Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Beyazlatıcı Krem Ne İşe Yarar? En İyi Cilt Beyazlatıcı Kremler

29-08-2021 00:00
Cilt Beyazlatıcı Krem Ne İşe Yarar? En İyi Cilt Beyazlatıcı Kremler

Yaz mevsiminin gelmesi cilt lekelerine sahip kişilerde aynı zamanda korkularında başlangıcı olabilir. Ne kadar güneşten korunsa da her geçen yıl cilt lekelerine yenisi eklenir. Ancak bilinenin aksine cilt lekelerine neden olan sadece güneş ışınları değildir.

Epilasyon işlemleri, kozmetik ürünler, alkol, sigara gibi pek çok faktör cildin rengini koyulaştırabilir. Can sıkıcı cilt lekeleri ile savaşmanın en etkili ve doğal yöntemlerinden biri düzenli olarak özellikle yaz aylarında cilt beyazlatıcı krem kullanmaktır. Özellikle kadınlar tarafından merak edilen cilt beyazlatıcı krem faydaları ve nasıl kullanıldığı hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Cilt Beyazlatıcı Krem Ne İşe Yarar?

Cilt beyazlatıcı krem ne işe yarar? konusundan önce cilt lekelerinin neden ve nasıl ortaya çıktığını bilmek onlarla doğru savaşmanın ilk adımıdır. Güneşe maruz kalmak, değişen hormonlar ya da yapılan bazı hatalar nedeniyle ciltte biriken melanin pigmenti cilt lekelerini ortaya çıkarır.

Özellikle kadınlara rahatsızlık veren cilt lekelerini yok etmek cilt beyazlatıcı krem ile mümkündür. Ciltte koyulaşma, kararma ile kendini belli eden lekeler için kullanılan kremler ciltteki ton eşitsizliğini dengeler ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

Cilt beyazlatıcı leke kremi ciltte oluşan mineral düzensizliğini dengeler, cilde onarıcı ve yenileyici bir etki sağlayarak lekeleri giderir. Leke kremlerini kullanırken doğru ürünü tercih etmek, ve talimatlarda belirtilen kullanım dozunu aşmamak önemlidir. Doğru uygulanan cilt beyazlatıcı krem ile rahatlıkla sağlıklı sonuçlar elde edilebilir.

Cilt Beyazlatıcı Krem Nasıl Kullanılır?

Cilt beyazlatıcı krem kullanılmadan önce cilt bakım ürünleri ile cilt temizlenmelidir. Eğer yüz bölgesi ise tonik uygulanabilir. Temizlenen ciltte lekeli bölgeye ince bir tabaka halinde leke kremi uygulanır. Kremi, leke bulunmayan kısımlara sürmemeye dikkat edilmelidir. Düzenli uygulama sonunda leke giderici etki görmeye başlamak mümkündür.

Cilt temizleme kremi ürününü fazla miktarda ve sık sık sürmek hızlı sonuç almayı sağlamaz. Bu nedenle doğru miktarda ve uygun sürede kullanılmalıdır. Cilt beyazlatıcı kremin fayda sağlayarak ciltteki ton farkını dengelemesi, kişinin cilt yapısına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kremi düzenli ve kullanım klavuzuna uygun şekilde uygulamak önemlidir. 

Cilt Beyazlatıcı Krem Ne Zaman Kullanılır? 

Cilt beyazlatıcı krem, cildin herhangi bölgesindeki leke fark edildikten sonra her mevsim sabah ya da akşam saatlerinde kullanılabilir. Beyazlatıcı krem kullanmanın doğru zamanı ise belirlenen süre içinde ve yeterli miktarda uygulamaktır.

 

 

Ciltte leke oluşumu kişiye, cilde ve lekenin sebebine göre farklılık gösterse de mevsim geçişleri ve güneşin doğrudan cilde teması lekeyi yoğunlaştırır. Bu nedenle cilt beyazlatıcı krem uygulaması akşam saatlerinde yapılabilir.  Eğer yüz beyazlatıcı krem kullandıktan sonra güneş ışığına çıkmak gerekiyorsa emilim sağlandığında, yüze güneş kremi uygulayarak lekeyi güneşten korumak gerekir.

Cilt Beyazlatıcı Krem Fiyatları

Cilt beyazlatıcı krem fiyatları, ürün içeriğinin doğal olması, bileşenleri ve ürün boyutuna göre farklılık gösterebilir. Çeşitli fiyat aralığında bulunan cilt beyazlatıcı kremlerden bütçenize uygun, güvendiğiniz markalardan, doğal içerikli, kimyasal madde bulundurmadığına inandığınız ürünleri tercih edebilirsiniz. Uygun ürün, cilde sağlayacağı fayda ve fiyat dengesi göz önünde bulundurularak seçilebilir.

Cilt beyazlatıcı krem alırken, içeriğinden emin olduğunuz, farklı ürünlerini denediğiniz markaların kremlerini tercih edebilirsiniz. Bütçeye uygun olmasının yanında cildinize zarar vermeyeceğine inandığınız ürünleri yorumları da okuyarak satın almaya karar vermeniz, ileride mağdur olmanızı engelleyecektir.

Cilt Beyazlatıcı Krem Zararlı mıdır?

Geniş bir ürün seçeneğine sahip olan cilt beyazlatıcı kremler, doğal olmayan içeriğe sahip, içindeki maddeler ve miktarları uygun değil ise bu durumda ürün, onu kullanan kişiye zarar verebilir. Bu nedenle satın alacağınız ürünü içeriğine dikkat ederek ve güvendiğiniz bitkisel kozmetik firmalarından almanız tavsiye edilir. 

Zararlı olarak nitelendirilen beyazlatıcı kremlerin içinde bulunan civa, steroid ve hidrokinon maddeleri ve miktarlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca alerjen bir cilde sahip iseniz doğal bileşenlerin de hassasiyete sebep olmaması için uzman desteği almak gerekir.

Zarar vermeden ciltteki lekeleri sağlıklı görünüme kavuşturmak için cilt beyazlatıcı krem içeriğinde glikol asit ve ascorbic asit denilen c vitamini içeriği aranmalıdır. Ayrıca laktik asit de nazik bir leke giderici olarak doğal ürün içeriklerinde bulunur.

En İyi Cilt Beyazlatıcı Kremler 

Güneşin etkisi, kimyasal ürün kullanımı, hamilelik gibi nedenlerle hormon değişimi, bazı rahatsızlıklar ciltte kararma ya da ton farkı gibi lekelenmeler meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda ilk yapılan doğal malzemelerin karıştırılıp cilde doğrudan uygulanmasıdır.

Ancak kulaktan dolma bilgiler ve yanlış oranlar ile yapılan doğal karışımlar her zaman iyi sonuç vermeyebilir. Bazen lekeyi daha belirginleştirebildiği gibi hassas ciltlere de zarar verebilir. Böyle durumlarda uygulanacak en iyi yol içerdiği maddelerin doğallığına güvendiğiniz cilt beyazlatıcı krem tercih etmektir.

En iyi beyazlatıcı kremler kimyasal madde içermeyen doğal içeriğe sahip ürünlerdir. Beyazlatıcı kremin, peeling etkisi yapan glikol asit ve C vitamini içermesi gerekir. Lekeli bölgede biriken melanositi azaltmaya yarayan bileşenler içererek cilt pigmentasyonunu düzenlemelidir. Böylece koyu renk lekeler, çiller ve sivilce izlerinin azalması ve cildin sağlıklı bir görünüm kazanması sağlanır.

Agarta Bitkisel Kozmetik tarafından üretilen doğal cilt beyazlatıcı yüz kremi, güçlü ve çok yönlü etkisi ile leke kremleri içinde ön plana çıkan ve rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir üründür.

Çeşitli sebeplerle ciltte ve yüzde meydana gelen lekeler ve ton farklılığına çözüm olarak uygulanan cilt beyazlatıcı krem, evde uygulanan doğal karışımlardan daha etkili ve güvenilir bir yöntemdir.

Özellikle yüz bölgesinde rahatsız edici olan bu lekeler için doğal içerikli beyazlatıcı kremler kullanmak en uygun çözümdür. Cilt beyazlatıcı krem eczane ve kozmetik mağazalarında satılabildiği gibi bu kremlere online alışveriş siteleri aracılığıyla ulaşmak da mümkündür. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.