Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Serumu Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

07-06-2023 10:14
Cilt Serumu Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
Cilt serumu, cildinizin ihtiyaç duyduğu maddeleri bir araya getiren ve hızlı emilen cilt bakım ürünlerinden biridir. İçerisinde bulunan aktif maddelerin yoğun olması sayesinde cilde derinlemesine nüfuz eder. Temizleme, tonikleme ve nemlendirme şeklinde uyguladığınız günlük bakım rutinine cilt serumu dahil ederek gözle görülür değişimlere tanık olabilirsiniz. 
 
Siz de her daim tertemiz bir görünüme ulaşmak ve cilt problemlerine karşı gelmek istiyorsanız yazımızın devamında yer alan cilt serumları ile ilgili detaylı bilgilere göz gezdirebilirsiniz.
 

Cilt Serumu Nedir?

 
Cilt serumu cilt temizliğinin ardından kullanılan ve çeşitli formüller ile zenginleştirilen cilt bakım ürünleridir. Yüzünüzün en doğal haline kavuşması, sorunlarını geride bırakması gibi birçok faydası bulunan serumlar birbirinden farklı maddeler ile formülize edilir. Cilt bariyerine doğrudan nüfuz eden serumların kullanım amaçları bu problemlere göre değişkenlik göstererek cildinizin ihtiyacına hitap eder. Yüksek konsantrasyona sahip olmasının yanı sıra oldukça hızlı emilen cilt serumları ile siz de bakımınızı eşsiz ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 


 

Cilt Serumu Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

 
Günlük yaşamın yoğun temposu, stres veya yorgunluk gibi sebeplerle bozulan cilt bariyeri, doğru cilt serumlarının kullanımıyla kısa sürede toparlanabilir. Yapısal formu yoğun olan cilt serumları, bu özelliğiyle cildin derin noktalarına ulaşarak mevcut sorunları temelden çözmeye yardımcı olur. Güzelliğin sırrı sayılabilecek cilt bakım ürünlerinden biri olan cilt serumlarının faydaları şu şekilde sıralanabilir:
 
  ●Üst derinin derinlerinde yaş almaya bağlı oluşan kırışıklıkları gidermek üzere özel bileşenler içererek yaşlandırma karşıtı bakım sunar.
  ●Cildinizin ihtiyaç duyduğu neme gün boyu doymasını sağlar.
  ●Nemlendirici ürünlere nazaran daha az yoğunlukta olan cilt serumları hızlı bir şekilde cilt tarafından emilir.
  ●Pürüzsüz bir görünüme kavuşmanızda rol oynar.
  ●Özellikle yağlı ve hassas ciltlerde olmak üzere yatıştırıcı etki gösterir.
  ●Cildi sıkılaştırarak dolgun hale getirir.
  ●UV ışınlarına karşı koruma sağlayan içeriklere sahiptir.
  ●Leke karşıtı olan serumlar ton eşitsizliğini ve leke görünümünü ortadan kaldırarak aydınlık bir görünüme ulaşmanıza olanak tanır.
  ●Yüksek konsantrasyona sahip olması az miktarda ürün kullanmanıza rağmen hızlı ve etkili sonuç almanızı sağlar.
 

Cilt Bakım Serumları Nelerdir? Cilt Serumu Çeşitleri

 
Cilt bakım serumlarının her biri farklı ve zengin içeriklerle kullanıma sunulur. Cilt serumu çeşitleri, her cilt tipine hitap edebilecek şekilde farklı formlara sahiptir. Cildinizde yaşanan veya oluşabilecek problemlerin önüne geçebilme potansiyeli bulunan cilt serumları ile siz de bakım rutininizi en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz. Yazımızın devamında yer alan cilt serumu çeşitleri arasından size uygun olanları kullanarak cildinize hak ettiği değeri verebilirsiniz.
 

Cildi Nemlendiren Serumlar

 
Hyaluronik asit, cildin derinlerine inerek yoğun bir nemlendirme sağlar. Aynı zamanda cildin dış yüzeyinde nemi hapsederek gün boyu cildinizin neme doymasına olanak tanır.
 

Cildi Canlandıran Serumlar

 
Cildin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri olan C vitamini, hücre yenilenmesinde rol oynar. Kolajen üretimini destekleyen bu cilt aydınlatıcı serum ile tertemiz bir cildin sahibi olabilirsiniz. 
 

Leke Karşıtı Serumlar

 
Leke karşıtı serum denildiğinde ilk akla gelenlerden biri niacinamide asittir. İltihap giderici özelliğiyle sivilce ve akne sorununun önüne geçerek var olan lekelerin görünümünü azaltmayı amaçlar. 
 

Kırışıklık Açan Serumlar

 
Kolajen üretimini arttıran A vitamini türevi retinoller, yaşlılık lekelerini azaltmak için sıklıkla tercih edilir. Retinolün yanı sıra hyaluronik asit, vitamin B5, C vitamini ve kolajen peptitler ile geliştirilen serumlar cilde nem vererek kırışıklık karşıtı etki sağlar.
 

Yaşlanma Karşıtı Serumlar

 
Cilt bakım rutinine eklenen retinol, hyaluronik asit, kafein ve vitaminler cildin alt katmanlarına etki eder. Bu sayede yaşlanmaya sebep olan kırışıklık ve dolgunluk eksikliğini giderir.
 

Akne Karşıtı Serumlar

 
Salisilik asit ve niacinamide içeren serumlar ciltteki ölü derileri ve gözenekleri temizleyerek akne oluşumuna büyük ölçüde engel olur. Cildi yatıştırmalarının yanı sıra nemlendirici etkileri de bulunur.
 

Gözenek Sıkılaştıran Serumlar

 
Genişlemiş gözenekleri küçültmenin en iyi yollarından biri C vitamini içeren serumlardır. Aynı zamanda niacinamide ve hyaluronik asit içeren serumlar da cilt sıkılaştırıcı serum olarak gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Bu şekilde cildin yenilenmesinde ve sıkılaşmasında pek çok faydası bulunan cilt serumu seçeneklerini en iyi şekilde değerlendirebilir, bakımlı bir cildin sahibi olabilirsiniz.
 

Cilt Serumu Nasıl Kullanılır?

 
Cildinizin güzelliğine güzellik katacak cilt bakım serumu, doğru sırayla kullanıldığı takdirde etkisini gözler önüne serer. Bakım rutininizde aksatmadan kullandığınız bu serumlar sayesinde cildinizin günden güne değiştiğine şahit olabilirsiniz. Siz de kendinize cilt bakım serumu nasıl kullanılır sorusunu soruyorsanız aşağıdaki maddelerde yer alan bakım rutin sıralamasını inceleyip uygulayarak ışıltınızı her daim hissedebilirsiniz. 
 
  ●Öncelikle cildinize özel yüz temizleme jellerini kullanarak yüzünüzü derinlemesine temizleyin.
  ●Sonrasında cildiniz üzerinde biriken kiri ve yağı tonik ile arındırın.
  ●Cildinizi temizledikten sonra 2-3 damla serum damlatarak dairesel masaj hareketleri ile serumun cildiniz tarafından emilmesini sağlayın.
  ●Serum üzerinden 5-10 dakika geçtikten sonra cildinizi nemlendirin. Eğer güneşe çıkacaksanız mutlaka güneş kremi kullanın. 
 
Tüm bu aşamaları düzenli bir şekilde gerçekleştirmeniz sağlıklı bir cilt yapısına kavuşmanız için oldukça önemli. Siz de en iyi cilt serum markaları arasından uygun olanını seçtikten sonra cildinizdeki farka şahit olabilirsiniz.
 
Cilt serumu bulunur kadının ellerinde

Hangi Serum Ne İşe Yarar?

 
Cilt tipinizi belirleyerek problemlerinizi veya oluşabilecek potansiyel problemleri gidermek için detaylı bir cilt serumu araştırması yapmak isteyebilirsiniz. Bu noktada her cilt tipine ve problemine uygun olabilecek cilt serumu çeşitleri karşınıza çıkar. Doğru cilt serumu ile hayalinizdeki görünüme kavuşmak için hangi serumun ne işe yaradığını bilmeniz oldukça önemlidir. Popüler cilt serumlarının hangi amaçla kullanıldığı sayfayı aşağı kaydırmaya devam ederek siz de hemen öğrenebilirsiniz.
 

Hyaluronik Asit Serum

 
Hyaluronik asit içeren serumlar su tutma özelliğine sahiptir. Kullanım sonrası nemlendirme vaati veren bu serum sayesinde cilt dolgun görünüme ulaşır. Bu güçlü nem, hücreleri yenileyerek yaşlılık karşıtı bir fayda sağlar. Yara ve cilt lekeleri için oldukça faydalı olan bu serum ile pürüzsüz görünüme adım adım yaklaşabilirsiniz.  
 

C Vitamini Serum 

 
Antioksidan özelliğiyle ön plana çıkan C vitamini, serum hali ile cilt sorunlarının önüne geçmekte birebirdir. Mat ciltlerin aydınlanmasında büyük ölçüde rol oynayan C vitaminini rutinlerinize dahil ederek cildinizdeki ışıltıyı gözle görülebilir hale getirebilirsiniz. C vitamini içeren serumları gündüz kullandığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise güneş kremi kullanımıdır.
 

Retinol Serum

 
Hücre yenilenmesi ve onarımı konusunda A vitamininin değişik değişik özelliklerini barındıran retinolü tercih edebilirsiniz. Cilt yenileyici serum olan retinol, vücudunuzda bulunan kolajen ve elastin proteinleri destekleyerek genç bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
 

Niacinamide Serum

 
Niacinamide leke şikayetlerinin önüne geçen iyileştirici bir vitamindir. Niacinamide içeren serumlar şikayetçi olduğunuz cildinizin onarılmasını ve izlerin yok edilmesini sağlar. Bu sayede cilt tonu eşitleyici serum olarak sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda enfeksiyonu ortadan kaldırarak yeni sivilce oluşumunun önüne geçmeyi amaçlar. 

 

Kolajen Serum

 
Ciltteki kolajen üretimini destekleyen kolajen serumları, yaşlanma karşıtı etki sunar. Cildinizin sıkılaşmasını sağlayarak esnek yapısına kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda renk eşitsizliğini ortadan kaldırarak kusursuz bir görünümün anahtarı niteliğindedir.
 

Hangi Cilt Serumu Daha İyi? Cilt Tipleri İçin Serum Önerileri

 
En iyi cilt serumu arayışına girerek cildinizi en sağlıklı haliyle görmek istiyorsanız öncelikle cilt tipinizi belirlemeniz gerekir. Bunun sebebi ise her cilt tipinin farklı ihtiyacının olmasıdır. Cilt serumları farklı ihtiyaçları gözeterek cilt tiplerine uygun olarak zenginleştirilir. Deri altında bulunan cilt tabakasına etki ederek özel bir bakım desteği sunar. Cilt tipinizi belirledikten sonra eşsiz bir cilt bakımı için doğru serum seçimini aşağıdaki başlıklara göz atarak yapabilirsiniz.
 

Kuru Ciltler İçin Serum

 
Kuru cilt hassasiyeti ile bilinen bir cilt tipi olması sebebiyle bakım rutinlerinin özenli olması gerekir. Bu sebeple kuru ciltler için serum hyaluronik asit, niacinamide, glikolik asit, E ve C vitaminleri gibi maddeler içermelidir. Bu ürünler sayesinde cilt bariyerinize zarar vermeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
 

Yağlı Ciltler İçin Serum 

 
Aşırı sebum üreten yağlı ciltler akne problemi ile sıklıkla karşılaşan ciltlerdir. Bu sebeple akne oluşumuna karşı özel formülize edilmiş serumların kullanılması gerekir. Yağlı ciltler için serum içeriklerinde C vitamini, glikolik asit, salisilik asit, çay ağacı yağı, benzoil peroksit, yeşil çay veya salatalık gibi özler yer alabilir. Bu serumlar ile cildinizin yağ dengesine kavuştuğunu ve akne problemlerine veda ettiğinizi görebilirsiniz. 
 
Cilt serumu bulunur kadının ellerinde

Karma Ciltler İçin Serum 

   
Karma cilt yapısı T bölgesi yağlı, U bölgesi ise normale kıyasla daha kuru olan cilt yapısıdır. Bu sebeple leke oluşumuna eğilimlidir ve çoğu bireyde görülür. Karma ciltler için serum seçiminde bu noktaya dikkat edilmesi gerekir. Dengeli bakım rutinine ekleyeceğiniz serumların içeriğinde seramidler, cadı fındığı yağı, B5 vitamini ve hyaluronik asit bulunmalıdır. Bu sayede hem temiz hem de gün boyu nemli bir cilde sahip olabilirsiniz.
 
Hayalinizdeki görünüm için cilt yapılarına göre ayrılan cilt serumu önerileri size en doğru yolu gösterebilir. Siz de doğru bir cilt bakımının başında gelen cilt tipi belirlemesinden sonra yukarıda bahsi geçen serumlara yönelebilirsiniz. En uygun cilt serumu ile yorgun bir günün ardından cildinizin sağlıklı görüntüsüne kavuşabilir, en iyi şekilde bakımınızı sonlandırabilirsiniz.

     Ayrıca ihtiyacınız olan yüz temizleme jeli, güneş kremi gibi rutuninizin vazgeçilmezi olan cilt bakım ürünlerine bir tıkla ulaşmak için siz de Agarta Bitkisel Kozmetik cilt bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.