Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Tonu Eşitsizliği Nedir? Ciltte Renk Eşitsizliği Nasıl Giderilir?

27-01-2024 13:00
Cilt Tonu Eşitsizliği Nedir? Ciltte Renk Eşitsizliği Nasıl Giderilir?

Cilt Tonu Eşitsizliği Nedir? 


Sağlıklı bir ciltte yüzdeki tüm bölgelerin aynı ton rengine sahip olması beklenir.Ciltte oluşan koyu lekeler,sivilce ve akne izleri, kılcal damar çatlamaları, kırmızı lekeler ciltteki renk eşitliğini bozar.Cilt berrak ve eşit gözükmez.Bu da kozmetik açıdan rahatsızlığa neden olabilir.Cillteki renk eşitsizliğini gidermek için iyi bir cilt bakımı rutinine sahip olmak, beslenme planını gözden geçirmek, yeterli su tüketebilmek cildinizin daha sağlıklı ve pürüzsüz gözükmesini sağlayabilir.Yazımızın devamında cilt tonu eşitsizliğini nasıl giderebilriz okuyabilirsiniz.
 

Cilt Tonu Eşitsizliği Neden Olur?

Ciltteki ren tonu eşitsizliği, güneş lekeleri, sivilce ve akne sonrası hiperpigmentasyonun bozulması, yaşlanma ve hormanal değişiklikler nedeniyle olabilmektedir.Ayrıca cildin düzenli temizlenmemesi, olumsuz hava şartları,ilaçlar,Uv ışınları,kirlilik gibi faktörler ciltteki ton eşitsizliğine neden olur.Ciltteli renk düzensizliklerine neden olabilcek sebepleri aşağıdaki şekilde inceleyebiliriz
 
Güneş Işınları,Cildiniz korunmasız bir şekilde sürekli Uv ışınlarına maruz kaldığında güneş hasarı meydana gelir.Cilt kendini bu zararlı ışınlardan korumak için aşırı melanin üreterek kahverengi ve koyu lekeler meydana getirir.Bu da cilt üzerinde lekeli ve eşit olmayan bir renk tonu oluşturur.

Hava Kirliliği, Düzenli cilt temizliği yapılmadığında havada bulunan gazlar ciltte oluşan gözeneklere nüfuz ederek yüzde koyu lekelerin oluşmasına neden olabilir.

Hormonlar Melasma; deride güneş gören bölgelerde sonradan oluşabilen kahverengi lekeler şeklinde kendini gösteren bir cilt hastalığıdır. Gebelikle oluşana kloasma adı verilir. Genellikle yüzün iki tarafı da etkilenir. En sık yanaklar, burun, alın ve dudak üstünde görülür. hamilelik döneminde sık karşılaşılan bu cilt sorunu hamilelik maskesi olarak da adlandırılır.Doğum kontrol hapları da ciltte hassasiyete neden olabilir. 

Sivilce ve Akne Sonrası Hiperpigmentasyon: İltihaplı sivilce akne lezyonlarının neden olduğu neden olduğu ciltte oluşan iz ve lekelrin koyulaşması durumudur.Rosacea, dermatit, pityriasis alba gibi iltihabi cilt hastalıkları ciltte kızarıklıklara neden olabilir.

Sigara Tüketimi:Sigara, içeriğinde bulunan maddeler nedeni ile cilt kusurlarını arttırıcı etkiye sahiptir. Parmaklarda, dişlerde ve yüzde çeşitli cilt tonu bozukluklarına neden olur.

Cildin Nem Dengesinin Bozulması:Gözeneklerin kapanmasına ve genişlemesine neden olduğu gibi cilt tonunda farklılıklara da neden olur.
Cilt tonu eşitlemek için ilk önce cildimizde oluşan eşitsizliklerin temel nedenini belirlememiz gerekir. Uzun süre geçmeyen profesyonel bir yardım gereken lekeler için lazer yöntemleri ve kimyasal peeling gibi işlemler düşünülebilir.Bunun haricinde cillteki ton farklılıklarını gidermek için sağlıklı bir cilt bakım rutini oluşturarak gözle görülür bir sonuç elde edebilirsiniz. Doğru ürünlerin kullanılması ve yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişiklikler cildizi yenilemeniz mümkün.
Gelin cilt tonunuzu eşitlemek için neler yapabilirsiniz birlikte inceleyelim.
 

Güneş Kremi Kullanın

İster kış işter yaz veya yağmurlu, hava durumu ne olursa olsun dışarıya çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanın.Güneşin zararlı ışınlarının cildinizdeki hücrelere zarar vermesini güneş kremi ile engellemelisiniz.Bu sayede cilt lekelenmesinin önüne geçerek ciltteki ton eşitsizliklerinin oluşmasına engel olabilirsiniz.Agarta doğal güneş kremi yaz-kış rahatlıkla kullanabileceğiniz yüksek koruma sağlayan(50+) akıllı filtreleme özelliği ile güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korurken aynı zamanda besleyici bitkisel içeriklere sahiptir.Hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilir.
 

Sağlıklı Beslenme ve Bol Su Tüketimine Dikkat Edin

 
Sağlıklı ve temiz beslenmek vücudumuz için de cildimiz içinde çok önemlidir.Cilt hücrelerinin yenilenmesi, ciltteki sebum dengesi, cilt bariyerinin güçlenmesi ciltte oluşabilecek sorunların çoğu beslenmemize de bağlıdır.Kan damarlarının genişlemesi cilt yüzeyinde kızarık bir görüntü oluşmasına neden olur.Bu durum cillte ton eşitsiliği meydana getirir.Bu nedenle alkol,paketli ürünler, fazla yağlı, tuzlu ve baharatlı besinler tüketmek cilt kalitesini etkiler. 
 
Cilt sağlığının korunmasında cildin nemli tutulmasında vücudumuzu içten nemlendiren su cilt sağlığınız için vazgeçilmezdir.Cilt hücrelerinin ihtiyacı olan su ciltteki kuruluğu ve kızarıklığı önler.

Yüzünüzü Temizleyin

 
Temizleme her cilt bakımı rutinin en önemli adımıdır.Cilt tonunuzda eşit olmayan bir görüntü var ise AHA ve BHA asitleri cildin üst katmanın ölü derilerden arınmasını ve yenilenme sürecini hızlandırır.Cildi micro bir düzeyde soyarak cilt renginin açılmasını ve doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar.Agarta Aha&Bha içeren doğal yüz yıkama jeli cildi derinlemesine temizler içeriğinde bulunan glikolik asit sayesinde cilde peeling etkisi yapar, eşit ve aydınlık bir cilt tonuna kavuşmanızı sağlar.
 
 

Cildinizi Tonikle Dengeleyin

Tonik, ciltt kalan kiri ve yağı temziler ve cilt bakım rutininizde kullanacağınız ürünlerin cildize etkisini arttırır. Doğru içeriklere sahip tonikler ile cilt tonunuzu eşitlemede ek fayda sağlar. Agarta gözenek sıkılaştırıcı tonik içeriğinde bulunan Glycolic Acid-Niacinamide-Zinc PCA cilt yüzeyindedeki koyu cilt lekeleri ve akne izlerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.Niacinamide, hem sivilceyi hem de izlerinin giderilmesine yardımcı olur.Yeni sivilce oluşumunu önler. Ayrıca cilt üzerinde iltihap birikmesini önleyerek ciltte yeni sivilce oluşumunu engeller.Zinc PCA, cildin su tutmasını ve dolayısıyla nemlenmesine yardımcı olur.
 
 
Haftada En Az 1 kez Peeling Yapın
 
 
Peeling yapmak cildi arındırıp yeniler.Böylelikle siyah nokta, akne ve sivilcelenme oluşumu temiz bir ciltte en aza iner.Alfa hidroksi asitler (AHA) elma, üzüm, greyfurt gibi asidik meyvelerden elde edilir.Doğaldır.Cilt yüzeyininde oluşan ölü derinin atılmasını sağlar. Beta hidroksi asitler (BHA) salisilik asit olarak da bilinir.Cildi sıkılaştırır gözenek görünümünü en aza indirir.Cilt dokusunu da iyileştirmek yüzünüzün ışıltısını ortaya çıkarmak için  Agarta Aha& Bha peeling serumu kullanabilirsiniz.
 

Serum ile Renk Eşitsizliklerini Giderin

 
Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, cilt hücrelerine zarar veren cilt tonunda eşitsizliğe neden olan serbest radikallerin yok edilmesinde güçlü bir silahtır.Cillte ton eşitsizlikleri önlemek hem içten günlük c vitamini ihyiyacının karşılanması hem de cildinize uygulayacağınız  Agarta C vitamini serum ile pürüzsüz, ışıltılı, genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.
 
Arbutin serum melanin üretimini engelleyerek ciltteki koyu lekelerin oluşumunun önüne geçmekte etkili doğal bir aydınlatıcı maddedir.Cilt lekelerinin görünümünü azaltmaya ve hiperpigmentasyonu engellemeye ve cildin rengini eşitlemeye yardımcı olur  Agarta arbutin serum içeriğinde bunlunan Niasinamid, koyu leke sorunu, cilt tonu eşitsizliği ve yaşlanma belirtileri gibi birçok cilt sorununa iyi gelir.
 

İyi Bir Nemlendirici Cildinizi Nemlendirin

 
Pürüzsüz, sağlıklı görünen bir cilt için günlük olarak nemlendirici kullanmak cilt bakım rutininizin en önemli parçası olmalıdır.Özellikle içerisinde A, C ve E vitaminleri bulunan kremler, cildi nemlenirir ve yenilenme sürecini hızlandırır. 
 
Agarta AHA BHA cilt yenileyici krem ile cilt üzerindeki kırışıklık, ince çizgi ve leke gibi sorunlar minimuma indirilebilir düzenli olarak kullanıldığında cilde yumuşak görünüm kazandıracak ürünlerler ile ciltteki renk eşitsiliği görünümünü giderebilirsiniz.


Agarta Bitkisel Kozmetik doğal ve bitkisel içeriklere sahip yerli bir markadır.Tüm Ürünlerimizi İncelemek ve Satın Almak İçin TIKLAYIN!
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.