Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Göz Çevresi Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

18-08-2020 00:00
Göz Çevresi Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Göz çevresi yüzümüzün en nazik bölgesi olmasından dolayı göz çevresi kremi kullanımı büyük önem arz eder.

Yüzümüzde meydana gelen çizgiler, kırışıklıklar, şişlikler öncelikle göz bölgemizde daha belirgin olur. Modern yaşamın beraberinde getirdiği koşuşturma ve stresli hayatın gün içindeki yorgunluk işaretleri göz çevresinden daha rahat okunabilir.

Ayrıca insanlar yaşlandıkça göz çevresindeki kırışıklıklar daha fazla belirginleşir. Cildimiz gibi göz çevresi de zamanla eski canlılığını kaybeder ve göz altındaki kırışıklıklar ve göz altı morlukları artar.

Aslında gözaltı kırışıklıklarından belirli bir yaştan sonra tamamen kaçınılması oldukça zordur. Bununla beraber cilt yapınıza uygun bir göz çevresi kremi kullanarak bu kırışıklıkların oluşmasını önemli bir süre geciktirebilirsiniz.

Göz Çevresi Kremi Nasıl Uygulanır?

Cilt bakım ürünlerini vücudunuzda doğru bir şeklide uygulamak seçeceğiniz cilt bakım ürününün kalitesi ve cilt yapınıza uygunluğu kadar önemlidir.

Göz çevresi bakım kremi ile bilinçsizce ve yanlış yapılan bir uygulama üründen yeteri kadar fayda sağlamanızı engelleyebilir.

  • Göz çevresi kremi uygulanmadan önce uygulama yapılacak bölgeyi cilt yapınıza uygun bir cilt temizleyicisi ile temizlemeniz gerekir.
  • Göz çevremiz çok hassas olduğu için göz kremi uygulanırken miktarı iyi ayarlanmalıdır. "Süreceğim kremin miktarı ne kadar çok olursa o kadar faydalı olur” düşüncesi doğru değildir.
  • Göz çevresindeki kırışıklıkların derinliğine, uzunluğuna bağlı olmakla birlikte nohut tanesi büyüklüğünde alınan göz kremi göz çevresine orantılı bir şekilde dağıtıldığında yeterli olacaktır.
 
 
  • Göz kremi ürününü cildinize yedirirken oldukça yumuşak hareketler yapmaya özen gösterin. Kolaylıkla hasar görebilen narin bir bölge olduğu için göz altı kremi gibi cilt bakım kremleri uygulanırken diğer kremlerden daha fazla hassasiyet gerekmektedir.
  • Göz çevresi kremini içten dışa doğru uygulamanız ve kremi yaymadan ufak dokunuşlarla cildinize yedirmeniz tavsiye edilmektedir. Bu şekilde göz altınızdaki kan dolaşımını da hızlandırmış olursunuz.

Göz Çevresi Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Göz kremi seçerken içeriğindeki bileşenlerden hyaluronik asit bulundurmasını özellikle göz önüne almalısınız.

Hyaluronik asit cildinizdeki yaşlanma belirtilerini geciktirmede en etkili bileşenlerden biridir. Bu bileşen göz çevrenizi derinlemesine beslemede ve cildinize canlı ve daha dolgun bir görünüm sağlamada yüksek nemlendirici yapısı sayesinde çok etkilidir. 

Çevresel faktörlerden ve günlük yaşamın yoruculuğundan göz altınızda oluşan çizgiler ve kırışıklıklar hyaluronik asit sayesinde azalmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.