Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Doğal Diş Macunu Faydaları Nelerdir

28-01-2022 00:00
Doğal Diş Macunu Faydaları Nelerdir

Doğal diş macunu, isminde de anlaşılacağı üzere doğal ve organik malzemelerden üretilir. Hindistancevizi yağı, kabartma tozu ve odun kömürü bu doğal bileşenlerden bazılarıdır.

Bununla birlikte, bazı ürünlerde nefesi tazeleyen çay ağacı yağı, kış yeşili yaprak yağı, stevia yaprağı ekstresi, bitkisel gliserin ve çinko sitrat da bulunur.

Bazı kullanıcıların ağız ve diş sağlığı için özel ihtiyaçları vardır. Örneğin, florür içermeyen bir diş macunu veya alerjileri olan belirli bir bileşene dikkat etmeleri gerekebilir.

Bu nedenle satın almak istediğiniz ürün doğal diş macunu kategorisinde dahi olsa, daha önce hiç kullanmadığınız yeni bir diş macununun içindekiler kısmını muhakkak okumalısınız. Ayrıca kullanmaya başlamadan evvel; diş hekiminize danışıp seçiminiz hakkında fikir alabilirsiniz.

Doğal diş macunu içeriğindeki bileşenler sayesinde dişlerinize organik ve kaliteli bir bakım sunar. Peki doğal bileşenler ile imal edilen bu ürünlerin içeriği nedir? faydaları nelerdir? Gelin tüm bu detaylara birlikte bakalım.

Doğal Diş Macunu İçeriği

Çoğu diş macunu ürününde; çürükleri önlemek için, diş minesini sertleştiren doğal bir mineral olan florür bulunur. Ancak, kendiniz veya sevdikleriniz için florürsüz diş macunu kullanmak isteyebilirsiniz. Doğal ve bitki bazlı bileşenler de dahil olmak üzere, doğal diş macunu ve florürsüz diş macunu içeriği ve faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz. 

Florür, diş çürümelerini ve boşlukları önleyebilen doğal olarak oluşan bir mineraldir. Kısacası, remineralizasyon adı verilen bir süreçle dişlerinizin koruma kalkanını oluşturur. Bu nedenle birçok uzman, florürlü su içilmesini, plakları çıkarmak ve çürükleri önlemek için de yine florürlü diş macunu kullanılmasını tavsiye eder. Ancak yine de ek bir katkı maddesi içermeyen doğal diş macunu ile nefesinizi tazeleyebilir ve florürsüz diş macunu ile de plaklarınızdan kurtulabilirsiniz. 

Doğal diş macunu olarak da adlandırılan florürsüz diş macunu ürünleri, yapılan araştırmalara göre, bitki bazlı numuneler sayesinde, tıpkı florürlü diş macunu gibi plakları etkili bir şekilde çıkarır. Doğal diş macunu kategorisinde birçok seçenek mevcut olduğundan, ürünlerde değişik bileşenler bulunmaktadır. Bu bileşenler arasında en sık rastlananları; ksilitol, yeşil çay özü, papaya bitki özü, hhidratlı silika ve sodyum bikarbonat (kabartma tozu) bulunur.

 

 

Diş Macununun Doğal Olduğunu Nasıl Anlarız? 

Doğal diş macunu kategorisinde bulunan ürün çeşitliliği seçimi zorlaştıran en önemli etkendir. Fakat tüm bunların yanında da esas mesele; bir diş macununun doğal diş macunu olduğunu nasıl anlayabileceğinizdir. Geleneksel diş macunu ile doğal diş macunu arasındaki farkı anlamak, aileniz ve kendiniz için en iyisini seçmenize yardımcı olur.

Bir diş macununun doğal diş macunu olduğunu anlamak için birinci özellik; ürünün üzerinde ‘doğal’ ibaresinin bulunmasıdır. İkinci ve önemli özellik ise ‘florürsüz’ olmasıdır. Üçüncü ve son ibare de ürünün organik sertifikası barındırmasıdır. 

Doğal Diş Macunu Faydaları

Doğal diş macunu birçok fayda barındırır. Bunlar; dişlerinizi güvenle temizlemesi, nefesinizi etkili bir şekilde tazelemesi, diş eti ağrısını önlemesi ve yatıştırmasıdır. Bununla birlikte, florür içermediği için sağlıklı bir leke çıkarıcı olan doğal diş macunu çocuklar tarafından da güvenle kullanılabilir.

Florür Zararları Nelerdir?

Florür zararları uzmanların oldukça fazla girdisi bulunmaktadır. Her ne kadar doğal bir bileşen olsa da bu madde fazla maruz kalmak bir dizi sağlık sorununu beraberinde getirir. Belli bir miktar üzerindeki florür kullanımı özellikle çocuklar için tavsiye edilmemektedir. Çocukluk döneminde, dişler gelişirken yüksek konsantrasyonlarda florür maruziyeti, diş florozuna neden olur.

Bununla beraber diş minesinde küçük beyaz çizgiler veya lekeler oluşur. Bu yüzden 6 yaşından küçük çocukların florür içeren bir gargara kullanması tavsiye edilmez. Yetişkinler kadar çocukların da doğal diş macunu kullanması oldukça önemlidir.

Florürsüz diş macunu kullanmayan çocuklar diş macunu kullandığı zaman; ebeveynleri tarafından macunu yutmamaları için gözetim altında tutulmalıdır. 
Nörolojik ve tiroid problemlerine de sebep olduğu ifade edilen florür; akne ve diğer cilt sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir.

 

 

En Güvenilir Doğal Diş Macunu Markaları

Ağzımız vücudumuza açılan ilk kapıdır. Bilhassa bu sebepten doğal diş macunu kullanımına özen gösterilmelidir. Fakat bu seçimi yaparken doğru ve kaliteli üretim yapan markayı bulma konusu ciddi önem taşımaktadır. Ürettiği doğal ürünler ile ön plana çıkan Agarta Kozmetik ailesinin doğal diş macunu ürünlerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Agarta Kozmetik Türkiye’nin ilk ve tek TSE belgeli doğal ve organik markasıdır. Ürünleri yüzde yüzde organik olup, doğal içerikleri sayesinde ürünleri her yaştan insan tarafından güvenle kullanılmaktadır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.