Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hamam Sabunu Faydaları Nelerdir?

14-11-2021 00:00
Hamam Sabunu Faydaları Nelerdir?

Sağlığımızı korumak ve mikroplara karşı korunmak için temizlik vazgeçilmez bir unsurdur. Gerek cildimizin temizliği gerek iç organlarımızın temizliği bizlere sağlıklı bir beden sunar.

Her gün çok kısa bir süre ayırarak temizliğimize özen gösterirseniz hem içinde olduğunuz yaşlarda hem de ilerleyen yaşlarda bunun karşılığını fazlası ile alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Tam bu noktada temizlik ve hijyen maksatlı kullanabileceğiniz ürünlerden birisi de hamam sabunu ürünüdür. Hamam sabunu faydaları gereği birçok kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir üründür.

Hamam Sabunu Nedir?

Hamam sabunu cildinizi temizleyen bir yağ asidinin kalsiyum ve potasyum tuzudur. Hamam sabununun molekülleri, hidrofilik (su seven) ve hidrofobik (sudan nefret eden) adlarıyla iki uç içerir. Aynı zamanda emülsifiye edici bir ajan olarak çalışan hamam sabunu, su ile buluşunca sabunlaşma özelliği gösterir. 

Hamam sabunu içeriği doğal özler sayesinde cildinizdeki yağı ve kiri temizler. Böylece vücudunuzu farklı vücut enfeksiyonlarından korurken, sabunlaşma süreci ile birlikte de bakteri oluşumunu engeller. Her gün hamam sabunu ile yıkanarak kendinize ve cildinize çok kıymetli bir hediye vermiş olursunuz.

Hamam Sabunu Faydaları Nelerdir? 

Hamam sabunu faydaları genel hatları ile şu şekilde sıralanabilir;

1. Cildi Temizler 

Her birey temiz ve sağlıklı bir cilt ister. Bazen ne kadar sağlıklı gözükse de içten içe zararlı etkiler sonucu bir anda sağlıklı görünüşünü kaybeden cilde sahip olabilirsiniz. Bu ciltler genelde belli temizlik rutinlerine sadık kalmamış kişilerin ciltleridir. Hamam sabunu temelde bir sabundur ve sabun olmanın temel işlevi olan kiri temizleme görevini görür. 

2. Antibakteriyeldir

Hamam sabunu antibakteriyel içeriği sayesinde dış etkenler sebebiyle cildimize zarar verecek olan bakterileri cildimizden uzalaştırır.

Cildimiz her gün çok fazla toza, kire, tere, güneş ışınına maruz kalır. Bunu bilerek yapacağımız her temizlik rutini bu dış etkenlerin cildimize verebileceği olumsuz etkiyi azaltabilir. Hamam sabunu bu dış etkenlerin etkisini azaltırken, kullanımın devamı olduğu takdirde düzenli koruma da sağlayacaktır.

3. Aşındırıcı Asitlerin Giderilmesini Sağlar

Aşındırıcı asitler, temas ettikleri her şeyi bozan ve zarar veren asitlerdir. Ortamdaki aşırı kirlilik, bu aşındırıcı asitlerin cildinize yerleşmesine neden olur. Bu asitler cilt hücrelerinize zarar verebilir ve cilt hastalıklarına neden olabilir. Hamam sabunu faydaları sayesinde bu asitlerin giderilmesi sağlanarak cildiniz üzerindeki etkisini azaltır. 

4. Yağı Ve Kiri Temizler

Hamam sabunu yüzünüzdeki yağı temizler ve cildinizin ihtiyacından fazla yağ tutmasını engeller.  Hamam sabunu yağı cildinizden çıkarmaya yardımcı olan emülsifiye edici maddeler içerir.

Bu maddeler sayesinde akneye sebebiyet veren sorunların yaşanması engellenir. Bütün gün çok zor durumlardan geçiyoruz. Cildimiz çok fazla kir, yağ, kimyasal ve hava problemleriyle karşı karşıya kalıyor.

Hamam sabunu, cildinizdeki kiri etkili bir şekilde temizleme işlevini yerine getirir. Temizlenmediği takdirde bu dış etkenler sivilce gibi birçok cilt sorununa neden olabilir. 

Hamam sabunu doğal ve bitkisel içeriği sayesinde gözeneklerinizi tıkamaz. Tam tersi kaliteli ve doğal ve bitkisel sabunlar ile banyo yapmak vücudunuzdaki tüm kirleri temizler.

Duş almanın vücudumuz için zorunlu olduğu tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Etkili bileşenlere sahip hamam sabunu ile banyo yapmak güzel ve temiz bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Bazı sabunlar tamamen kaçınmanız gereken bazı alerjik içerikler içerebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.