Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bitkisel Dezenfektan Nasıl Yapılır?

18-09-2021 00:00
Bitkisel Dezenfektan Nasıl Yapılır?

Ticari olarak üretilen birçok temizlik ürünü, solunum problemlerine, cilt tahrişlerine neden olabilen ve hatta evinizdeki havayı kirletebilen tehlikeli kimyasallardan üretilir.

Temizlik mikropları öldürmez, ancak onları ortadan kaldırarak sayılarını ve enfeksiyon yayma riskini azaltır. Dezenfeksiyon ise yüzeylerdeki mikropları öldürmek için kimyasalların kullanılmasını ifade eder. Bu işlem, mutlaka kirli yüzeyleri temizleme veya mikropları ortadan kaldırma anlamına gelmez, ancak temizlemeden sonra yüzeydeki mikropları öldürerek enfeksiyonun yayılma riskini azaltır.

Bitkisel Dezenfektan Nedir?

Bitkisel dezenfektan, potansiyel sağlık riskleri veya çevresel etkiler konusunda endişeli iseniz antibakteriyel ürünler kapsamında çok doğru bir alternatiftir. Çünkü güçlü kimyasallar içeren ev temizleyicilerini sürekli kullanmak özellikle çocuklarımız için zamanla sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. 

 

 

Bir çok insan, doğal veya bitki bazlı dezenfektan ürünlerin kimyasal ürünler kadar başarılı sonuçlar vermediği yanılgısına sahiptir. Oysa ki bitkisel dezenfektan uygun şekilde kullanılması durumunda en az kimyasal bileşenli el yüz dezenfektanları kadar etkili sonuçlar gösterirler.

Bunun yanında, bitkisel dezenfektan ve diğer bütün dezenfektan ürünler, kiri çıkarmak için daha önce sabun ve suyla temizlenmiş bir yüzeyde kullanıldığında daha etkili olurlar.

Bitkisel Dezenfektan Nasıl Üretilir?

Bitkisel dezenfektan yapılırken kullanılan 3 temel madde vardır. Bunlar; alkol, sirke, hidrojen peroksit bileşenleridir.

Seyreltilmemiş bazik alkol kullanılarak başlanan bitkisel dezenfektan yapımında, en az %70 alkol içeriğine sahip bir ürün seçilir. Aksi takdirde bakteri veya virüsleri etkili bir şekilde öldürmez.

Herhangi bir yüzeye kolayca uygulayabilmek için alkolü sprey şişesine koyarak devam edilen işlemde, temizleme solüsyonu korona virüse karşı etkili bir şekilde çalışır.

Bitkisel dezenfektan yapılırken alkol suyla seyreltilmez, çünkü seyreltildiği takdirde bakterileri öldürecek kadar güçlü olmayacaktır.

240 ml cam sprey şişesine 10-30 damla seçilen bitkisel uçucu yağı eklenerek devam edilen bitkisel dezenfektan yapımı, sprey şişesinin geri kalanını en az %70 alkol içeren tuvalet ispirtosu ile doldurmayla devam eder. Malzemeler birbirine karıştırılarak bir sonraki aşamaya geçilir. 

Sirke ve hidrojen peroksit kombinasyonu ile de yapılabilecek bitkisel dezenfektan, dezenfekte etmede oldukça başarıldı.

Mikroplara karşı etkili 80 derece kolonya ürünlerimizi incelemek için https://www.agartakozmetik.com.tr/kategori/kolonyalar sayfazını ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.