Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çocuk Diş Macunu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

05-03-2022 00:00
Çocuk Diş Macunu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çocuklar yetişkinlere oranla çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple yetişkinlerin tolere edebileceği birçok bileşeni, kimyasal maddeyi ve katkı maddesini çocuklar tolere edemezler. Tıpkı gıda ürünlerinde olduğu gibi, ağız ve diş sağlığı ile ilgili ürünlerde de çocuklar için doğal ve organik ürünler özellikle tercih edilmelidir. 

Ağzın vücuda gidecek her türlü bileşeni ilk karşıladığı organ olduğu düşünüldüğünde, çocuk diş macunu seçimi konusunun aslında ne kadar hassas bir konu olduğu daha rahat anlaşılır. 

Çocuk Diş Macunu Nasıl Olmalıdır?

Çocuk diş macunu kullanımına çocuklarınızın dişleri çıkmaya başladığı andan itibaren başlayabilirsiniz. Fakat bununla ilgi ilk önce diş hekiminize başvurmalısınız. Ancak önemli olan nokta; diş fırçalamanın çocuğunuzun seveceği bir alışkanlık haline gelmesini başarmaktır. 

 

Diş florozu endişesi olan 3 yaşından küçük çocuklarda, çocuk diş macunu önerisi özellikle hekim tarafından yapılmalıdır. Buna ek olarak, bir yaşını doldurmamış çocuklarda çürük riskini belirlemek için çocuk dostu ve uzman bir diş hekimine başvurmak önemlidir. Aynı şekilde bebek için diş macunu kullanımı ile ilgili öneriler de mutlaka diş hekimlerinden alınmalıdır.

Çocuk diş macunu için olmazsa olmaz kıstas florür içermemesidir. Doğal bileşenlerle hazırlanmış bir diş macunu, çocuğun ağız florasına en uygun üründür. Henüz ek gıdaya geçmiş bebeklerde diş ve diş etlerinde kalan artıkların arındırılması temel esas olduğundan, burada diş macunundan ziyade diş fırçasının da etkili bir rolü vardır. 

Çocuklar İçin Hangi Diş Macunu Kullanılmalıdır?

Günde bir kez diş ipi kullanmak ve günde iki kez fırçalamak, çocukluk çağı diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önlemek için çok önemli alışkanlıklardır. Çoğu ebeveyn, genel ağız hijyeni hakkında oldukça iyi bir fikre sahip olsa da çocuk ve bebek için diş macunu seçimi yaparken daha fazla özen gösterilmelidir.

Çocuk diş macunu seçerken spesifik bir üründen yana  tercihte bulunmak çok önemlidir. Markanın içeriğinin sağlıklı ve hizmet politikasının kaliteli olması ile ürünün tercih potansiyelini artırır. Bu noktada çocuklarınız için seçim yaparken Agarta Kozmetik tarafından üretilen doğal çocuk diş macunu ürününü güvenle tercih edebilirsiniz. 

İçeriğinde hayvansal yağ bulunmayan bu ürün, çocuklarınızın ağız sağlığı için özel olarak üretilmiştir. SLS, paraben gibi kimyasal maddeler içermeyen Agarta doğal çocuk diş macunu, doğal ve organik içeriği sayesinde çocuklarınızın ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Diş minesini doğal bileşenleri ile koruyan diş macunu kimyasal köpürtücüler içermez.

 

 

Çocuk Diş Macunu Kaç Yaşında Kullanılmalı? 

Bebeklerinizin ağız ve diş sağlığı bakımı ilk olarak doğumdan itibaren yumuşak bir bez veya nemli bir gazlı bezle diş etlerini silerek başlar. Bebeğinizin dişleri çıkar çıkmaz bebek diş macunu kullanımına devam edilir. Küçük, yumuşak, bebekler için gerekli boyutta bir diş fırçası ile, yine bebekler için özel olarak geliştirilen doğal diş macunu sayesinde diş fırçalama alışkanlığını çocuğunuza kazandırabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta diş macunu seçimi yaparken diş macununun florürsüz olmasına dikkat etmektir.

Dişleri güçlendiren, diş minesi plağında bulunup çürüğe neden olan asitlerden koruyan ve ayrıca ağızdaki bazı kötü bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bileşenlerle oluşturulmuş bir çocuk diş macunu oldukça iş görecektir.

Çocukların yaklaşık %25'inin anaokuluna başlamadan önce bir çürüğü olduğunu ve diş çürüğünün en yaygın kronik çocukluk hastalığı düşünüldüğünde doğal çocuk diş macunu kullanımına dikkat etmeniz gerektiği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Çocuk Diş Macunu Yutulursa Ne Olur?

Çocuk diş macunu yutulduğu takdirde genellikle mide bulantısı, kusma ve ishal gibi hafif mide-bağırsak rahatsızlıkları meydana gelebilir. Bu tür durumlarda; çocuğunuzun susuz kaldığından emin olup, ona yoğurt, peynir veya süt gibi kalsiyum içeren bir atıştırmalık veya içecek vererek duruma kolaylıkla müdahale edebilirsiniz.

Çocuk Diş Macunu Tavsiyesi

En doğru çocuk diş macunu; ürün üzerinde klinik veya laboratuvar testlerin yapıldığını ve diş macununun güvenli ve etkili olduğunu gösteren ibarelerin bulunduğu macundur. Bunun ötesinde, florür içermeyen ve çocuklara uygun tatların bulunduğu bir ürün hem çocuğunuzun ağız sağlığını korur hem de diş fırçalama alışkanlığının daha kolay kazandırılmasını sağlar. Çünkü çocuklar diş macunlarının tadını beğendiklerinde, dişlerini fırçalamak istemeleri daha olasıdır. 

 

 

Agarta doğal çocuk diş macunu doğal ve organik içeriği sayesinde çocuklarınız için özel olarak formüle edilmiş bir üründür. İçeriğinde kimyasal maddeler bulundurmayarak, çocukların ağız sağlığına özen gösteren doğal çocuk diş macunu, organik bitki özü tadıyla da çocuklar tarafından çok sevilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.