Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hamilelik Sürecinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

12-01-2024 15:13
Hamilelik Sürecinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
 

Hamilelik kadınlar için vücutta hormonal değişikliklerin yaşandığı bir süreçtir.Bu heyecan verici yolculukta yaşanan hormanal değişklikler cilt bakımında normal rutinden çıkılıp çıkılmaması anne adaylarının merak ettiği sorular karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Anne adayları için hangi cilt bakım ürünlerinin kullanılmasının yararlı olduğunu nasıl bir yol izlenmesini gerektiğini bu yazmızda sizlerle paylaşıyoruz.
 
 
Öncelikle hamilelik sürecinde ciltte bazı değişikliklerin olabileceğini kabul edelim.Bu süreçte en sık yaşanan değişiklikler;
 
  • Cilt Kuruluğu
  • Leke Problemleri
  • Sivilcelenme
 
Bunun dışında vücudumuzda çatlak oluşumu, örümcek damar görüntüleri, saç dökülmesi gibi bazı değişiklikler olabilmektedir.Bu değişiklikler kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte hamilelik sürecinden sonra düzelen sorunlardır.
Hamilelik Sürecinde kendinizi iyi hissetmek istiyosanız temiz içerikli ürünler tercih ederek bu süreci sağlıklı ve mutlu bir şekilde atlatmanız mümkün.Peki Hamilelik sürecinde cildimize nasıl bakabiliriz? yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Hamilelik Sürecinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle cildin durumunu izlemek ve tespit etmek önemlidir.Hamilelik süresince cildin sebum dengesi değişir.En sık karşılaşılan problem ciltte kuruluk ve kaşıntıdır.Ancak akne oluşumu da meydana gelebilir. Bu nedenle cilt bakım rutininizdeki ürünleri gözden geçirerek değişen cilt yapınıza uygun ürünlerle değiştirmeniz gerekir.
  • Ciltte sebum salınımı artışı olduğundan cildin yağ – nem dengesi bozulabilir.Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlemek için kimyasal olmayan, doğal ürünleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hamilelik süresince kullanılan cilt  temizleyicileri parfüm, paraben, silikon, alkol ve oksibenzon içermemelidir.Agarta cilt temizleme köpüğü kuru ciltler için cildinizin nem dengesini korurken cildinizi nazik bir şekilde temizler.
  • Gebelikte östrojenin hormonun artması ile yanak, alın, dudak üstü, burun ve çene bölgesinde dağınık ve belirgin olmayan kahverengi lekeler oluşabilir.Lekelerden korunmak ve oluşmasını önlemek düzenli cilt bakımı yaparak mümkün olabilmektedir.Cildin lekelere karşı direncini artırmak için güneşten korumak ve düzenli güneş kremi kullanmk çok önemlidir. Güneş kremi seçerken içeriğinin temiz olmasına dikkat edilmelidir.Agarta güneş kremi hamilelik sürecinde kullanabilceğiniz içerinde zararlı kimyasal içermeyen harika bir seçenektir.
  • Hamilelik sürecinde oluşan lekeleri önlemek için güvenle kullanabileceğiniz diğer bir cilt bakım ürünü C vitamini serumudur.Ciltte var lekelerini gidermede, cildi aydınlatma ve rengini açma konusunda etkili olan C vitamini serumu sizi bu hususta mutlu edebilir.Cildinizin parlak, homojen ve aydınlık bir görünüm almasına da yardımcı olur. Paraben, silikon, alkol içermeyen  Agarta C vitamini serumunu hamilelik sürecinde güvenle kullanabilirsiniz.
  • Cildinizi nemlendirmek için nazik ve doğal nemlendiriciler seçebilirsiniz.Aloe vera içerikli doğal kremler tercih edebilirsiniz.Aloe vera  nemlendirici ve iyileştirici özellikleri ile bilinir.Agarta aloe vera krem cildinizi ve ellerinizi nemlendirebilceğiniz doğal bir nemlendiricidir.Diğer bir nemlendirme seçeneği Hyalüronik asit serumlardır.Cilt nem bakımından güçlendirici bir ürün olan  Agarta Hyalüronik Asit serumu kullanabilirsiniz.
 
 

Hamilelik Sürecinde Sivilce Nasıl Geçer?

 
Hamilelikte sivilce çıkması da kuruluk gibi yaygın görülen problemler arasındadır. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte bu süreçte meydana gelen hormonal ve fizyolojik değişimler ve kişinin cilt tipinin sivilce oluşumuna yatkınlığı sebep olabilir. Sivilce; kıl köklerinin ölü hücreler, kir ve yağ bezlerinin ürettiği sebum tarafından tıkanması sonucu oluşur.Yağ bezlerinin aşırı sebum üretmesi hamilelikte yüzde ve vücutta sivilce oluşumunu etkileyebilir.Bu durumun doğal bir durum olduğunu ve hormonal sürecin normale dönmeye başladığı hamilelik sonrası dönemde hamilelik sivilcelerinin azalabileceğini ve zamanla yok olabileceğini unutmayın. 
 
Gebelik dönem hassas bir süreçtir ve doğal ürünler olsa da bu yöntemleri uygulamadan önce doktorunuz danışmanız gerekir.Kimyasal içeren sivilce kremleri ya da ilaçlar kullanmak bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilir.Bu nedenle reçeteli veya reçetesiz kullndığınız ürünleri doktorunuza mutlaka danışmanız doğru bir yoldur. Sivilce lekeleri için yara iyileşmesini destekleyen ve hızlandıran aloe vera bitkisi,çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı, limon suyu ya da bal gibi doğal ürünleri deneyimleyebilirsiniz.Bunun yanı sıra sivilceleri önlemenin en sağlıklı yolu cilt temizliğine dikkat etmektir.Bunun için rutinlerinizde şu hususlara dikkat edebilirsiniz;
 
 
  • Cilt temizliğine önem verin, gece ve sabah olmak üzere günde iki kez cilt tipine uygun cilt temizleyici ile yüzünüzü yıkayın. Kullandığınız temizleyicinin yağsız, alkolsüz veya cildi aşındırıcı herhangi bir kimyasal içermediğinden emin olun.
  • Yüzünüzü ılık su ile durulayıp tek kullanımlık temiz bir havlu peçete ile daha hijyenik bir biçimde kurulamaya özen gösterin.
  • Kurulama işlemi sonrası cildin nem dengesini korumak için cilt tipine uygun nemlendirici kullanın. 
  • Eğer yağlı bir saç tipine sahipseniz saçlarınızı her gün yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmek kullandığınız kimyasal içerikli saç şekillendirici ürünlerden uzak durun.
  • Sivilceleri el sıkmaktan ve oynamaktan kaçının. Sivilceleri patlatmak sivilce izine neden olabilir. 
  • Yastık kılıflarını, çarşaf ve nevresim takımınızın temizliğine özen gösterin sık sık değiştirin.
  • Ellerinizi sık sık yıkayın ve yüzünüzle temasından kaçının.

Hamililelikte Cilt Bakımı Yaparken Dikkat  Edilmesi Gereken Hususlar

 
  • Hamilelikte vücut kuruluğunun gidermenin en etkili yöntemlerinden biri bol bol su tüketmektir.Cildiniz bu sayede nemlenir ve cilt elastikiyeti artar.
  • Aşırı sıcak duş almaktan kaçınmalısınız. Çok sıcak suyla banyo yapmak cildin kurumasına zemin hazırlar.
  • Kurutucu sabunlar ve duş jelleri hamilelikte ciltte kuruluk şiddetini artırabilir.Kese yapmanız tavsiye edilmez
  • Hamilelikte ciltte kuruluk problemi olanların mutlaka nemlendirici kullanmaları gerekir. Banyodan çıkar çıkmaz, vücudunuz nemliyken uygun bir nemlendirici veya doğal bir yağ kullanmanız cilt esnekliğini arttırır ve çatlak oluşunu engellemeye yardımcı olur.Agarta aloe vera vücut nemlendiricisi kullanabilirsiniz.Doğal soğuk sıkım argan yağı cildinizi nemlendirirken çatlak oluşunu önmeleye destek olur.Özellikle karın bölgesi nemli tutulması cildin gerilmesiyle birlikte oluşabilcek çatlakların önüne geçilmesinde engelleyici bir bakımdır.
 
Hamilelikte yüzde kızarıklık ve pullanma gibi yoğun rahatsız edici bir görüntü varsa doktorunuzdan bu konuda destek alabilirsiniz
 
Hekiminize hamileyken kullanmayı planladığınız tüm cilt bakım ürünlerini göstermenizi tavsiye ederiz

Agarta Doğal ve Bitkisel Bakım Ürünlerinin Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.