Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cildin Erken Cilt Yaşlanmasını Nasıl Önleyebiliriz?

02-02-2024 16:23
Cildin Erken Cilt Yaşlanmasını Nasıl Önleyebiliriz?


 
Sağlıklı ve genç bir görüntünün göstergesi cildimizdir.Yaşlanma sürecimizi genetik faktörler, çevresel etkiler ve yaşam tarzımız etkiler.Hücre sayılarındaki azalma ve yenilenme sürecinin yavaşlamasıyla ince çizgiler, kırışıklıklar, sarkmalar ve lekeler gibi ciltte değişiklikler meydana gelmeye başlar.Bu şikayetlerin başlangıcı ve seyri genetik yapıya bağlı olarak her birey için farklılık gösterir.Genellikle 35 yaşından sonra hissetmeye başladığımız cilt yaşlanması kaçınılmaz bir gerçektir.Genetik faktörleri değiştiremesek de cilt yaşlanmasını etkileyen dış faktöler için tedbir aldığınızda cildinizi yaşlanmaya karşı koruyabilir ve belirtilerin gecikmesini sağlayabilirsiniz.
 
Yazımızın devamında cildin daha canlı, enerjik, ışıltılı görünmesini sağlamak erken yaşlanmayı geciktirmek için neler yapabiliriz? Bunları öğrenmeye ne dersiniz?
 

Cildin Erken Cilt Yaşlanmasını Nasıl Önleyebiliriz?

1-İlk Adım Temizlik

 
Cildinizi düzenli olarak temzilemek ölü hücrelerden arındırmak hücre yenilenmesini tetiklemektedir.Cilt temizliğini cilt tipinize uygun bir bakım ürünü ile alışkanlık haline getirmek cildinizi daha sağlıklı ve parlak gösterecektir.Makyajı temizlemeden uyumak, cildizin nefes almasını engeller ve kırışıklıklara zemin hazırlar.Cildinizi taze tutmak için düzenli temizliğine özen göstermeli haftada bir  peeling ve kil maskesi uygulayarak cildi ölü derilerden arındırmalısınız.
 

2-Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin

 
Cildin erken  yaşlanmasına neden olan dış etkenler arasında en önemli faktörlerden biri de yaşam tarzımızdır. hızlı yıpranmasına ve cildin erken yaşlanmasına neden olur. Bu faktörler şu şekilde sıralayabiliriz,
 
  • Beslenme Alışkanlığı; Şeker ve karbonhidrat bakımından zengin beslenen kişilerde veya kötü beslenme alışkanlığı oln bireylerde cilt yaşlanmasının erken olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıkmıştır.Cildin erken yaşlanmasını yavaşlatabilmek için vitamin ve mineral açısından zengin C vitamini, E vitamini, omega-3 yağ asitleri besinleri beslenme alışkanlıklarımıza eklemek önemlidir.Antioksidanlar bakımından zengin meyve ve sebzelerin tüketilmesi sağlığınız ve cildiniz için yapacağınız yatırımdır.
  • Su İçmek;Yeterli su içmek cildin nemini korur ve genel sağlık için önemlidir.Günde 8 bardak su içerseniz, cildiniz daha parlak görünür.
  • Sigara& Alkol; Sigara dumanında bulunan toksik maddeler cilde yapışarak iltihabi reaksiyonlara neden olu ve erken yaşlanma belirtilerini hızlandırır.Alkol kullanımı vücutta sıvı emilimini azalttığı için cildin fazla kurumasına ve dolaylı yoldan cilt hasarına ve erken yaşlanmaya neden olur.
  • Düzenli Uyku;  Uyku vücudumuzun yenilmesi ve dinlenmesi için ihtiyacımızdır. Kaliteli uyku alışkanlığına sahip olmayan kişilerde cilt daha hızlı yaşlanır.
  • Stres;Aşırı stresle birlikte kan akışı yavaşlar, cilt dokularının doğal işleyişini bozabilir.Bu durum hyaluronik asit ve kollajen sentezinin azalmasına neden olur.Ciltte kuruluk, ince kırışıklıklar artar, cilt daha solgun ve cansız görünür.
Bu maddelerin yanı sıra hava kirliliği, hareketsiz yaşam tarzı, kozmetik ürünleri aşırı kullanmak cildin erken yaşlanmasına neden olan dış faktörler arasında yer alır.

 

3-Yaz- Kış Cildinizi Güneşten Koruyun (Foto-yaşlanmaya Karşı Korunmak)

 
Güneş koruyucularını yanlızca yazın güneşli havalarda kullanmak yanlış bir tercihtir.Cildin erken yaşlanmasının önüne geçebilmek için kışık soğuk havalarda da güneş koruyucu kullanmak önemlidir.Güneşten aldığımız zararlı UVA-UVB ışınları, cilt yaşlanmasının en büyük nedenlerindendir.Cilt hücrelerinin hasar görmesine, cildin kurumasına sebebiyet verir.Elastin ve kolajen üretiminin azalması, derinin incelmesi ince çizgi kırışıklık gibi sorunları beraberinde getirir.Ayrıca  kalıcı kahverengi leke oluşumu eşit olmayan bir renk tonu ve kırmızı lekeler güneşin zararlı ışınlarından korunmadığımızda oluşabiliyor.Bu nedenle hem kozmetik açıdan güzel bir cilt hemde cilt kanserinden korunmak için dört mevsim en az spf 30 ve üzeri güneş kremi kullanmak ve gün içinde tazelemek cildiniz için faydalı olacaktır.Agarta doğal spf 50 güneş kremi erken yaşlanma belirtilerine karşı savaşan içeriği ile cildinizi yaz- kış güneşten koruyun.
 
 
 

4-Cildinizi Nemlenidirin

 
Vücudumuz, cildimiz, hücrelerimiz yüksek oranda sudan oluşur. Bu nedenle erken yaşlanmayı önlemek için cildin nemlendirilmesi çok önemlidir.Nemlendirme cilt için zamanı yavaşlatmanın temel anahtarıdır. Yaşlanma karşıtı bakımın temelidir. 30 yaşından sonra cildimizde üretilen sebum miktarı azalma,deri yapısında bulunan ter ve yağ bezleri,  damarlar, sinirler ile bağ dokularında gerileme oluşmaya başlamaktadır.Cilt daha fazla neme ihtiyaç duyar.Cildin nem seviyesinin düşmesi cilt kırışıklıkları ve elastikiyet kaybı şeklinde belli etmeye başlar, ardından yıllar içinde gelişen esneklik kaybı gözle görülür hale gelir.
 
25' li yaşlardan sonra yaşlanma karşıtı içerikler, anti- aging kremler kullanarak cildinizin erken yaşlanmasına engel olabilirsiniz.Agarta Hyarulonik asit su tutucu özelliğe sahiptir. Bu sayede cildin nem seviyesini korumaya yardımcı olur.
 
Bitkisel kökenli kremler cildin kolajen seviyesinin artırılmasına doğal katkı sağlıyor. Ciltteki elastikiyet kaybının önlenmesine destek oluyor. Düzensiz renk değişimleri, ince çizgi oluşumunun engellenmesine yardımcı oluyor.  Agarta Gündüz bakım kremi içerdiği yüksek E vitamini deriyi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur. Çok güçlü bir antioksidan olan alfa lipoik asit serbest radikallerin deriye zarar vermesinin önüne geçmeye yardımcıdır.
 
İçeriğinde C vitamini bulunan ürünler cildin aydınlık görünmesine destek olur. C vitamini ince çizgilerin oluşumunu geciktirir.Bu nedenle C vitamini içerikli krem veya  Agarta C vitamini serum cilt dokusunu güçlenidirerek cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya destek olur.
 
 Tüm bu etkenleri öğrenmek ve uygulamak erken yaşlanmaya karşı alınabilecek ve zaman meydan okumanıza yardımcı olabilecek tedbirlerdir.
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.