Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bitkisel Kozmetik Nedir? Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin İçerisinde Neler Bulunur?

16-02-2024 18:23
Bitkisel Kozmetik Nedir? Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin İçerisinde Neler Bulunur?

Bitkisel Kozmetik Nedir? Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin İçerisinde Neler Bulunur?

 

Bitkisel Kozmetiğin Tarihi

 
Bitkisel Kozmetiğin başlangıcı tarihte MÖ 4000 yıllarına kadar dayanıyor. Mısır da başladığı ve Çin ve Orta Doğu’dan çok çeşitli uluslara aktarıldığı biliniyor.MÖ 2000’li yıllarda ise zengin bir bölge olan Mezopotamya,bitkiler ve baharatlardan ilaç kozmetik ve boya geliştirmeye başlayarak kozmetiğin dünyaya yayılmasını sağlamak için ticarete adım atmıştır.O dönemlerde kullanılan kına ile saç, el ve ayakların boyandığı tarihi kaynaklarda anlatılmaktadır.MÖ 500’lerde ise kozmetik ürünlerin yapımında Doğu kültürlerinden etkilenen Hint uygarlığı sandal ağacı ve tütsü gibi kokuları kullanmaya başlamışardır.Çin'de kadınların çay yağı ve pirinç tozu maskeleri uygulayarak cilt bakımı yaptıkları kaynaklarda yazmaktadır.
 
İpek Yolu üzerinden Anadoluya gelen ürünlerle Anadalu da kadınların gözleri boyamak için sürme kullandıkları,düğünlerde kına kullanarak el ve ayakların boyandığı eski kaynaklardan günümüze ulaşan bilgilerdir.
 

Bitkisel Kozmetik Nedir?

 
Bitkisel kozmetik bitki ekstreleri ve bitkisel yağlardan bakım formülasyonu oluşturmaktır.Bitkisel kozmetik üretim aşamalarında herhangi bir kimyasal hammadde kullanılmadan üretilen, içeriğinde kullanılan doğal ürünlerin her aşamasının kontrollü olarak bir araya getirilmesiyle oluşturulan, insan sağlığına ve çevreye duyarlı bakım ürünleridir.
 
Kozmetik ürünler sadece güzelleşmek için değil temizlik ve hijyen sağlaması ve sağlığın korunması amacı ile de kullanılmalıdır.Bu nedenle neredeyse hergün kullandığımız bakım ürünlerinin içeriğinde toksik maddelerin bulunmaması sağlığımız için önem taşımaktadır.
 
Kozmetik sektöründe teknolojinin de ilerlemesiyle her geçen yıl artan kozmetik talebi insanlarda ürünlerin içerisinde bulanan kimyasallar nedeni ile sürekli soru işaretlerine neden olmaktadır.Bu nedenle bitkisel kozmetik markaları günümüzde tercih edilmesi gereken önemli bakım ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
Dünyanın heryerinde üretilen kozmetik ürünlere artık kolayca erişebilmekteyiz.Global şirketler daha fazla kozmetik ürünü üretebilmek için pek doğru olmayan yöntemler seçebilmektedir. Agarta Bitkisel Kozmetik olarak ilk amacımız insan sağlığını korumaktır.
 

Bitkisel Kozmetik Ürünlerin Cilde Faydaları

 
Bitkisel kozmetik ürünleri tamamen bitkisel özlerden ve bitkisel yağlardan elde edildiği için bireylere öncelikle sağlık açısından avantaj sağlar.Agarta Bitkisel kozmetik ürünleri, cilt bakımı, saç bakımı, kişisel bakım ürünleri üretir ve kullanıcılarına doğal ve bitkisel içeriklere dayalı, cilde zarar vermeyen ve çevre dostu alternatifler sunar.
 

Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin Cilde Faydalarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz:


  • Cildi gençleştirir ve güzelleştirir.
  • Ciltte bulunan gözenekleri sıkılaştırır
  • Sivilce ve akne gibi cilt promlemlerinde güvenle kullanılabilir.
  • Yanık ve yara izlerine faydalıdır.
  • Cildi yaşlanmaya karşı korur.
  • Kimyasal içerikler bulunmadığı için cildinizi besler
  • Cilde daha nazik etki eder, alerji veya tahrişe neden olma olasılığı daha düşüktür.
 
 

Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin İçerisinde Neler Bulunur?

 
Bitkisel Yağlar:Bitkisel yağlar, bitkisel kaynaklardan elde edilen yağlardır ve genellikle çeşitli bitki tohumları, meyveleri, çiçekleri veya kökleri gibi bitkisel materyallerden çıkarılır. Argan yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı, çay ağcı yağı, avakado yağı gibi bitkisel yağlar, cilt bakımında cildi nemlendirir yumuşatır ve besler.
Bitki Özleri: Bitki özü, bitkilerden elde edilen yoğun ve konsantre bir sıvıdır. Aloe vera, Calendula, Gül,lavanta, ginseng, papatya özü gibi bitki özleri cilt bakımı ve saç bakımı ürünlerinde sıkça kullanılan doğal içeriklerdir.
Bitkisel Ekstraktlar: Bitkisel ekstratlar, bitkilerden elde edilen biyolojik aktif bileşenleri içeren yoğun ve konsantre sıvı özütlerdir.   Antioksidan ve besleyici özellikleri fazladır.Bitkisel ekstratlar genellikle bitkilerin çeşitli kısımlarından, özellikle kökler, yapraklar, çiçekler, tohumlar veya meyvelerden elde edilir.
Esansiyel Yağlar:  Nane yağı, Limon Yağı, Adaçayı Yağı,Hindistan cevizi yağı, okaliptus yağı, karanfil yağı gibi esansiyel yağlar, koku vermek için kullanılmasının yanı sıra esansiyel yağların beyin üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.Bunlardan bazıları ruh halini iyileştirmek,stresi azaltmak, hafızayı güçlendirmek 
Bitkisel Sabunlar: Bitkisel bazlı kişisel bakım ve hijyen ürünleri de bitkisel kozmetik kategorisinde değerlendirilir.Agarta  bitkisel ve doğal sabun ve duş jellerimizi  inceleyebilirsiniz.
 
 
Bitkilerden gelen sağlık özellikle geleneksel tıpta, doğal sağlık ürünlerinde ve kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Ancak bitkisel kozmetikte kullanıldıkları ürünlerde konsantrasyonlar ve formülasyonlar önemlidir.Agarta Bitkisel kozmetik ürünleri uzun süren Arge çalışmaları sonucunda özel olarak formüle edilir.Agarta Bitkisel Kozmetik Markası yerli üretim yapan ve değerlerine önem veren bir anlayışı benimseyerek ürün yelpazesini genişletmektedir.Bu nedenle içeriğimizde kullandığımız hammaddeler insan sağlığına fayda sağlamak için özenle geliştirilmiştir.Bunun yanında çevre dostu üretim yöntemlerini benimsemiştir.Doğal kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir ürünler üretmek temel prensibimizdir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.