Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Göz Altı Morlukları Neden Olur? Nasıl Geçer?

19-11-2021 00:00
Göz Altı Morlukları Neden Olur? Nasıl Geçer?

Öğrenciyseniz sınavlar, çalışansanız yoğun ve stresli iş hayatı, anne-babaysanız bebeğiniz uğruna feda ettiğiniz uykusuz saatler ya da zamanın önüne geçilememesiyle birlikte gelen yaşlılık, koyu halkaları hayatımıza sokmuştur bile. Çoğumuz aynada kendimize baktığımızda bir çift koyu halkayla karşılaşırız. Evet, göz altı morlukları. Hatta birçoğumuz bu durumu ‘panda’ veya ‘rakun’ kelimesiyle betimler. 

Göz altı morlukları çok sık rastlanılan bir cilt sorunu olmakla birlikte nedenleri kalıtsal veya çevresel faktörlere dayanır. Ancak göz altı morlukları her ne kadar bahsi geçen nedenlerden kaynaklansa da göz altı kremi ile bu sorunun önüne geçmek mümkündür.

Göz Altı Morluğu Nedir?

Göz altı morluğu, en basit tanım olarak, vücuttaki kolajen miktarının azalmasıyla cildin altında bulunan koyu renkli kan damarlarının daha belirgin hale gelerek göz altı bölgesinde koyu bir alan oluşturmasıdır. Bu, tanımlardan sadece biridir. Örneğin göz altı morluğuna sebep olan şey eğer alerji ise tanım bu nedene göre değişir. Aynı şey kalıtsal faktörlerden kaynaklanan bir yatkınlık söz konusu olduğunda da geçerlidir.

Göz Altı Morluğu Neden Olur?

Göz altı morluğu neden olur sorusunun maalesef tek bir cevabı yoktur. Sebebi, kişiden kişiye değişmekle birlikte temel faktör çevresel unsurlardan kaynaklanır. Ancak nadir de olsa kalıtsal yatkınlıklar da söz konusu olabilir. Göz altı morluğu sebepleri genel hatları ile şöyle sıralanabilir;

  • Düzensiz ve verimsiz uyku
  • Stres ve yorgunluk
  • Alerji
  • Güneş ışığına olması gerekenden fazla maruz kalma
  • Vitamin eksikliği
  • Kansızlık
  • Yetersiz sıvı tüketimi
  • Cildin yaşlanarak kolajen üretimini azaltması

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları her ne kadar sık rastlanılan bir cilt sorunu olsa da birçok çözüm yolu mevcuttur. Örneğin yeterli ve kaliteli bir uyku göz altı morlukları çözümü adına atılması gereken adımlardan biridir. Ancak yeterli uyku çoğu zaman tek başına sorunu çözmeyebilir.

Çünkü kaliteli uyku, verimli uyku demektir. Bu verim de melatonin dediğimiz hormonla birlikte gelir. Dolayısıyla melatonin hormonunun en fazla salgılandığı saatlerde uyumak vücut dengesi ve sağlığı için önemlidir. 

Diğer çözüm yollarından biri ise soğuk kompres uygulamaktır. Soğuk kompresi, buz küpü veya çaylı buz küpü yardımıyla uygulayabilirsiniz. Fakat doğrudan göze teması sakıncalı olabilir, havlu veya bez yardımıyla uygulanması tercih edilmelidir. Ek olarak ılık çay poşeti de gözlere uygulanabilir. Bu uygulamalar hem göz altı torbaları hem de göz altı morlukların hafifletmede yardımcı olur.

Göz çevresi yüzün diğer bölgelerine oranla daha hassastır. Bu hassasiyeti kırmanın en etkili çözüm yollarından biri de düzenli olarak göz altı kremi kullanmaktır. Göz altı kremi düzenli kullanımda göz çevresini nemlendirerek aydınlık bir görünüm sağlar. Göz çevresi kırışıklıklarına koruyucu etki etmekle birlikte göz altı torbalarını ve şişliklerini ortadan kaldırır.

En İyi Göz Altı Morluk Kremi Hangisidir?

Peki, en iyi göz altı morluk kremi hangisidir? Bu sorunun da maalesef tek bir cevabı yoktur. Tercih edilen göz altı morlukları kremi kullanıcının;

  • Cilt tipine 
  • Yaşına 
  • Kullanım sıklığına 
  • Alerji eğilimlerine
  • Kullanım alışkanlığına göre değişkenlik gösterir.

Ancak her üründe olduğu gibi göz altı morluğu için krem seçiminde de doğal içerik sunan ürünlere öncelik vermek, cilt sağlığı açısından önemlidir. Yaşlandırma karşıtı göz çevresi kremi organik yapısı sayesinde cildiniz için doğal koruma sağlayarak cilt bariyerinizi güçlendirir.

 

 

İçeriğinde bulunan vitamin ve kolajenler, cildinizin esnekliğini artırmaya ve dengesini korumaya yardımcı olur. Agarta göz altı kremi kullanımı, doğal malzemelerden oluşan zengin içeriğiyle cilt sağlığınız için doğru seçeneklerden biri olarak dikkat çeker. 

Agarta doğal yaşlandırma karşıtı anti-aging göz çevresi kremi, içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde göz altı nemlendiricisi olarak kullanılabileceği gibi bünyesindeki yoğun kolajen sayesinde göz kırışıklık kremi olarak da kullanılabilir.

Göz altı morluklarının oluşmasını engellemek için olumsuz çevresel faktörleri en aza indirmeye dikkat edin. Mevcut göz altı morluklarından kurtulmak için uykunuza dikkat etmeyi ve göz altı morlukları kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Kaliteli bir göz altı kremi satın almak için hemen zengin ve doğal içeriği ile öne çıkan Agarta göz altı kremini inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.