Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Gece Kremi Nedir? Gece Kremi Faydaları Nelerdir?

28-08-2020 00:00
Gece Kremi Nedir? Gece Kremi Faydaları Nelerdir?

Gece kremi gün boyu güneş ışınlarından, hava şartlarından yıpranan, yorulan cildimizi gece boyunca yenilemek ve tazelemek için geliştirilmiş olan cilt bakım ürünleri arasındadır.

Genellikle gece kremi kullanmadan uyuyorsanız, muhtemelen yanlış bir şeyler yapıyorsunuz demektir.

Gece Kremi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Gece kreminin cildiniz üzerindeki faydaları tahmin ettiğinizden çok daha fazla olabilir.

Cildimiz biz uyurken gece boyunca dinlenir. Özellikle ilerleyen yaşlarda geceleyin dinlenen cildimizin daha hızlı bir şekilde formunu koruyabilmesi ve yeni güne hazırlanması için cildimizi desteklememiz şarttır.

Gece kremleri güneş koruyucu özellikleri olmayan daha yoğun nemlendirici ve besleyici yapıda kremlerdir. Gece kremi cilt bakımı için vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Gece Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle her cilt bakım ürünü gibi gece kreminizi seçerken de dikkat edilmesi gereken temel nokta kendi cilt tipinizi iyi tanımanız gerektiğidir.

Eğer hassas bir cilde sahipseniz çok yoğun yapıda bir gece kreminin cilt gözeneklerinizi tıkama ihtimali vardır.  Bu durumda cildinizin nefes alması zorlaşır. Cilt yapınız bazı maddelere alerji gösteriyorsa gece kremi ürününüzün kokusuz olduğundan ve hipoalerjenik olduğundan emin olmalısınız.

Hyalüronik asit içeren ürünleri genellikle her cilt tipi kullanabilir. Bu ürünler kuru ve olgun ciltlerde nem desteği sağlayarak cildinizdeki çizgilerin azalmasına ve cildinizin pürüzsüz bir yapıya sahip olmasına yardımcı olur.

İçeriğinde C ve E vitamini olan kremler, cildinizin erken yaşlanma ihtimaline engel olur ve cildinizi destekler. Cilt tipiniz konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz uzman bir dermatologdan tavsiye almanız yerinde olacaktır.

Gece Kremi Uygulanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gece kremi uygulanmadan önce cildinizi güzel bir şekilde bir yüz temizleyici ile temizlemelisiniz.

Kreminizi cildinize yumuşak hareketlerle tamamen emilim sağlayıncaya kadar uygulamalısınız.

Kreminizi, uyumadan yaklaşık 10-15 dakika önce uygulamanız kremden daha fazla faydalanmanızı sağlayacaktır.

Kremi uyguladıktan sonra hava ile temasını engellemek için ürünün kapağı sıkı bir şekilde kapatılmalıdır.

Genellikle gece kremi ürünleri açıldıktan sonra 6-9 ay içinde bitirilmesi tavsiye edilmektedir. Bu yüzden çok büyük hacimli ürünler satın almamanız faydanıza olacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.