Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Aynısefa Sabunu Faydaları Nelerdir?

26-08-2021 00:00
Aynısefa Sabunu Faydaları Nelerdir?

Aynısefa çiçeği; merhem, cilt bakım kremi ve sabun üretiminde kullanılabilen cilde faydalı bir bitkidir. Sabun yapım süreci zahmetli olduğu kadar aynı zamanda bitkinin özünün korunmasını da gerekli kılar. Aynı sefa bitkisi de bu süreçlere dayanabilecek güçtedir ve rengini işlem sürecinde kaybetmediğinden dolayı doğal kozmetik ürünler için sıklıkla kulanılır. 

Aynısefa Sabunu Faydaları Nelerdir?

Aynısefa sabunu faydaları şöyle sıralanabilir;

1. Aynısefa sabunu İçerisinde Zengin Antioksidan Bulundurur

Antioksidanlar, vücudumuzda stresten kaynaklı oluşan her türlü oksidatif etkiyi nötürleyen bileşenlerdir. Dışardan aldığımız antioksidanlar vücudumuzu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı güçlü bir duruma getirir.

Bu durum bazen bir ilaçla bazen ise bir bitkisel sabun aracılığı ile olabilir. Aynısefa sabunu birden fazla antioksidan içerir ve bu sayede enflamasyona sebep olan rahatsızlıkları önlemeye yardımcıdır. Kronik enflamasyon insan vücudunda ciddi rahatsızlıklara sebep olduğu için bu tarz takviyelerin kullanılması önemlidir. 

 
 

2. Yara ve Cilt Kusurlarında Çözüm Sağlar

Aynı sefa sabunu, İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde yaralara ve kusurlu ciltlere çözüm sunar. Antifungal özelliği sayesinde mantar gibi kaşıntıya sebep olan rahatsızlıkların sebeplerini en aza indirir. Ayrıca kızarıklık, tahriş gibi irite eden rahatsızlıklarıda yatıştırmada etkilidir. 

İçindeki bileşenlerin sağladığı antienflamataur ve antimikrobiyal özellikler sayesinde aynısefa sabunu iltihabi yaraların çözümünde etkili sonuçlar verir. 

3. Cilt Sağlığını Korumaya Yardımcıdır

Aynısefa bitkisinin özü içeriğindeki bileşenlerin onarıcı etkisinden dolayı, bitkisel kozmetik ürünler söz konusu olduğunda sıklıkla tercih edilir. Aynı sefa sabunu sıkılaştırıcı etkisi sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirirken, aynı zamanda elastikiyetini arttırıp nem oranını ayarlar.

İçindeki antioksidan sayesinde oksidatif stresi azaltmada etkili olduğu ve cilt kusurlarını da böylelikle en aza indirdiği kanıtlanmıştır. 

4. Güneş Koruyucu Olarak Etkili 

Aynı sefa bitkisi özünün içinde olduğu ürünlerin, güneş koruma faktörünün 30 spf olduğu yapılan çalışmalarca ispatlanmıştır. Ayn-ı sefa sabunu ile cildinizi yıkayıp güneşe çktığınızda zararlı UV ışınlarından korunabilirsiniz.

5. Tonik Görevi Görür

Ayn-ı sefa sabunu içeriğindeki antimikrobiyal özellik sayesinde cildinizde bulunan ter, kir gibi mikrobik kalıntıları uzaklaştıran bir tonik görevi de görür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.