Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebeklere Özel Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

12-01-2021 00:00
Bebeklere Özel Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğal Bebek Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bebeğinizin ilk banyo deneyimleri unutulmayacak ve heyecan verici bir aktivitedir. Bu ilk heyecan ve mutluluk ebeveynlerin bebeklerine gösterdikleri özen beraberinde aklımıza takılan birçok soru getirir.Bunların başında gelen ilk soru ise bebeğim için hangi şampuanı kullanmalıyım? Şampuan seçerken nelere dikkat etmeliyim? 
Bebeğiniz için şampuan seçiminde dikkat etmeniz gereken ilk önemli nokta doğal içerikli kimyasallardan arındırılmış ve bebeğinizin hassas cildine zarar vermeyecek Agarta Doğal Bebek Şampuanı tüm sorularınızı ve kaygılarınızı cevaplayacak gönül rahatlığıyla kullanacağınız bebek şampuanıdır.Agarta doğal bebek şampuanı bebeğinizin ilk banyo deneyiminden tüm bebeklik döneminde banyo sürecinde size kolaylık sağlayacak ve sağlıklı bir banyo deneyimi sunacaktır. 

Agarta Doğal Bebek Şampuanı ile Bebeklerinize Doğru Şampuan Tercihini Yapın

Agarta Doğal Bebek Şampuanı ailelerin değerli bebekleri için seçebilecekleri içeriği bitkisel özlerle formüle edilmiş, bebeğinizin banyo sonrası rahat ve huzurlu olması derin bir uykuya dalabilmesi için doğanın bizlere sunduğu gül suyu, lavanta suyu, papatya suyu gibi sakinleştirici özelliğe sahip çiçek özlerinden oluşmaktadır.Agarta Doğal Bebek Şampuanınını bebeğinizin saçında ve vücudunda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bebeklerin hassas derilerinde kepeklenme,pullanma,kızarıklık gibi bebeklerimiz beklenmedik sonuçlar alerjik reaksiyonlara neden olabilcek  kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durmanız gerekmektedir.Piyasada nazik ve doğal olduğunu iddia eden bir çok bebek şampuanı olmasına rağmen, çoğu içerisinde çocuklar için gerçekten güvenli olmayan farklı kimyasallar içerir.
Agarta Doğal Bebek Şampuanı ise tüm cilt tiplerinde kullanilebilecek kadar hassas içeriklere sahiptir. En iyi bebek şampuanı hipoalerjenik olandır.Bebekler dünyaya geldiklerinde vücutlarının bağışıklığı çok düşüktür.Bu düşük bağışıklık sebebiyle alerjenlere karşı kendilerini savunamazlar.Bebeklere özel şampuan tercihinde bulunurken şampuanın hipoalerjenik olmasına çok dikkat etmelisiniz.Bebek şampuanlarında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise şampuanın PH değeridir.Bebeklerin ilk dönmlerinde derileri çok hassas ve korunmasızdır.Bu nedenler alerjik sorunlara çok açık ve savunmasızdır. Bebek şampuanı seçerken ph değerinin nötr yani 5.5 olması gerekmektedir.Agarta doğal bebek şampuanı 5.5 ph değerine sahip bebek cildine dost bir temizleyicidir.Bebeklerinizin cildinde tahrişe ve kızarıklığa neden olmaz. Bazı bebek şampuanları saça koku ve renk veren boyaların yanı sıra kimyasallar içerir. Bu şampuanlar etkinlikleri nedeniyle yetişkinler tarafından da kullanılabilirse de bebeklerin cildinde alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Bu nedenle, bebeklere özel şampuan tercihi yapılırken bu tür ürünlerden kaçınmalısınız.
Agarta bebek şampuanı içerisinde SLS,SLES, paraben, silikon içermez.Helal ve vegan içeriklere sahiptir.Yerli bir marka olan Agarta Bitkisel Kozmetik bu içerikleriyle aileler tarafında en çok tercih edilen ürünler çıkarmaktan gurur duymaktadır.
Çocuklara özel şampuan seçimi yaparken önceliğiniz şampuanın içeriğini gösteren etiketi okumak olsun. En iyisini seçmeden önce şampuanda bulunan malzemeleri bilmelisiniz. Genellikle bazı şampuanlar, çocuklarınızın sağlığı için iyi olmayan tehlikeli kimyasallar içerir. Şampuanlara aroma katmak için farklı kimyasallar da kullanılmaktadır. Çocuklara özel şampuan alacakken farklı sağlık sorunlarına neden olamamak için, bu şampuanlardan kaçınmanız gerekir

Bebeklerde Yıkanma Hangi Sıklıkta Yapılmalıdır?

Yenidoğan bir bebek dış ortama uyum sağlayıp anne sütü ile beslenmeye başladıktan sonra ilk banyosu bebek hemşireleri tarafından yaptırılmalıdır.
Bunun için uygun zaman ilk 12 -24. saatlerdir.
Yeni doğan bir ebeveynleri tarafından ilk banyo deneyiminin bebeğin göbek bağının düşmesinden sonra olabileceği uzmanlar tarafından bildirilmektedir.Ebeveynlerin tedirgin olduğu ve merak ettikleri konulardan bir tanesi de  bebeğin ilk yıkanmada su sıcaklığının ne olması gerektiğidir. Bu konuda uzmanların görüşleri banyo suyunun 36 – 37 C, banyo sıcaklığının ise 26 – 27 C civarında olması gerektiğidir.
Yeni doğan bebeklerin ilk banyosunda şampuan bir kere kullanılmalıdır.  Agarta bebek şampuanı ilk banyo deneyiminde kolay durulanabilir olması nedeniyle ebeveynlere kolaylık sağlar
Bebeklerin doğumdan hemen sonra ki dönemlerde ciltlerinin çok daha ince yapıda olması nedeniyle kuru olduğu gözlemlenmektedir.Nemi hapsedemeyen cildine banyo sonrası uygun bir nemlendirici sürebilirsiniz. Belirgin bir kuruma yok ise nemlendirmenize gerek yoktur.Bez bölgesini nemli tutmak için  agarta doğal içerikli pişik kremi sürebilirsiniz.

Agarta Bebek Şampuan İçeriği

Agarta Doğal Bebek Şampuanı doğal içeriğinde kesinlikle  kimyasal madde barındırmamakla bebeklerinizin hassas ve narin ciltlerine uygun olacak şekilde formüle edilmştir. İçerisinde paraben, alkol, SLS, SLES,silikon, PG, dimenthicone gibi zararlı kimyasallar barındırmamaktadır.
Zengin bitkisel yağ ve çiçek özleri bulunan içeriği gül suyu, papatya suyu, lavanta suyu, panthenol, glycerin içeren Agarta bebek şampuanı bebeklerin cildine bakım yapar, papatya özü ve lavanta özü ile banyo sonrasında sakinleşmelerine ve rahat uyumalarına yardımcı olur. 
Agarta bebek şampuanı bebeklerde ve çocuklarda saç ve vücut temizliğinde kullanılabilir.

Agarta Doğal Bebek Şampuanı Kullanımı

Islak saça ve cilde masaj yaparak uygulayın, köpürtün ve sonrasında bol suyla yıkayın. Bebek ve çocuklarda günlük kullanıma uygundur. Agarta nın  kız bebeklere ve  erkek bebeklere özel doğal şampuanları ve doğal bebek sabunu ile keyifli ve eğlenceli banyo deneyimleri yaşayabilirsiniz.


Agarta Bitkisel Kozmetik Ürünlerin Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.