Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cildiniz İçin En İyi Yüz Maskesi Hangisidir?

09-10-2020 00:00
Cildiniz İçin En İyi Yüz Maskesi Hangisidir?

Cildiniz için en uygun yüz maskesi hangisidir’ sorusunun maalesef tek bir doğru cevabı yoktur. Her cildin yapısına ve ihtiyaçlarına göre yüz maskesi de farklılık gösterir. Öncelikle cildinizi iyi tanımalı ve seçtiğiniz yüz maskesinin içeriğini dikkatli bir şekilde okumalısınız.

Yüz maskeniz cilt tipinize uygun olmalı ve cilt problemlerinize cevap verecek bileşenler içermelidir. Hassas bir cilde veya ciddi bir cilt hastalığına yakalanmış olanlar veya cildi kolayca tahriş olan kişiler, yüz maskelerini uygularken çok dikkatli olmalıdır.

Yüz Maskeleri Ne İşe Yarar?

Yağlı cilt tipi için killi yüz maskesi, cildinizin canlandırılmasında en doğru tercihlerden biridir. Kil, cildinizdeki fazla yağın emilmesine yardımcı olurken, kuru cilt tipleri için çok uygun bir seçenek değildir. Yüz maskelerinin içeriğindeki AHA'lar, laktik asit ve ananas gibi peeling bileşenleri de ölü, rengi bozulmuş cildinizin yüzeyden soyulmasına yardımcı olur.

Yüz maskesi sivilceler ve akneler için uzun süreli bir çözüm olmasa da iltihaplı cildi yatıştırmaya ve çatlakları önlemeye yardımcı olur. Kuru bir cilde sahipseniz cildinizin nemlendirilmeye ihtiyacı demektir. Bu nedenle su tutan hyaluronik asitli bir yüz maskesi kullanmak cildinize iyi gelebilir.

Çay ağacı, lavanta yağı gibi nemlendiriciler de cildinizi yumuşatabilir ve pürüzsüzleştirebilir. C vitamini bir antioksidan olarak kolajen üretimini arttırır. E vitamini ise etkili bir yaşlanma karşıtı seçenektir. Alkoller genellikle cildinizi kurutucu bir etki bırakabilirler, yüz maskenizin içeriğinde paraben olmaması da tercih sebebi olmalıdır.

 

 

Yüz Maskesi Ne Sıklıkta ve Nasıl Uygulanmalı?

Yüz maskesi uygulama sıklığınız, cilt tipinize ve maskenizin formülasyonuna bağlıdır. Yaşlanma önleyici ve nemlendirici maskeler haftada birkaç defa, yağlı ciltler için maskeler ise 2 veya 3 defa kullanılabilir. Hassas cildiniz varsa, haftada sadece 1 defa yüz maskesi kullanmanız gerekebilir.

Yüz maskenizi uygulamadan önce yüzünüzü iyi bir temizleyici ile temizleyin. Maskeyi gözlerinizden ve dudaklarınızdan uzak tutmaya dikkat ederek yüzünüze ince eşit bir tabaka halinde yayın. Yağlı ciltler için maskeler 5dk.-20 dk. civarı uygulanırken, nemlendirici maskeler daha uzun süreler hatta gece boyu yüzünüzde kalabilir.

Yüz maskeleri çok sık kullanılmaları durumunda cildinizde kuruluk, tahriş etme, kızarıklık veya çatlaklar gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle maske uygulamasını takiben nemlendirici krem ile yüzünüzü nemlendirmek iyi gelir.

Bununla birlikte hiçbir yüz maskesinden mucizeler beklememelisiniz. Bir yüz maskesi uygulamasından beklenen neticeyi alabilmek için en az 6 ila 8 hafta kullanması önerilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.