Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Bakım Kremi Tavsiyeleri

11-08-2020 00:00
Cilt Bakım Kremi Tavsiyeleri

Cildimiz en önemli ve en güzel giysimizdir. Cilt sağlığımızı koruyabilmek için cilt tipimize en uygun cilt bakım ürünü olan cilt kremi ürünlerini dikkatli bir şekilde kullanmamız gerekir. Bu nedenle yazımızda cilt kremi tavsiyeleri konusuna değineceğiz.

Çeşitli nedenlerle kuruyan, tahriş olan ve sağlığı bozulan cildimiz için çok farklı çeşitte cilt kremleri mevcuttur.

Yağlı ciltler, kuru ciltler, alerjik veya hassas ciltler için üretilen cilt kremleri bunlardan bazılarıdır.

Aşırı  kurumuş ve çatlamış cildimizin tekrar nemli ve yumuşak haline gelebilmesi için nemlendirici etkisi yüksek cilt bakım kremi kullanılması önemlidir. Peki, hangi kremi kullanmak gerekir? 

Nemlendirici Cilt Kremi Ne İşe Yarar?

Nemlendirici cilt bakım kremi, kuru, çatlamış ve tahriş olmuş cildi eski dengesine getirerek cildi besler ve nemlendirerek nem oranını dengede tutulmasına yardımcı olur.

İdeal bir cilt bakım kremi, kuru ve hassas bir cildi daha da kötüleştirebilecek kokular, alkol veya paraben içermemelidir.

Nemlendiricili cilt kremi her kullanıldıktan sonra cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olması beklenir.

 

Kuru Ciltler İçin En İdeal Nemlendiricili Cilt Kremi Tavsiyesi

Cilt kremi tavsiyeleri nelerdir? Cilt kremi seçerken nelere dikkat etmek gerekir? 

  • Cilt kreminizin cildinizi tahriş edebilecek kimyasal maddeler içermediğine emin olmanız gerekir.
  • Bazı cilt kremlerinin içerdiği alkol, paraben veya parfümler kozmetik ürünlerde sıkça kullanılmalarına karşın hassas ciltlerde ciddi reaksiyonlara neden olabilmektedirler.
  • Özellikle parabenler zehirli ve toksik özellik taşıdıklarından cildi olumsuz yönde etkileyebilirler. Hassas bir cilde sahipseniz tahriş, kızarıklık veya dökülme gibi problemlere neden olabilirler.
  • Genel olarak, nemlendirici kreminizi kullandıktan sonra cildinizde herhangi bir kızarıklık, kaşıntı durumu veya daha başka hoş olmayan reaksiyonlar fark ederseniz, uzman bir doktora danışınız.
  • Cilt kreminizin nemlendirici bileşenlerini araştırın. Eğer cildiniz normalden daha kuru bir yapıya sahipse nem oranının düşmesi daha hızlı bir şekilde çatlayıp kızarıklıklar oluşmasına neden olacak bu da cildinizin erken yaşlanmasını beraberinde getirecektir.
  • Cildinizi rahatlatırken yüksek oranda nem sağlayan birçok madde vardır. Bunlardan cilt tipinize en uygun olanını ve tercihen doğal içerikli bitkisel kozmetik ürünler seçmek önemlidir.
  • Cildiniz cilt kreminizin içerisinde yer alan bazı kimyasallara da tepki verebilir ve cildiniz için alerjik olan bu kimyasalları bulmak deneme yanılma gerektirebilir. Bununla beraber kullanacağınız cilt bakım ürünle alakalı kullanıcıların farklı platformlarda paylaştığı cilt kremi tavsiyeleri yorumlarını inceleyebilirsiniz.
  • Cilt tipinizi iyi tanımanız önemlidir. Kuru, hassas veya alerjik bir cilde sahipseniz daha geniş spektrumlu bir cilt kremi aradığınız sonuçları verecektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.