Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Tipinize Göre 4 Cilt Bakım Sabunu Önerisi

29-03-2024 17:04
Cilt Tipinize Göre 4 Cilt Bakım Sabunu Önerisi
En çok merak edilen konulardan olan Sabun ile yüz temizliği yapmak doğru mu? Sabun cilde zarar verir mi? Yüzümüzü hangi sabunla yıkamalıyız?

Yeni blog yazımızda cilt temizliği için sabun kullanmayı tercih edenlerin sabun seçimini nasıl yapmaları gerektiğini anlatacağız.
 

Yüz Temizliği İçin Sabun Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 
Yüz temizleme sabunu, cildimize doğal bakım sunan temizlik tercihlerinden biridir.Peki, cilt için doğru sabun nasıl seçilir? Sabun alırken dikkat etmek gerekir? Cildinizi temizlemek için kullandığınız sabunları seçerken öncelikle doğal ve besleyici içeriklere sahip olmasına dikkat etmemiz gerekir.Doğal sabunlar cildimizi temizlerken, içeriğinde bulunan doğal bitkisel yağlar sayesinde cildimizi besler, parlak ve sağlıklı bir görünüme ulaşmamızı sağlar. Cilt tipimizi analiz etmeniz önemlidir.Cildi tahriş edecek, kuruluğa ve hasara yol açacak içerikteki sabunları tercih etmemelisiniz.Cilt tipinizi anlamak, doğal sabun seçiminin temelidir. Farklı cilt tipleri farklı ihtiyaçlara sahiptir ve doğal sabunlar, bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.  
 
 
Doğal ve sağlıklı sabunların içeriğinde cildin de ihtiyacı olan bitkisel yağlar bulunmalıdır.Ciltte kuruluğa ve tahrişe neden olmaması için dikkat edilmesi gereken sabun Ph değeridir.Ph değeri 5 ile 5.6 arasında olan sabunları tercih etmelisiniz.Renkli sabunlar kimyasal maddeler içerdiği için doğal reklerde bitkisel özlerin vermiş olduğu teknilerle üretilen sabunlar cildiniz için her zaman daha sağlıklı olacaktır. Dermotolojik olarak test edilmiş bitkisel sabunları tercih ederek cildinizi doğal yollarla temizleyebilirsiniz.
 
 
Doğal sabun yapımında kullanılan malzemeler kimyasal olmadığı için herhangi bir cilt kuruluğu ya da tahrişine neden olmaz. Sentetik maddeler içermez.
 
 

Akne ve Sivilceye Eğilimli Ciltler En İyi Tercih Agarta Doğal Yağlı Cilt Bakım Sabunu

 
Doğal sabunlar yağlı ciltlerin vazgeçilmez temizlik ürünlerinden biridir.Yağlı ciltler, kuru ve normal ciltlere göre daha çok sebum üretir. Cildinizin yağlanmaması için ilk yapmanız gereken adım cildinizi temiz tutmakdır.Bunun yanında yağlı yiyecek tüketiminden uzak durmalı, bol su tüketmeli ve cildin yağını dengeleyen yağsız nemlendiricler ve güneş kremi kullanmalısınız.
 
Yağlı ciltler normal ciltlere göre daha hızlı yağlanır, bu da ciltte parlama, gözeneklerin genişlemesi, siyah nokta, akne sivilce gibi cilt problemlerine yol açabilir.Bu nedenle eğer cildinizde aşırı yağlanma var ise cilt temizliği sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapılmalıdır.
 
Yağlı ciltler için geliştirilen Agarta doğal yağlı cilt sabunu, içeriğinde limon yağı, lavanta yağı, papatya yağı,aynı sefa yağı ve jojoba yağı içerir.

Limon yağı, cilt için oldukça faydalıdır.Akne ve sivilce tedavilerinde doğal olarak kullanılan limon yağı iltihap gidericidir.Vitamin ve mineral açısından zengin limon yağı cilde faydaları arasında yüksek oranda C vitamini içermesidir.Bu sayede cilde canlılık ve parlaklık veriri.Sivilce ve akne lekerinin giderilmesine de yardımcıdır.
Lavanta yağı, cilt için yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan bir bitkisel yağ çeşididir.Lavanta yağının cilde faydaları kokusuyla ve etkileri ile mucizevi özelliklere sahiptir.Lavanta yağı sivilce oluşumunu önler.Akne, yara izi, egzama gibi cilt problemlerinde kullanılır.
 
Papatya yağı, cilt ve göz çevresi için kullanılan, hücre yenilenmesini tetkleyen doğal bir yağ çeşididir.Papatya yağı cilde faydaları arasında kırışıklık oluşumunu önleyen düzenli kullanımda cilt yenileme özelliğine sahiptir.Papatya yağı cilt lekeleri, sivilce ve akne izlerinin giderilmesinde etkilidir.
 
Aynı sefa yağı, cildin kalitesini ve görünümünü iyileştirmek için kullanılan cildi tedavi edici özellklere sahiptir.
 
Jojoba Yağı, içerdiği A, D, E vitaminleriyle cildi derinlemesine besler ve cildin nem dengesini koruma özelliğine sahiptir.Cilt gözeneklerini tıkamaz.Jojoba yağının cilde fayları arasında cildi yağlandırmadan bakım yapma özelliği bulunmaktadır.
 
Agarta Kuru ve Hassas Ciltler için Doğal Sabun 
 
Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz nemlendirici özelliğe sahip doğal içerikli sabunlar tercih etmelisiniz.Ayrıca cilt bakım sabunlarının parfüm, sülfat ve alkol içermemesine dikkat etmeniz gerekir.Bu içerikler ciltte tahrişe, kızarıklığa neden olabilir.Agarta Bitkisel kozmetiğin kuru ve hassas ciltler için gelitirdiği doğal kuru cilt bakımı sabunu, kuru bir cildiniz var ise doğru bir tercih olacaktır.İçeriğinde bulunan bitkisel yağlar sayesinde ciltte nemi tutma özelliğine sahiptir. Agarta doğal cit bakım sabunları parfüm ve renklendirici içermez.İçeriğinde buluan ceviz yağı, avakado yağı,argan yağı, kantaron yağı, shea butter sayesinde yumuşak, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı bir cilde kavuşurken cildinizi derinlemesine temiz hissedebilirsiniz.
 
Ceviz yağı, cilde faydaları İçerdiği yüksek E vitamini sayesinde cildi besler ve antioksidan özelliklere sahiptir.Cildi nemlenidirir ve elastikiyetini artırır.Cildin esnek ve pürüzsüz görünmesine destek olur.İnce çizgi ve kırışıklık oluşumunu geciktiren değerli bir yağ türüdür.
 
Avakado yağı, cilt bakımında kullanılan doğal bir yağdır ve cilde birçok faydası vardır.Güçlü antioksidan özelliği sayesinde cildi nemlendirir ve cilt bariyerinin güçlenmesini sağlar.Cilt kuruluğu ile mücadele eder.Avokado yağı cildin sakinleşmesine ve tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilir.Yara ve tahrişlerin çabuk iyişemesine yardımcı olur.
 
Argan yağı, cildi derinlemesine nemlendiren değerli bir yağ çeşididir. Ciltteki su kaybını önler, böylece cilt daha yumuşak, daha esnek ve bir görünüme kavuşur.E vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.Cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
 
Kantaron yağı,cilt tahrişlerini ve hassasiyetini azaltmada kullanılan doğanın bize sunduğu tedavi edici özelliklere sahip bitki yağıdır.Bitkisel kozmetikte oldukça yaygın kullanılan kantoron yağı özellikle egzama, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarında ve alerjik reaksiyonlarda kullanılabilir.
 
Shea butter, E vitamini, A vitamini ve fitosteroller gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltmakta ve cildin yaşlanma belirtilerini önlemekte etkilidir. Shea butter cilde faydalarıda oldukça fazladır.Cildi derinlemesine nemlendirir ve kuruluğu önler. Cildin nem bariyerini güçlendirir ve su kaybını azaltarak cildin yumuşak ve esnek kalmasını sağlar.

Agarta Lekeli Ciltler İçin Doğal Sabun 

 
Hangi sabun cilt lekelerine iyi gelir? sorusunu oldukça fazla almaktayız. Leke giderici sabun hem ciltteki lekeri açmaya hemde cildinizi kurutmadan temizleme özelliklerine sahip olmalıdır.Agarta lekeli ciltler için sabun leke azaltma özelliğine sahip içeriği tamamen bitkisel yağlardan oluşmuş parfüm ve sentetik içermeyen doğallığı sayesinde cildinizi temizlerken eşit bir cilt tonuna ulaşmanıza destek olur.Agarta Doğal Lekeli Ciltler için geliştirilmiş bakım sabunu  bıttım yağı,ardıç yağı, badem yağı, jojoba yağı, ceviz yağı sayesinde cilt tonundaki pigmentasyon değişikliklerini eşitlemeye katkı sağlar.
 
Bıttım yağı, cilde faydaları arasında cilt tonunu dengeleme ve pigmentasyon sorunlarının görünümünü azaltma özelliğine sahiptir.Ciltte oluşmuş koyu alanların görünümünü hafifletebilir.Citteki nem oranını koruyan cilt bariyerini güçlendiren bıttım yağı yaşlanma belirtilerini geçiktirmede de oldukça faydalıdır.
 
Ardıç yağı, cilde birçok faydası bulunan esansiyel yağlar arasındadır.Cildi canlandırıcı etkisinin yanı sıra cildi sıkılaştırır.Ardıç yağı, gözenek görünümüne ve akne oluşumuna engel olur.Siyah noktaların ve sivilcelerin oluşumunu azaltır. Cilt temizliğinde etkili bu şifalı yağ türü alternatif ve geleneksel tıp da kullanılmaktadır.
 
Badem yağı, en çok bildiği ve kullanılan vazgeçemdiğimiz bir yağ çeşididir.A, B ve E vitaminler, açısından zengin olan badem yağı, makyaj temizliğinde oldukça fazla kullanılır.Cildi nazikçe temizler ve cildi kir ve yağdan arındırır. Cildi temizlerken aynı zamanda nemlendirir ve cildin sağlıklı ve parlak kalmasını sağlar.Badem yağı cilt lekerine iyi gelir.İçerdiği yüksek vitamin ve mineraller cilt tonunu eşitlemeye, cilde daha pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.
 

Agarta Yaşlanma Karşıtı Doğal Kolajen Sabunu

 
Kolajen cilt yaşlanmasını ve kırışıklık oluşumunu geciktiren cildin doğal yapı taşlarından biridir.Cildin daha nemli, sağlıklı ve görünmesini sağlar.Cildi dış etkenlere karşı korur.
Agarta Doğal Kolejen Sabunu ile cildinizi derinlemesine temizlerken yaşlanmanın etkilerini geciktirebilirsiniz.Doğal kolajen sabunu cildi kurutmadan temizlik ve parlaklık sağlar.Cildin elastikiyetini artırarak sıkı ve genç bir görünüm elde edebilirsiniz.Doğal kolajen sabunu sayesinde cilt esnekliğinizin korumasına ve sarkmaların önlenmesine şahit olabilirsiniz. Agarta doğal kolajen sabunu içeriğinde bulunan doğal balık kolejeni, e vitamini, provitamin B5 ile ekstra etkili vitamin desteği ile cildinizi temizlerken koruyabileceğiniz muhteşem bir bakım sabunudur.
 
 
E vitamini, cildi yumuşatma ve  cilt hücrelerini koruma özelliğine sahiptir. E vitamini cilde faydaları arasında yaşlanma belirtileri ve oluşabilcek lekelere karşı cilde koruma sağlar.Ayrıca e vitamini güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı cilt bariyerini güçlendiren bir vitamin türüdür.
 
Provitamin B5 yoğun nem tutma özelliği ile yaşlanma belirtilerine karşı savaşan onarıcı bir vitamindir.Pantotenik asit olarak da bilinen b5 vitamini cilde faydaları oldukça fazladır. Derideki kolajen dokuyu tetikleyerek yaşlanma karşıtı etkilerin görülmesine katkı sağlar. Ciltteki yağ hücrelerinin sentezini arttırarak cildi koruyucu ve onarıcıdır.

Agarta Bitkisel Kozmetik Doğal Cilt Bakımı Sabunlarımızı İncelemek İçin TIKLAYIN!
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.