Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hijyen Nedir? Doğal Hijyen Neden Önemlidir?

12-09-2022 00:00
Hijyen Nedir? Doğal Hijyen Neden Önemlidir?

Son dönemde artan salgın hastalıkları bir kere daha hijyenin önemini ortaya çıkartırken özellikle de kişisel hijyen konusuna dikkate dilmesi gerekenler araştırılmaya başlanmıştı. Korona virüs salgını nedeni ile tüm dünyada milyonlarca kişi hayatını kaybederken, pandemi sonrasında ise maymun çiçeği virüsü ve domates gribi salgını gibi yeni salgınlar hayatımıza girmeye başlamıştı. 

Yaşanan salgın hastalıklar hijyenin önemini daha da arttırırken sağlığını korumak isterken ağır kimyasallara maruz kalmak istemeyen kişiler için ise doğal hijyen ürünleri öne çıkmıştı. Gün içerisinde virüs ve bakterilerden korunmak için elimize ve sürekli olarak elimize aldığımız anahtar, cep telefonu gibi ürünlere sıktığımız hijyen ürünleri artan kullanım ile beraber daha da önemli hala gelmişti

HİJYEN NEDİR, NEDEN ÖNEMLİDİR?

İnsan sağlığına zarar verme riski bulunan her türlü riskten ve ortamdan korunmak için alınan temizlik önlemleri, tedbirler ve uygulamaların tümü hijyen olarak anılmaktadır. Her birey kendi kişisel hijyenini sağlamakla yükümlü olmakla beraber, hijyen eğitimi ilk olarak ailede başlamaktadır. Çocuğun okula başlaması ile okulda devam eden hijyen eğitimi ile temizliğin sadece görünen kirleri gidermek olmadığı öğrenilmelidir. 

 

Örneğin her çocuğa ailesi tarafından tuvaletten sonra elini yıkaması, kirli ellerle yiyeceklere temas etmemesi gerektiği öğretilmelidir. Su ve sabun hijyenin ayrılmaz ikilisi olarak görülse de günümüzde artık el temizleme spreyi ve dezenfektan kullanımı da son derece yaygındır. Özellikle de pandemi sonrasında el dezenfektanı kullanımı daha da yaygınlaşmış, metro, hastane, alışveriş merkezleri gibi kalabalık yerlerde dezenfektan üniteleri yerleştirilmiştir. Kişisel hijyenin tam olarak sağlanması aynı zamanda toplumsal hijyenin de sağlanması anlamına geldiği için hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için mutlaka dikkat edilmelidir.

DOĞAL HİJYEN ÜRÜNLERİNDE AGARTA KOZMETİK FARKI! 

Hijyen ürünleri ne yazık ki bazen içerdiği ağır kimyasallar nedeniyle sağlık açısından daha zararlı hale gelirken Agarta Kozmetik bu alanda satışa sunduğu doğal hijyen ürünleri ile öne çıkmaktadır. Agarta doğal el temizleme spreyi ile günlük hayatında su ve sabuna ulaşamayan kişilerin kurtarıcısı konumundadır. Çanta boyu olarak anılan küçük boyu ve büyük boy olmak üzere 2 farklı ambalajla satışa sunulan doğal temizleme spreyi ile hem zararlı mikroorganizmalar ciltten uzak tutulmakta hem de cilde zarar vermeden hijyenin elde edilmesi sağlanmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.