Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Duş Jeli Nedir? Neden Kullanılır?

11-09-2020 00:00
Duş Jeli Nedir? Neden Kullanılır?

Duş jeli, duş sırasında vücudunuzu temizlemek ve nemlendirmek için özel olarak üretilmiş ürünlerdendir. Birçok kişi tarafından sıvı sabunlarla çokça karıştırılan duş jelleri eczanelerde ve marketlerde çok farklı içeriklerde ve kokularda satılır. Genellikle teninizle uyumlu, PH dengeli olacak şekilde formüle edilen bu ürünler, yatıştırıcı ve nemlendirici özelliklerinden dolayı hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılabilir.

Duş Jeli Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Duş jelleri, daha iyi bir duş deneyimi için uygun maliyetli çözümlerdir. Bununla birlikte satın aldığınız duş jelinin cildinizi tahriş etmesini veya kurutmasını önlemek için ürünün içeriğine dikkat etmek önemlidir. Kuru bir cildiniz varsa, nemlendirici etkisi yüksek bir duş jeli seçmelisiniz. Hassas ciltler üzerlerinde alerjik reaksiyon oluşturabilecek bileşenleri içeren duş jellerinden kaçınmalısınız.

Normal cilde sahip olanlar ise genellikle her türlü duş jelini kullanabilir. Yağlı bir cilde sahipseniz cildinizdeki fazla yağı giderici özelliklere sahip bir ürün kullanmalısınız. Birçok duş jeli aynı zamanda peeling özelliğine de sahiptirler. Peeling özellikleri sayesinde ölü hücreleri vücudunuzdan uzaklaştırır ve böylece cildinizin daha rahat nefes almasına ve canlılığını korumasına yardımcı olur.

 

 

Duş Jeli mi Sabun mu Kullanmalısınız?

Günlük cilt bakımı için duş jeli veya sabun seçmek aslında çok zor bir karar değildir. Cilt tipinizin ihtiyaçları doğrultusunda her ikisini de kullanmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Sabunlar ile duş jelleri arasındaki temel fark, duş jelinin sabunlaştırılmış yağ içermemesidir. Ayrıca duş jelleri genellikle sabunlardan daha yoğun koku içerir. 

Duş jellerinin içeriğindeki koku esanslarının yapısı, sabunlardan daha fazla alerjik olabilir. Ayrıca duş jellerinin sabunlara göre nemlendirici özellikleri daha fazladır. Cilt tipinize uygun doğal bir temizleyici seçmeniz cildinizin sağlığı için en doğru tercihtir.

Duş Jelinizi Nasıl Kullanmalısınız? 

Duş jeli kuru bir cilt yüzeyinde işe yaramaz. Bunun nedeni duş jelinin gerektiği gibi yayılmaması ve köpürmemesidir. Bu nedenle, duş jelini kullanmaya başlamadan vücudunuzun ıslandığından emin olmalısınız.  Cildinizi etkili bir şekilde temizlemek için çok fazla miktarda duş jeli kullanmanıza gerek yoktur. Genellikle 1 veya 2 yemek kaşığı kadar duş jeli yeterli olur. 

Duş jelinizi banyo lifinize damlatarak vücudunuza masaj yapar şekilde dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Duşu bitirirken iyi bir şekilde durulandığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca duş aldıktan sonra düzenli olarak cilt tipinize uygun doğal bir nemlendirici kullanmayı da ihmal etmeyin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.