Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

El Kremi Seçimi Nasıl Yapılır?

01-10-2020 00:00
El Kremi Seçimi Nasıl Yapılır?

Ellerinizi sık sık yıkamak zorunda olduğunuz pandemi günlerinde el bakımınıza her zamankinden daha fazla önem vermek zorundasınız. Cilt yapınıza uygun etkili bir el kremi ile ellerinizde oluşabilecek çatlakların ve kırışıklıkların önüne büyük oranda geçebilirsiniz. Yumuşak, pürüzsüz ve pamuksu ellere sahip olabilmek için iyi bir el bakım kreminin düzenli olarak kullanılması önemlidir.

El Bakım Kremi Faydaları

Elleriniz vücudunuzda yaşlanma belirtisi gösteren ilk yerlerden birisidir. Ellerinizi ihmal eder ve onlara gereken özeni göstermezseniz cildiniz kolaylıkla yıpranabilir ve cildinize eski canlılığını ve elastikiyetini geri kazandırmak kolay olmayabilir. Ellerinizi günlük hayatınızda sıkça kullanmanın yanında, devamlı ve uzun süre yıkamak, kimyasallarla temas etmek ve aşırı sıcak ve aşırı soğuklara maruz bırakma da yıpranmanın ana nedenleri arasında yer alır.

El bakım kremlerini düzenli olarak kullanmak, dış etkenlerden zarar gören ellerinizi faydalı vitamin ve doğal yağlarla besleyip onarır, elastikiyetini kaybetmesine engel olur. Ayrıca daha canlı görünmesine de yardımcı olur. Ellerimizin üzerindeki lekelerin oluşumunu önleyerek yaşlılık belirtilerinin geciktirilmesinde de etkili olur. Böylece elleriniz hem dış etkenlerden daha az etkilenerek daha canlı görünürler hem de daha yumuşak ve pürüzsüz bir hal alırlar.

 

 

El Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ellerinizin üst kısmındaki der, el ayanızdaki deriden çok daha incedir ve yağ tabakası daha azdır. Bu da elimizin üst kısmının çok daha çabuk kuruyabileceği anlamına gelir. Avuç içimizdeki cilt daha kalındır, bu nedenle nemin bu alana nüfuz etmesi için iyi bir el kremi markasının nemlendirici etkisi yüksek bileşenleri içinde barındırıyor olmalıdır.

El kremleri genellikle vücudunuzun diğer bölgelerinde kullanılan kremlerden farklıdır çünkü elleriniz daha yoğun bir bakım gerektirir. Ellerinizin ihtiyaç duyduğu bakıma göre üretilmiş farklı çeşitlerde el kremleri vardır.

Ellerinizdeki çatlaklardan şikayetçiyseniz onarıcı bir el bakım kremi ürününe ihtiyaç duyuyorsunuz demektir. Bu durumda seçeceğiniz el bakım kreminin içeriğinde, cildimizin temel yapıtaşlarından olan Provitamin B5 olmasına dikkat etmelisiniz.

Kuru bir cilt yapısına sahipseniz cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayacak hindistan cevizi yağı, shea yağı, badem yağı, zeytinyağı gibi değerli yağ ve A, E vitamini gibi mineraller içeren nemlendirici etkisi yüksek el kremleri tercihiniz olabilir. Özellikle yaz aylarında içeriğinde SPF içeren günlük bir el bakım kremi kullanmak güneşten gelen zararlı UV ışınlarına karşı cildinizi korumanıza yardımcı olur.

Ayrıca yaşlanma karşıtı özellikler istiyorsanız, cildi dolgunlaştıran kolojeni uyarmaya yardımcı olacağından C vitamini gibi antioksidanlara ve AHA'lara dikkat etmelisiniz.

Ellerinizin yıpranmasını önlemek ve daha sağlıklı bir el yapısına kavuşmak istiyorsanız her mevsim düzenli olarak bir el bakım kremi kullanmalısınız. Cilt tipinize uygun bir el kremi kullanmaya ne kadar erken başlarsanız sonuçlarını o kadar çabuk görürsünüz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.