Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Macunu Çeşitleri Nelerdir? En İyi Diş Macunu Markaları

17-01-2022 00:00
Diş Macunu Çeşitleri Nelerdir? En İyi Diş Macunu Markaları

En iyi diş macunu aslında sizin ihtiyacınız kapsamında değişiklik gösterir. Her zaman macun formunda olmayan diş macunu; dişlerinizde biriken plaktan kurtulmaya ve ağız sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olan jel veya toz formunda da bulunabilen bir üründür. Seçim yaparken ihtiyacınıza göre en iyi diş macunu tercih etmek hem ağız hem de diş sağlığı için oldukça önemlidir.

Diş macunları genel olarak magnezyum karbonat, susuz silika jeller, kalsiyum karbonat, hidratlı alüminyum oksitler ve fosfat tuzları içerir. Gliserol, sorbitol veya diğer nemlendirici görevi gören maddeler, diş macununun kurumasını engeller.

Diş macununa homojen bir görünüm ve doku kazandırmak için deniz yosunu veya mineral kolloidler, sentetik selüloz veya doğal sakız gibi koyulaştırıcılar kullanılır. Sodyum lauril sarkosinat gibi deterjanlar, diş macununun köpürmesini sağlar fakat oldukça zararlıdır. 

Diş macun markaları genel itibariyle ürettikleri diş macunları içeriğinde bu maddeleri kullanır. Böylelikle alışılmış kıvamı elde ederler. Fakat ortaya çıkan ürünün ne kadar sağlıklı olduğu tartışmaya açık bir konudur. 

Peki tüm bu bilgiler doğrultusunda bizim için en iyi diş macunu olarak tanımlayacağımız doğru diş macununu nasıl bulabiliriz? Gelin hep bereber bu soruya cevap arayalım.

Diş Macunu Çeşitleri Nelerdir?

Diş macunu çeşitleri, üründe kullanılan içeriğe veya maksadına bağlı olarak değişebilir. Fakat bununla beraber genel olarak kullanılan diş macunu çeşitleri maddelerde sıralandığı gibidir.

Beyazlatıcı Diş Macunu

Diş macunu çeşitleri içinde ilk akla gelen beyazlatıcı diş macunudur. Düzenli, beyazlatmayan diş macunları; ağız sağlığınızı iyileştirirken, dişleri temizler. Bununla birlikte bazı yüzey lekelerini çıkarmaya da yardımcı olur. 

Beyazlatıcı diş macunu, gülümsemenizi daha parlak hale getirmek için tasarlanmıştır. Beyazlatıcı diş macunu diğer diş macunlarından daha fazla yüzey lekesi çıkarıcı bileşenler içerir.

 

 

Lekeler ya yüzey lekeleri üzerinde bulunan dışsal lekelerdir, ya da dişin içinde oluşan içsel lekelerdir. Her leke sorununu çözmek için kullanılan farklı formüller vardır. 

Aşındırıcı bir bileşen olan silika içeren diş macunu, dişlerinizin yüzeyini ovarak dış lekeleri giderir. Hidrojen peroksit içeren ürünler, ağartma yoluyla içsel lekeleri beyazlatabilir. Hidrojen peroksit aslında yüzey lekelerini giderir ve beyazlatır. Silika ise sadece lekeyi çıkarır. 

Doğal Diş Macunu

En iyi diş macunu seçimi yaparken göz önünde bulundurulacak bir diğer çeşit doğal diş macunudur. Doğal diş macunları, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde diğer diş macunlarına göre daha sağlıklı ve doğal olan ürünlerdir. Doğal diş macunu paraben içermez. Bu sayede de özellikle ağızda oluşan yaralar için birebirdir.

Aynı zamanda içeriğinde diş macununun köpürmesini sağlayan zararlı deterjan bileşenleri kullanılmadığı için de oldukça sağlıklıdır.

Özellikle hassasiyet bulunan dişlerde, ağız dokularında tahrişe neden olabileceğinden, sodyum lauril sülfat (SLS) içeren diş macunlarından kaçınmak gerekir. Doğal diş macunu içeriğinde SLS bulundurmadığı için, diş hassasiyeti yaşayan hastalar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. 

Bitkisel Diş Macunu

Diğer diş macunu çeşitleri içinde en sağlıklı olan bitkisel diş macunudur. İçeriğinde bulunan bitki ekstraktları sayesinde, kimyasal bileşenlerden uzak durularak üretilir. Bu sayede insan sağlığına zararlı maddeler ağız yoluyla organizmaya alınmamış olur. Bitkisel diş macunu en iyi diş macunu olarak gönül rahatlığıyla kullanılabilir. 

Siyah Diş Macunu (Aktif Karbonlu) 

Aktif karbon diş macunu, yüzey parçacıklarının gözenekli olması için işlenen bir karbon türü olan aktif kömürü içeren bir diş macunu türüdür. Siyah diş macunu aktif karbon içeriği ile; bakteri, leke ve tartar gibi bileşenleri diş yüzeyinden temizler. Böylelikle hem dişleri beyazlatır hem de nefesi ferahlatır. 

Çocuk/ Bebek Diş Macunu

Diş macunu çeşitleri içinde en hassas olunması gereken diş macunu çeşitidir. Bebeklerin ve çocukların bağışıklık sistemlerinin kaldırabildiği ölçüde bileşenleri barındıran en iyi diş macunu doğal ve bitkisel olanlardır.

Diş Macunu Markaları Nelerdir? 

Özellikle ağız sağlığının önem kazandığı pandemi döneminde diş macunu üreten firma sayısıda önemli ölçüde artmış durumda. Bu noktada en iyi diş macunu seçmek konusuda ekstra bir gayret sarfetmek gerekebilir.

Diş macunu markaları arasından sizin ihtiyaçlarınıza hitap eden en iyi markayı seçerken, söz konusu firmanın bu sektörde ne kadar süredir var olduğuna, hizmet kalitesine, kullanıcı yorumlarına, diş macununda kullanılan içerik gibi hususlara bakarak karar verebilirsiniz. 

Bu noktada bitkisel kozmetik firmamıza ait diş macunlarını özellikle incelemenizi tavsiye ederiz. Agarta markasına ait ürünlerinin yüzde yüz organik ve bitkisel olması, hem sağlığınızın korunması hem de hayalini kurduğunuz beyaz dişlere kavuşmanız adına oldukça önemlidir. 

Diş minesine sağladığı katkılarla daha sağlıklı dişlerin mimarı olan Agarta doğal diş macunları, içeriğinde barındırdığı doğal ürünler sebebiyle de günlük kullanıma uygundur.

En iyi diş macunu denildiğinde akla gelen Agarta Kozmetik diş macunları geniş bir yelpazeye sahip olup, her türlü ağız ve diş yapısına uygun içerikleri barındırır. 

 

 

En İyi Diş Macunu Hangisidir? 

En iyi diş macunu kavramı herkesin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bazıları dişlerinin daha beyaz olmasını arzularken, başkaları ise diş macununun daha organik bileşenler barındırmasını ister.

Bu anlamda ihtiyaç ve seçilecek diş macununun kalitesine ve doğallığına dikkat ederek tercihte bulunmak gerekir. Yine de  diş macunu tavsiyesi vermek gerekirse iki üründen bahsedebiliriz.

Bunlardan biri Agarta doğal aktif karbonlu diş macunu ürünüdür. İçeriğinde bulunan doğal karbon sayesinde hem diş eti minesinin sağlığını korur, hem de dişlerinizdeki var olan plaklardan kolaylıkla kurtulmanızı sağlar. 

En iyi diş macunu denildiğinde akla gelen bir diğer ürün ise; Agarta doğal diş macunu ürünüdür. Özellikle hassas dişler için kullanıldığında çok başarılı sonuçlar veren bu ürün, bitkisel diş macunu olarak da oldukça başarılıdır. 

Diş Macunu Fiyatları 

Diş macunu fiyatları, ürünün miktarına, içeriğine ve markasına göre değişkenlik gösterir. Özellikle doğal ve bitkisel olan diş macunları kimyasal olan diş macunlarına nazaran daha kaliteli ve sağlıklı olduğu için daha pahalı olabilir. Diş macunu fiyatları konusunda kesin bilgiyi iletişim sayfası üzerinden alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.