Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Beyazlatma Nedir? Yüz Beyazlatıcı Bakım Önerileri Nelerdir?

16-03-2024 07:16
Cilt Beyazlatma Nedir? Yüz Beyazlatıcı Bakım Önerileri Nelerdir?
Son yıllarda oldukça popüler olan cilt bakım yöntemleri arasında bulunan bakım uygumları arasında beyaz ve lekesiz bir cilde sahip olmak geliyor.Sosyal hayatta özgüvenimizi yükselten ve görünüşümüzü etkileyen en büyük organımız yüzümüzdür.Doğumdan sonra pürüzsüz olan bebek cildimiz, yaş ilerledikçe renk tonu koyulaşmaya ve kirlenmeye başlar.Çevresel faktörler ve yaşam kalitemiz cilt kalitemizi değiştirir.Peki bakım ürünleri ile kalıcı cilt beyazlığı kazanmak mümkün mü? yazımızın devamında cildimiz için doğru ürünleri ve cilt beyazlatıcı içerikleri seçerek cilt rengindeki koyulaşmayı azaltmamız ve daha aydınlık bir cilde kavuşmamız için neler yapmamız gerektiğini açıklayacağız.

Cilt Lekesi Nedir? Nasıl Oluşur?

 
Cilde rengini veren melanin hücrelerindeki düzensizlik cilt üzerinde lekelenmeye neden olur.Güneş ışınları, ağda yoluyla tüy alımı,yanlış kozmetik ürün kullanımı, yaşın ilerlemesi,hamilelik, yanlış ilaç kullanımı, stres, sigara kullanımı cilt bariyerini bozarak cilt üzerindeki renk eşitsizliklerini ve cilt lekelerini artırmaktadır.Ciltte oluşan leke ve kararmalar hem kadın hem erkeklerde görünüş açısından hoşnutsuzluğa yol açar.Bu kararma ve lekelenmelerin doğal yöntemlerle gidermek parlak ve aydınlık bir görünüme kavuşmak mümkündür.Cilt beyazlatmak için kullanılan ürünlerin amacı cilt yüzeyinde melanin (pigment)  üretimini azaltmak daha sağlıklı ve eşit cilt tonuna sahip olmaktır.


Cilt Beyazlatma için Kullanılan Kozmetik ürünler Nelerdir?

 
 

Güneş Kremi

Güneş koruyucusu yaz - kış kullanılması gereken bir bakım ürünüdür. Güneş ışınlarına maruz kalan yüz, el, sırt ve göğüs bölgesinde görülen lekeler, hem kötü bir görünüme neden olur ve zararlı UV ışınları cilt kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.Güneş koruyucusu kullanmanın en önemli nedenlerinden biri cildinizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korumaktır. Bu zararlı güneş ışınlara uzun süre korunmasız maruz kalmak güneş yanığına, cilt lekerine, pigmentasyon bozuklukluklarına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine yol açabilmektedir.Yüz beyazlatma yöntemlerinin ilk basamağı cilt renginiz ne olursa olsun güneş koruyucu kullanmaktır.Özellikle güneş ışınlarının en çok etki ettiği yüzümüz için lekelenmenin önüne geçmek, cildin nem bariyerini korumak ve elastikiyetini artırmak için yüksek performanslı doğal içerikli Agarta SPF 50 güneş kremini tercih edebilirsiniz. Agarta Güneş kremi içeriğindeki özel formülasyonu sayesinde cildi besler nemlendirir ve pigmentasyon oluşumunu engeller.Sağlıklı ve genç görünen bir cilt için güneş kremini dışarı çıkmadan 20 dakika önce uygulamanız gerekir.Agarta güneş kremi güneşin neden olduğu lekelenmeyi azaltmaya yarayan bitkisel aktifler içerir.Güneş kreminizi gün içinde tazelemeniz gerekir. Genel olarak güneş ışınlarına maruz kalan yüz, el, sırt ve göğüs bölgesinde görülen lekeler, cilt tonu eşitsizliğine neden olurken cilt kanseri riskini artırabilir.
 

CİLT BEYAZLATICI İÇERİKLER

 
 
Cilt beyazlatıcı kozmetik ürünler genel olarak deri üzerinde pigmentasyon dengesini sağlamak için geliştirilen, cilt lekelerinin giderilmesi, yavaşlatılması ve durdurulması için kullanılır. Melanin oluşumunun azaltılması için ara basamak yani tahribi önlemek için geliştirilmiş içeriklerdir.Bunun için içeriği geliştirilmiş kombine ürünleri uygulayarak cilt beyazlatmak yüzde ton eşitsizliklerini gidermek ve daha sağlıklı bir görünüm elde etmek için düzenli ve doğru kullanılan ürünlerden etkili sonuçlar alınabilir.Agarta yüz beyazlatıcı krem düzenli kullanımda cilt lekeleri üzerinde etkili sonuçları kanıtlanmış doğal bir cilt beyazlatma kremidir.içeriğinde bulunan aha, bha, glikolik asit ve c vitamini ile geliştirilmiş bir yüz kremidir.
 
 

AHA (Alfa Hidroksi Asit) Nedir?

 
 
AHA(Alfa hidroksi asit) şeker kamışı (glikolik asit) ve meyvelerden elde edilen suda çözünebilen organik meyve asididir.Yüksek konsantrasyona sahip bu asit cildi soyma yani peeling etkisi gösterir.Son dönemlerde yüz beyazlatma amacıyla kullanılan kozmetik ürünlerde oldukça tercih edilen bu asit türü cildin pul pul dökülmesini sağlayarak cilt dokusunu iyileştirir ve cilt tonunu daha eşit görünür hale getirir. AHA’lar, glikolik, laktik, sitrik, tartarik, sitrik ve malik asitlerden oluşur.  Agarta doğal arındırıcı temzileme jeli içeriğinde bulunan AHA BHA VE GLİKOLİK ASİT sayesinde cildi etkili bir şekilde temzilerken hafif peeling etkisi yaratarak cilt beyazlatmanıza yardımcı olur.
 
 
 
AHA Faydaları Nelerdir?
 
AHA asitlerinin en büyük faydası cildi ölü hücrelerden arındırıp hasarı görmüş cildi onarmaktır.Canlılığını yitirmiş cilt dokusuna sağlık kazandırmaya ve kırışıklık görünümünün azalmasına karşı etkilidir.Cildi yeniler.Ölü derilerden arınmış ve yenilenmiş cilt tabakasını ortaya çıkarır.Aha bakımı sonrası kullanılan serum ve nemlendirici cildin alt katmanlarına çok daha hızlı bir şekilde ulaşarak faydasını ikiye katlar.
 
  • AHA sivilce ve akne oluşumunu engeller bu nedenle cilt iltihaplanmasının önüne geçer.Sivilce ve akne izleri ciltte ton eşitsizliklerine neden olur. Aha ciltte ortaya çıkan ton eşitsizliklerini gidermeye yardımcı bir meyve asididir.Ten renginde açılma ve daha eşit cilt tonu ile beyazlama sağlar.
  • Düzenli kullanılan Aha cildin kolajen miktarını arırarak elastikiyet kazandırır.Böylelikle ince çizgi ve kırışıklıkları azaltır.Cildin daha sıkı ve genç görünmesine destek olur.
  • AHA cildin nem tutma kapasitesini yükselterek cildin nemli kalmasına yardımcı olur. 
  • Güneş hasarından meydana gelen hiperpigmentasyon, yaşlılık lekerinin azaltılmasına katkı sağlar.Ciltteki ton eşitsizliklerini giderir.
  • Aha ciltte peeling etkisi göstererek cilt dokusunu iyileştirir.Daha parlak bir cilt ortaya çıkarır.Cilt beyazlatma aşamalarında sıkça tercih edilir.
 
AHA içeren ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken aşırıya kaçmamak ve cildi güneşe karşı özenli korumaktır.Bu nedenle AHA içerikli cilt ürünü kullanırken güneş koruyucu kullanmak önemlidir.Aşırı hassas ciltlerde tahriş ve kızarıklığa neden olabilir.Bu gibi durumlarda ürün kullanımının bırakılması ve dermatoloğa başvurulması tavsiye edilir.
 
 

BHA (Beta Hidroksi Asit) Nedir?

 
 
BHA (Beta hidroksi asit) doğal olarak söğüt kabuğunda ve huş ağacında bulunan yağda çözülme özelliğine sahip faydalı yağ asitleri içeren doğal bir asit türüdür.Kozmetik ürünlerde salisilik asit olarak da adlandırılır.Cilt dokusunu iyileştirmek için kullanılan bu doğal asit türü siyah nokta, sivilce, akne, geniş gözenek gibi cilt sorunlarının ortadan kaldırılması için kullanılır.BHA daha aydınlık ve beyaz bir cilt ortaya çıkarmak için etkili doğal asit türüdür.

BHA Faydaları Nelerdir?

 
BHA yağda çözünebilen bir asit türü olması nedeniyle cildin daha derinlerine inebilir.Bu da ya dengesini eşitlemeye sivilce akne ve geniş gözenek problemlerinin azalmasına yardımcı olur.Bu nedenle BHA içeren ürünleri normal ve yağlı ciltlerin kullanması daha doğru bir seçenek olabilir.
 
  • BHA cildi soyma ve ölü hücrelerden arındırma konusunda başarılı bir asit türüdür. Cilde canlılık ve parlaklık kazandırır. 
  • BHA asidi cildin nem tutma kapasitesini artırır.
  • BHA yani salisilik asit gözenekleri derinlemesine temizler.Agarta beyazlatıcı sabun içerisinde bulunan salisilik asit cildinizi tahriş etmeden derinlemesine temizler.
  • BHA cilt dokusunu iyileştirirken ince çizgi ve kırışıklık oluşunu engellemeye yardımcıdır.
  • BHA ciltte pigmentasyonunu iyileştirir böylelikle yüz beyazlatmada etkili bir asit türüdür. 
BHA içeren ürün kullanırken yine dikkat edilmesi gereken nokta mutlaka cildi güneşten korumaktır.
 
 

C Vitamini Serumu

 
C vitamini (L-askorbik asit) bilinen en güçlü antioksidanlardan biridir.Vücudumuzun bağışıklığı güçlendiren önemli bir vitamindir.Suda çözünmesi nedeni ile vücutta depolanması zordur.İdrar yolu ile atılır.Vücudun savunma mekanizması için önemli olan C vitamini cildimizin sağlığı için oldukça önemlidir.Cildin hızlı iyileşmesine ve kolajen üretimini artmasında ve cilt savunmasını güçlendirmede etkilidir.C vitamini serumu kullanmaya 25 - 30 yaş arası başlanabilir.

C vitamini serumu nasıl olmalıdır? sorusunun cevabı en az yüzde 7 konsantre içeren Agarta C vitamini serum, hyraluronic asit ve niacinamid içeriğiyle cilt beyazlatmada en iyi c vitamini serum içeriğine sahiptir.
 

C Vitamini Serumun Cilde Faydaları Nelerdir?

 
  • Agarta C vitamini serum lokal olarak cilde uygulandığında cildin doğal savunma mekanizmasını korumaya karşı etkilidir.
  • Cildin nem oranını korumaya katkı sağlar.Böylelikle ince çizgi oluşumunu engeller.
  • Cildin kendini yenileme sürecini hızlandırır.
  • Güneş nedeni ile oluşan kahverengi ve koyu lekelerin azalmasını sağlar cildi aydınlatır.
C vitamini serumu kullanımına dair en çok dikkat edilmesi gereken konu serumu düzenli kullanmak ve gün ışığından korumaktır.Rengi ve kokusu değişen C vitamini serumu kullanmayın. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Cildinize C vitamini kullandıktan sonra mutlaka güneş koruması sürmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.Düzenli kullanımda cildinizde aydınlık ve parlak etkiyi görmeniz mümkündür.C vitamini bu özelliklerile yüz beyazlatma rutininde mutlaka kullanılması gereken doğal bir bakım ürünüdür.

Agarta Doğal Pirinç Sabunu

Pirinç cilde pek çok faydası bulunmaktadır.Asyalı kadınların cilt beyazlatmada vazgeçilmez doğal bakım rutinlerinde olan pirinç yüzü gençleştirir.Agarta Doğal Pirinç Sabununu cilt beyazlatma için kullanabilirsiniz.

Agarta Doğal Pirinç sabunu faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Güneş lekeleri ve çilleri giderir 
  • Cilt rengini açar.
  • Pirinç içeriğinde bulunan doğal nişasta cildin temzilenmesini sağlar.
  • Gözeneklerin küçülmesinde etkilidir. 
  • Güneş yanıklarını hafifletir.
  • Pirinç sabunu içinde bulunan doğal protein cildi nemlendirir ve parlatır.
  • Kırışıklıklarla mücadele eder.


Agarta Bitkisel Kozmetik Ürünlerinin Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.