Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

16-08-2021 00:00
Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Cilt lekeleri, özellikle de yüz lekeleri yoğun güneş ışınlarının olduğu yaz aylarında hemen hemen herkesin dert yandığı bir sorundur. Dolayısı ile cilt lekelerine ne iyi gelir konusu yaz ayları itibari ile özellikle hassas cilde sahip kişiler oldukça sık dillendirilir. 


Öncelikle bilinmelidir ki cildimiz gün içinde birçok dış etkene maruz kalır. Bu dış etkenler cilt bakım ürünleri ile temizlenip deri yüzeyinden uzaklaştırılmadığı takdirde ciltte kalıcı izlere sebep olabilir. Aynı zamanda bu dış etkenler sebebiyle ya da ciltteki fazla sebum nedeniyle cildimizde sivilceler oluşabilir. Yüzdeki sivilceler çoğu zaman yanlış uygulamalar sonucunda leke olarak cildimizde kalır.

Oldukça rahatsız edici bu durum her geçen gün güneş ışınları gibi faktörlerle daha da kalıcı hale gelebilir. Cildimizi tüm vücudumuzu koruyan bir kalkan olarak düşündüğümüz takdirde ona en iyi şekilde bakmak da temel görevimiz olmalıdır. 

 

Leke Giderici Sabun ve İçeriği 

Lekeler vücudumuzdadeformasyonlar ya da hormon geçişleri sonucunda oluşarak, herhangi bir tedavi uygulanmazsa kalıcı olabilir. Bu sebeple cilt bakım sabunlarıcilt lekeleri için krem, losyonlar ve koruyucular oluşan cilt lekelerini çıkarmak maksatlı etkili olarak kullanıllabilir. 

Agarta Kozmetik olarak geliştirdiğimiz leke giderici sabun; içeriğinde bıttım yağı, ardıç yağı, aloe vera ve salıcylıc asit barındırır. Her birisinin farklı etkisi olmakla beraber, temelde hepsi lekelerle mücadelede mükemmele yakın sonuçlar doğurur. 

Leke sabunu içeriğindeki salıcylıc asit sayesinde ciltteki kahverengi lekeler üzerinde ve hamilelik maskesi adı verilen melasma üzerinde son derece etkilidir. Lekelerin oluşmasına sebep olan melanin sentezini etkisiz hale getiren salıcylıc asit sayesinde leke sabunu her türlü çil, renk değişimi ve leke sorunlarında etkilidir. 

Ardıç yağı bitkinin kendi özelliği dolayısıyla hücrelerin büyümesini yavaşlatır. Bu sayede lekeli bölgelerde cildin daha geç yaşlanmasını ve daha dinç gözükmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda ciltteki yağ oranını da dengeleyen ardıç yağı, cilt lekeleri ana sebebi olan yağ sorununu da ortadan kaldırmış olur. Leke giderici sabun, barındırdığı bıttım yağı sayesinde lekelerin sebep olduğu hiperpigmentasyon sorunu ile de savaşır. 

 

Leke Giderici Sabun ve Faydaları

Leke giderici sabun, düzenli kullanımda cilt üzerinde birçok faydaya sahiptir.

Antibakteriyeldir

Doğal antibakteriyel özellikler içeren leke temizleme sabunu, içeriğinde yoğun miktarda kimyasal bulunan temizleyicilere göre mükemmel bir alternatiftir. Sanılanın aksine, leke giderici sabun kimyasal temizleyicilerden daha fazla bakteriyi temizler. Bu kadar güçlü bir temizleyici olan leke sabunu, lekelerin bulunduğu tüm vücut derisinde kullanılabilir. 

Tüm Cilt Tipleri İçin Güvenlidir

Kuru veya hassas bir cildiniz varsa, kokulu sabunların ve losyonların sizin için doğru tercih olmadığını biliyorsunuzdur. Leke temizleme sabunu yüzde yüz doğal içeriği ile kokusuz ve doğaldır. Leke sabunu, cildiniz için gereken yağı cildinizden uzaklaştırmadan ve ya cildinize fazla yağ oranı eklemeden cildinizin doğal yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Bu da her cilt tipi için kullanılabilir olmasını sağlar. 

Nemlendiricidir

Ardıç yağı, leke giderici sabun için önemli bir bileşenidir. Ardıç kaşıntıyı hafifletmeye ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olabilirken, bıttım yağı ve aloe vera da nem ekler.

Cildinizi Yağlandırmaz

Karma bir cildiniz varsa, leke sabunu içeriği sayesinde doğru sabunu seçmenizi çok daha kolay hale getirir. Ardıç nem eklerken, aloe vera ve bıttım yağı aşırı aktif yağ bezlerinin önlenmesine yardımcı olur. Böylelikle doğru içerik birleşimiyle cildiniz ihtiyacından fazlasını almamış olur. 

Antiinflamatuardır 

Cilt leke sabunu, A ve E vitaminleri açısından zengindir. Bu vitaminler hem serbest radikallerle mücadeleye yardımcı olan antioksidanlardır hem de sağlıklı cilt dokularını korurlar.

 

 

Yaşlanmaya Karşı Korur

Ardıç yağında bulunan antioksidanlar, cildinizi yaşlanmaya karşı korumaya yardımcı olur. Zamanla güneşe maruz kalmak güneş lekelerine (yaşlılık lekeleri) neden olabilir, ancak doğal leke sabunu buna bir kalkan oluşturur. 

Cilt Dokusunu İyileştirir

Doğal leke iderici sabun, tıpkı bitkisel kozmetik ürünler de olduğu gibi doğal içeriklerle doludur. Faydalarının büyük çoğunluğu da bu doğallıktan gelir. İşlenmeden bırakıldığında leke temizleme sabunu kendisini oluşturan ham maddeler sayesinde, ürünü ortalama bir eczane sabun kalıbından çok daha az pürüzsüz hale getirir.

Bu durum da leke sabununu cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek doğal bir peeling haline getirir.

Hiperpigmentasyonu Azaltmaya Yardımcı Olur

Güneş hasarları, sivilce izleri ve hamilelik maskesi gibi durumlar hiperpigmentasyona sebebiyet verir. Doğal leke sabunu bu sonucu ortadan kaldırmaya yardımcıdır. 

Antifungaldır

Leke giderici sabun, içeriğinin antifungal olması sebebiyle, deri yüzeyinde hızla yayılabilecek herhangi bir mantar rahatsızlığına izin vermez. Oluşmuş mantar rahatsızlıklarının yol açtığı cilt lekeleri ise bu cilt bakım ürünü ile giderilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.