Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ballı Sabun Faydaları Nelerdir?

26-12-2021 00:00
Ballı Sabun Faydaları Nelerdir?

Bal yüzyıllardır birçok şifa hikayesine konu olmuş çok mucizevi bir sıvıdır. Yapısı itibariyle havadaki nemi tutar ve antimikrobiyel özelliği sayesiyle de mikroplarla savaşır. İçindeki doğal yağı sayesinde kozmetik ürünlerde, doğal yağ olarak kullanılır. Böylelikle kullanıcının ihtiyacı olan hem yağ hem nem gereksinimi sadece baldan karşılanabilir.

İçeriğindeki antimikrobiyel özellik bilinmediği zaman bile insanlar tarafından uzun yıllar boyunca boğaz ağrısı için kullanılmış olan bal, oldukça etkili çözümler sunmuştur. Benzersiz kimyasal bileşimi sayesinde enfeksiyonlara karşı doğal bir kurtarıcıdır. Bu noktadan hareketle bal sabunları birden fazla faydası ile birçok insan için vazgeçilmez durumdadır.

 

 

Ballı Sabun Faydaları Nelerdir?

Ballı sabun faydaları genel hatları ile şu şekilde sıralanabilir;

  • Ballı sabun içeriğindeki bal sayesinde antimikrobiyal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde ciltte bakterilerin neden olabileceği akne, siyah nokta ve birçok iltihabi rahatsızlığa iyi gelir. Sivilceye neden olabilecek bakterileri öldürmeye yardımcı olurken, cildin daha hızlı iyileşmesine de yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliği içeren bal, sabun içeriğine girince nem tutucu özelliği sayesinde doğal bir nemlendirici görevi görür. Cildinize sahip olması gereken nemi direkt ve doğal yollardan vermenin en kolay yolu olan ballı sabun kullanımı, mucizevi bir çözüm olarak ön plana çıkar. 
  • Ballı sabun, vücudunuzdaki fazla yağı giderirken geriye kuru bir cilt bırakmaz. Balın kendi yağı cildinizin yağ dengesini korurken verdiği nemle de cildinize nefes aldırır. 
  • E vitamini açısından oldukça zengin olan ballı sabun cildinizdeki renk eşitsizliklerini dengelemede gözle görülür sonuçlar verir. Cildinizi beslerken, canlılık da verir. Yaşlanmayı geciktirerek, düzenli kullanımlarda kırışıklıkların giderilmesine de katkı sağlar. Üstelik bunu yaparken kimyasal hiçbir katkı maddesi de barındırmaz. 
  • Bal havadaki nemi yapısı gereği emer. Dolayısı ile ballı sabun, doğal kozmetik ürünler de olduğu gibi cildi nemlendirmeye yardımcı olur.
  • Antioksidan ve nemlendirici özelliklerinden dolayı ballı sabun kuru veya hasar görmüş ciltler için harika bir çözümdür.
  • Yaradaki ölü dokuları uyararak iyileşme sürecini hızlandıran ballı sabun, sahip olduğu doğal nemle de yara derisini eskisinden sağlıklı bir görüntüye kavuşturmaya yardımcı olur.
  • Vitamin ve mineral kaynağı bal, birden çok çeşitli vitamin ve mineraller içerir. İçeriğindeki bu mineral ve vitaminler sayesinde ellerinizi, saçlarınızı canlandırır. 
  • Ballı sabun sahip olduğu antifungal özellik sayesinde mantar oluşumunu önler. Bu nedenle de doğal bir antiseptik olarak da kullanılır.
  • Antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikalleri vücudumuzdan uzaklaştırır. Böylelikle enfeksiyona karşı direncimiz yükselir. Ballı sabun da içindeki antioksidan ile vücut bağışıklığımızı arttırmada fayda sağlar. 
  • Sahip olduğu Ph değeri sebebiyle cildinize doğal nemini kazandırır ve uzun süre taze kalmasını sağlar. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.