Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Doğal Sabun Faydaları Nelerdir?

18-05-2023 10:38
Doğal Sabun Faydaları Nelerdir?
Kimyasal maddelerin her geçen gün daha çok hayatımıza sokulmaya çalışıldığı bu dönemlerde, sağlık için doğru olanı bulmak vücudumuza karşı borcumuzdur. Organik beslenmek, organik tüketmek hem kendi sağlığımızı korur, hem de çevre sağlığına ve temizliğine çok ciddi katkılar sağlar. 
Doğal sabun faydaları azımsanmayacak derecede diğer sabunlardan ayrışır. Satın almadan önce belli başlı bazı özellikleri bilirseniz, bunlar sizi doğru ürüne yönlendirecektir. Sabun seçimi yaparken endişeli olmak ve titiz davranmak herkesin hakkıdır. Çünkü her doğal ürün doğal içerikli olmayabilir ve hem sağlık hem de bütçe zarar görebilir.

Doğal Sabun Nedir ve İçeriğinde Neler Bulunur?

Doğal sabun faydaları konusuna geçmeden önce içeriğinde neler bulunur sorusuna cevap bulmaya çalışalım. Pek çok geleneksel sabun, endokrin bozucu olduğu bilinen antimikrobiyal kimyasal olan triklosan içerir. Triklosan tiroid ve üreme hormonlarını olumsuz etkileyebileceği gibi ciltte tahrişe neden olabilir.
Naturel sabun paraben, SLS, SLES veya triklosan içermeyip, yüzde yüz doğal içeriğiyle sağlığınıza zarar vermez.
Doğal sabun, organik maddeler de içeren çeşitli doğal kaynaklar kullanılarak yapılır. Bu sabunlar genellikle vitaminler, antioksidanlar ve besinler açısından zengin olan tereyağı ve bitki bazlı yağların harmanlanmasıyla yapılır.
Bunlar saçınızın, vücudunuzun ve cildinizin ihtiyaç duyduğu türden doğal maddelerdir. Dahası, doğal sabunlar, killer, tuzlar, botanik özler ve uçucu yağlar gibi toprak kaynaklı diğer birçok temel bileşenle zenginleştirilebilir.

doğal sabun faydaları

Hassas cilde sahip kişiler, özellikle doğal el yapımı sabun kullanımının getirdiği farkı hissedecek ve doğal sabunun faydaları kendini gösterecektir.
Doğal sabun içeriğinde alkol veya izopropil (SD-40), dietanolamin, renk pigmentleri, florür, monoetanolamin, mineral yağ ve sağlığa zararlı daha birçok kimyasalı barındırmaz.

Doğal Sabun İle Kimyasal İçerikli Sabun Arasındaki 9 Fark

Doğal el yapımı sabun cilt bakım için nemlendirme maddesi olarak gliserin ana bileşenini kullanır. Bu sayede cildinize nem çekilmesini ve cildinizin yumuşak kalması destekler. 
El yapımı sabun yapılırken yumuşatıcı madde, temizleme kalıplarını yapmak için birlikte karıştırılan su ve yağların bir yan ürünü olarak ortaya çıkar. Söz konusu özellik doğal sabunları diğer kimyasal sabunlardan farklı kılar.
Doğal sabun faydalarını eşsiz kılan 9 önemli fark şöyle sıralanabilir;
Cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlar. Kimyasal içerikli sabun cildinizi kurutur.
Cilt tahrişine neden olmaz. Doğal olmayan sabun cildinizi tahriş eder.
Sentetik ve kimyasal maddeler içeren sabunlar deri tarafından emilip, kan dolaşımına karışarak çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Doğal (naturel) sabun içerisine yüzde yüz doğal maddeler konulduğundan bu tarzda sorunlara neden olmaz.

Kimyasal sabunlar içerisinde kullanılan maddeler sebebiyle daha keskin ve kalıcı bir koku bulunur. Fakat sağlıklı olan bu değildir. Naturel sabunlar, içeriğindeki bitkilerin doğal özleri vesilesiyle daha ferahlatıcı bir kıvamda ve hafif kokuludur.
Doğal el yapımı sabunların içeriğinde diğer kimyasal sabunların aksine gliserin bulunur. Gliserinin varlığı sabunun cildi kurutmasını engeller. Gliserin ekstrakte edilmediği için cildiniz gerilmeden ve kuruluk hissi duymadan temizlenmiş olur. Cildiniz kurumadığı için kaşınmaz ve size de doğal sabun faydaları sayesinde güzel bir cildin tadını çıkarmak kalır.

Kimyasal içerikli sabunlar, oldukça ucuz olan sentetik bileşenler içerirken, naturel sabun farklı bitki özlerinden ve  tamamen doğal bileşenlerden oluşur. Maalesef, bu yapay bileşenler endokrin, üreme, solunum ve bağışıklık sisteminiz için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Kuru veya hassas cilde sahip çoğu insan, cildinde alerjik reaksiyona neden olacağı için kimyasal içerikli sabun kullanamaz. Doğal sabun ise diğer sabunların tam aksine çok naziktir ve kurutmaz.
Doğal sabun faydaları konusunda belirtmemiz gereken bir diğer husus ise bu sabunun cildinizi daha genç gösterecek olmasıdır. Doğal sabun havadaki nemi emebildiği için gözenekleriniz küçülür ve cildiniz daha parlak ve genç bir görünüme sahip olur. 

Doğal sabun cildinizi sakinleştirerek cildinize canlı bir ton kazandırır.
 
Kimyasal madde içermeyen, yüzde yüz doğal, sağlıklı sabunlarımız için; Agarta Doğal Kozmetik sayfasını inceleyebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.