Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?

10-04-2023 17:59
Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabunu faydaları konusundan önce bıttım meyvesi hakkında bilgi verelim. Bıttım meyvesi Güney Doğu Anadolu bölgesinin genellikle Siirt şehrinde bolca yetişen doğal bir mucizedir.

Siirt'te yaşayan insanlar her türlü rahatsızlıklarında deneyip çare buldukları bıttım meyvesi ve özünden yapılan kremi ile tamamen doğal olarak tüketilmektedir. İçerisine herhangi bir kimyasal maddenin karışmaması kullanım amacını daha da etkili hale getirmektedir.

 

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabunu faydaları test eden kullanıcılar tarafından özellikle saçlardaki etkisi yönünden oldukça başarılı bulunmuştur. Her geçen gün kullanan kişi sayısının arttığı bıttım sabunu tamamen doğal içeriğiyle birden çok faydaya sahiptir. Bıttım sabunu faydaları şöyle sıralanabilir;

  • En temel etki alanı saç olan bıttım sabunu, kepek önleyici olarak doğrudan kullanılabilir. Saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğal şekilde içinde barındırdığı için saç dökülmesinde oldukça etkilidir. Saç köklerini canlandırarak yeni saç tellerinin çıkmasını sağlar.
  • İçeriğindeki antiseptik özelliğinden dolayı; egzama, mantar, sivilce, yara ve kafa derisi tahrişleri gibi birçok cilt sorununa karşı etkili olan bıttım meyvesi,  varisli damarlar konusunda da etkili çözümler sunmaktadır. 
  • Yapılan araştırmalar göstermektedir ki; bıttım meyvesi içeriğinde %47 oranında yağ barındırmaktadır. Bu yağ oranı soya fasulyesi, pamuk tohumu gibi yağlı tohumlardan daha fazla olup, aynı zamanda da içindeki mineraller sayesinde saçlarınız için doğru tercihtir.
 
 
 
  • Saçlar kendi yağını yıkamayla ve kimyasal şampuanlarla kaybeder. Bıttım doğal sabun çeşitleri kaybolan yağı en kısa sürede saçınıza yeniden kazandırmaya yardımcı olur.
  • İçeriğindeki pigmentasyon etkisi ile beyazlayan saçlar için çözüm olabileceği önemli araştırmalarda dile getirilen bıttım sabunu, uzun süreli kullanımlarda saçlarınız için bir sağlık kaynağıdır.
  • Bıttım sabunu faydaları konusunda hidrasyon etkisine de değinmek gerekir. Bu etki ile hem saçınıza hem de cildinize nem verir. Kuru saçlara ihtiyacı olan yağı verip nemlendirirken, yağlı saçlarda da yağ dengesini ayarlama görevini görür.
  • Bıttım sabunu hem saç derinizdeki gözenekleri hem de cildinizdeki gözenekleri açarak hava almasını sağlar. Aynı zamanda da açılan gözeneklerde bakteri oluşumunu engelleyerek gerçekleşebilecek rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Bıttım sabunu aynı zamanda sadece fiziksel bir rahatsızlık olmayan sedef hastalığının yarattığı rahatsızlıkları da aza indirir.
  • Cilt lekeleri konusunda başarılı olan bıttım sabunu, sivilce oluşumunu da önleyerek cildinizi korur.
  • Saç foliküllerine etki ederek besler ve saç tellerinin daha sağlıklı olmasını sağlar. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.