Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Gül Sabunu Faydaları Nelerdir?

06-12-2020 00:00
Gül Sabunu Faydaları Nelerdir?

Güller birbirinden harika bileşenler barındırır. Aslında gül, güzellikle ilgili faydaları nedeniyle eski zamanlardan beri tercih edilir. Bu yüzden özellikle cilt bakımı konusunda birçok karışım ile ya da direkt olarak kullanılır. Bu kullanım yöntemlerinden biri de doğal sabun yapımı olup, en doğal şekilde gülü kullanmak için tercih edilmesi gereken bir yoldur. Gül sabunuantibakteriyelmantar önleyici ve iltihap önleyici görevini görür.

Sabunu bu hale getiren ise saf gül esansiyel yağı ile, gül yaprakları ve gül tozu ile aşılanmasıdır. Hassas, kuru ve yaşlanmaya yüz tutmuş tüm cilt tiplerine iyi gelen gül sabunu faydaları ise saymakla bitmez.

Gül Sabunu Faydaları

1. Cildin PH değerini ayarlayan gül sabunu cildi dengelerken bu özelliği ile ciltteki fazla yağı da kontrol eder.

2. Gül sabunu, tahriş olmuş cildin kızarıklığını azaltır. İçeriğindeki iltihap önleyici özellikler sayesinde; aknedermatit ve egzamadan kurtulmaya yardımcı olur.

3. Harika bir temizleyici olan gül sabunu gözenekleri derinlemesine temizler ve yeni sivilcelerin oluşmasını önler. Tıkanmış gözeneklerde biriken yağ, makyaj ve kirin giderilmesinde rol oynar.

4. Gül sabunu içeriğindeki gül sayesinde, cildinizde tazelenme, yenilenme ve nemlenmeye yardımcı olur. Böylelikle de cildiniz düzenli kullanım sonrası daha dinç ve canlı görünür.

5. İçerisindeki antibakteriyel bileşenler sayesinde yaraların, kesiklerin iyileşmesini sağlayan gül sabunu, yeni hücre oluşumunu da tetikler. Böylelikle yara sonrası hem çabuk iyileşme sağlanmış hem de iz sorunu yaşanmamış olur.

 

 

6. Gül sabunu, gülün sahip olduğu sıkılaştırma özelliği sebebiyle özellikle duşlardan sonra istenilen nem seviyesine ulaşmış cildi sıkılaştırır. Bu sayede daha genç gözüken cilt hem gözenekleri temizlenmiş hem de sıkılaşmış olur. Kılcal damarları sıkılaştırmış olan gül sabunu, aynı zamanda lekeleri ve renk eşitsizliklerini de giderir.

7. Yapılan araştırmalar ispatlamıştır ki, gül kokusu insan üzerinde sakinleştirici etkiye sahiptir. Bu sayede gül sabunu kullanan kişi üzerinde sakinleştirici bir etki bırakır.

8. Gülün besleyici ve nemlendirici özelliği sayesinde gül sabunu saçlar üzerinde de etkilidir. Saç derisini nemlendiren gül sabunu, saç köklerini besleyip yeni saç tellerinin çıkmasını sağlar. Bununla birlikte kepek oluşumunu azaltarak saçlarınızı canlandırıp daha güçlü hale gelmesini sağlar.

9. Zaten yıllardır güzellik, saflık ve tazeliğin sembolü olan gül; yatıştırıcıiyileştiriciantibakteriyelantiinflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir.

10. Cildi nemlendirip canlandıran gül sabunu, cildi temizleyip arındırır. Kuru ve yaşlanmış ciltleri de nem özelliğiyle tedavi ederek sıkılaştırır. Cildi nemlendirmek ve sağlıklı, genç, esnek, taze ve ışıltılı hale getirmek için sıkılaştırıcı olarak kullanılır.

11. Pigmentasyon ayarlama özelliği sayesinde kızarıklıklara iyi gelerek cilt tonunu ayarlar.

12. Yağlı cilt sorunlarında, yağ içeriğini dengeleyen gül sabunu; cilt tahrişlerini ve yanıkları tedavi etmek için de kullanılabilir. Ayrıca sivilce, gözenek tıkanıklığı, siyah nokta, sivilce, kırışıklık ve çizgi gibi cilt sorunlarının ortaya çıkmasını da önler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.