu yağ, herhangi bir karışım dışında doğal olarak uygulandığında da pek çok sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Peki avokado yağı faydaları nelerdir ve avokado yağı nasıl kullanılır?

Avokado Yağı Nedir?

Avokado yağı, avokado meyvesinin özünden yağının ayrıştırılması ile üretilen bir bitkisel yağ çeşididir. Saf ve rafine olmak üzere iki farklı türü bulunur. Saf avokado yağı, meyvenin preslenmesi ve sonrasında yağın posasından ayrıştırılması sonucu elde edilir. Zeytinyağı gibi avokadonun preslenmesi sonucu elde edilen yağa da "sızma” denir. 

Rafine türündeki yağı ise sızma yağın filtrelenmesi ile elde edilir. Saf olan türüne göre rengi yeşil değil açık sarıdır. Cilde ve saça pek çok faydası bulunan avokado yağı özünde yemeklik yağ olarak üretilir ve daha çok mutfakta kullanılır.

Avokado Yağı Nerelerde Kullanılır?

Avokado yağı sağladığı faydalardan dolayı saç, cilt bakım ve mutfak gibi çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Yemek yaparken mısır yağı ya da ayçiçek yağı yerine daha sağlıklı bir seçenek oluşturan avokado yağı, yemeklerinizin lezzetini de dokusu ile doğrudan artırır. 

Mutfak dışında ise makyaj temizleme, cilt nemlendirme, saç ve yüz maskesi gibi çeşitli alanlarda kullanılır. Avokado yağının içeriğinde bulunan E vitamininden dolayı güçlendirici ve koruyucu bir yapısı vardır. Bu sebeple bitkisel yağlar arasında hem kullanım alanı açısından hem de faydaları açısından sıklıkla tercih edilir.

 

Avokado Yağı Faydaları Nelerdir?

Avokado yağı, yapısı ve içerdiği maddeler ile pek çok ciddi rahatsızlık ve hastalığın önlenmesi veya iyileşmesi için faydalıdır. Avokado yağı faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kolesterolü Düşürür:

Düşük yoğunluklu lipid (LDL) veya "kötü" kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır.

  • Kan Basıncını Düşürür: 

Avokado yağı içerisinde bulunan E vitamini, kan damarlarını sağlıklı tutmayı sağlar.

  • Vücudunuza Detoks Yapar: 

Cıva ve kurşun gibi ağır metalleri vücudun çeşitli bölgelerinden uzaklaştırmaya yarayan klorofil, yağ içerisinde bol miktarda bulunur.

  • Besin Emilimini Artırır: 

Avokado yağında bulunan doymamış yağlar, vücudun yağda çözünen besin ve vitaminleri emmesine yardım eder.

  • Diş ve Diş Eti Sağlığına İyi Gelir: 

Periodontitis adı verilen diş eti hastalığına iyi gelir.

  • Göz Sağlığına İyi Gelir: 

Avokado yağı, antioksidan lutein bakımından yüksektir. Lutein göz sağlığına doğrudan iyi gelir ve vücut tarafından otomatik olarak üretilmez.

Avokado Yağı Saça Faydaları

Avokado yağının en sık tercih edildiği bölgelerin başında saç gelir. Pek çok saç problemi ile başa çıkma konusunda oldukça etkileyici çözümler sunan avokado yağı saça faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kepeği Azaltır: 

Saç derisine sürülebildiği için kepeğin oluşumunu engelleyerek saçın daha sağlıklı bir görünüme ulaşmasını sağlar.

  • Saç Kırıklıklarını Önler: 

Saç tellerinize sürdüğünüzde kırılmayı önler ve saç tellerini güçlendirir.

  • Dolaşmış Saçların Açılmasını Sağlar: 

Saçınızda oluşan düğüm ve karışmaları açmak için kullanabilirsiniz.

  • Saçları Hasardan Korur: 

Saçınıza sürdüğünüzde güneş ışığı, deniz suyu, klor ve tozun zararlarından saçlarınızı korur.

  • Saçın Uzamasını Kolaylaştırır: 

Saçları uzatmanın yanı sıra daha gür ve sağlıklı olmasını sağlayan biotin, avokado yağı içerisinde bulunur.

  • Saçın Daha Parlak Görünmesini Sağlar: 

Herkesin hayali olan parlak ve güçlü saçlar, avokado yağının içerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde mümkündür.

  • Saçı Nemlendirir: 

Saçı besleyerek ihtiyacı olan nemi karşılamasına yardım eder.

Avokado Yağı Cilde Faydaları

Avokado yağı cilde faydalarından dolayı da kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Pek çok cilt hastalığına da iyi gelen avokado yağının cilde faydaları şu şekildedir:

  • Cildini nemlendirir ve iyileştirir.
  • Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
  • Aknelere iyi gelir.
  • Kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Yaraların hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Güneş yanıklarına karşı iyi gelir.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanım alanı oldukça çeşitli olan avokado yağını öncelikle ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Yemeklerde kullanmayı düşünüyorsanız eğer genellikle yemeklik yağ olarak ya da salatalarınızda kullanabilirsiniz. Yemeklerde avokado yağı lezzeti artırdığı kadar içindeki vitaminlerden dolayı sağlıklıdır.

Konu cildiniz olduğunda ise avokado yağını pek çok farklı formda kullanabilirsiniz. Yaygın kullanımların başında banyo sonrasında losyon olarak cilde sürmek gelir. Bu şekilde günlük vücut losyonu olarak kullanmak mümkündür. 

Ayrıca avokado yağı kullananlar arasında yüz için nemlendirici ve yüz maskesi olarak da kullanımı yaygındır. Bu şekilde kullanmayı düşünüyorsanız eğer belirli aralıklarla tekrar etmeniz cildinizdeki sorunlarla savaşmak konusunda size güç kazandırarak kısa sürede parlak bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Bu yağı saç için tercih edecek olan kullanıcılar ise saç maskesi ve saç kremi olarak iki farklı formda kullanabilir. Her iki yöntemde de özellikle saç diplerine masaj yaparak uygulamanız saçınızın dibini güçlendirerek daha sağlıklı çıkmasını sağlar. Yüz uygulamalarında olduğu gibi saç için de belirli aralıklarla sık sık tekrar etmeniz durumunda kısa süreler içerisinde saçınızdaki ışıltıyı aynada görebilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen avokado yağını siz de günlük hayatınıza dahil ederek pek çok şikayetinizden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.