Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

9 Soruda Hindistan Cevizi Yağı İle Gününüzü Güzelleştirin!

31-08-2020 00:00
9 Soruda Hindistan Cevizi Yağı İle Gününüzü Güzelleştirin!
Hindistan cevizi meyvesinin ismini günümüzde sık sık duyabilirsiniz. Özellikle bir alanda değil her alanda kendini hatırlatan bu meyve, hem sağlığınız için hem de güzelliğiniz için birçok fayda sağlar. Söz konusu meyveden süt ve hindistan cevizi  yağı elde edilir. 
Hindistan cevizi sütünün insan vücuduna sağladığı yararlar genellikle bilinen bir konu iken hindistan cevizi yağı faydalarının ise hala keşfedilmeyi beklediğinizi biliyor musunuz? Hindistan cevizi yağı kullananlar bu nimetten yararlana dursun biz bilmeyenleriniz için mucize yağı sizlere tanıtalım!

1- Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Yemek tariflerinden tutun kişisel bakım rutinlerinizde kullanabileceğiniz hindistan cevizi yağı, mucizevi bir içeriktir. Hindistan cevizi yağı faydaları konu olduğunda birden fazla başlıktan söz edebiliriz. En temel faydalarından söz edecek olursak;

Sağlıklı yaşam tarzına geçildiğinde yemek tariflerinde ve kahvelerde tokluk hissi verdiği için kullanılabilir.
Sindirim sistemi için yararlıdır.
Yaralara ve böcek ısırıklarına iyi geldiği görülür.
Diüretik özellik gösteren hindistan cevizi yağı, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
Laurik asit içermesi sebebiyle mantar ve egzama gibi rahatsızlıklara doğal çözüm olarak önerilir.

Alternatif tıpta kullanım alanı oldukça yaygın olan hindistan cevizi yağının, kozmetik dünyasında da adı sıkça geçer. Kozmetik dünyasında ürünlerin içinde bulunan bu yağ türü peki saf özüyle nerelerde kullanılır ve faydaları nelerdir gelin birlikte inceleyelim!

Hindistan cevizi yağı ve hindistan cevizi bulunur masanın üstünde

Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları

Saçlar için kullanılan ürünlerin içerikleri çok önemlidir. Kimyasal içeren ürünler saçlarınızı yorarak yapısını bozabilir. Bu nedenle saç tipinizi iyi tanımanız ve buna uygun doğal içerikli ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Saç için kullanıma uygun olan hindistan cevizi yağı, en güzel örneklerden biridir. Saça uygulandığında ortaya çıkan etkilerinden bahsedecek 
olursak;

Hindistan cevizi yağı, saça uygulanması kolay bir yağ türüdür. 
Yoğun nem özelliği sayesinde saçın doymasını sağlar.
Saç kırıklarını onarır.
İçerisinde bulunan besleyici vitaminler sayesinde hızlı uzamaya yardımcı olur.
Saçın elektriklenmesini, sağladığı nem sayesinde engeller.
Kepeklenmeye, saç diplerinde oluşan yaralara ve egzama gibi problemlere iyi geldiği ifade edilir.
Saça parlaklık ve hacim sağlar.

Hindistan cevizi yağı saça faydaları çok kapsamlı olduğu için saç bakım ürünlerinde ve rutinlerinde bu yağ türü sıkça yer alır. 

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Hindistan cevizi yağı farklı formlarda tüketilebilen bir üründür. Yağ yapısından dolayı saç bakımlarının her aşamasında kullanmak doğru değildir. Saçlarınızın maskeye veya besleyici kreme ihtiyacı olabilir. Hindistan cevizi yağı da bu durumda farklı formlara bürünebilir.
Saç kremi olarak kullanabileceğiniz hindistan cevizi özü, müthiş bir neme sahiptir. Duştan sonra az miktarda saç uçlarınıza sürerek, nem ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yağın saç diplerine uygulanması krem formunda kullanılırken çok doğru bulunmayabilir. Hızlı yağlanmaya sebep olmaması için saç diplerine kullanılmaması ve az miktarda tüketilmesi gerekir.
Hindistan cevizi yağı saç maskesi, krem formuna göre daha farklıdır. Ölçüsü krem formuna kıyasla daha fazla kullanılır. İster saç diplerine isterseniz de sadece saç uçlarına sürebilirsiniz. Hatta diğer doğal yağ türleri ya da D vitamini gibi saça iyi gelecek vitaminler ile birleştirebilirsiniz. 20-30 dakika bekledikten sonra duşta iyi bir durulama sonunda parlak ve sağlıklı saçlarınıza kavuşursunuz.

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları

Hindistan cevizi yağı ses getiren nemlendirici özelliği ile kozmetik dünyasını büyük etki meydana getirmiş doğal bir içeriktir. Cilt yapısını bozmayan bu mucizevi yağ, teninize kadifemsi bir yumuşaklık katar. Hindistan cevizi yağı cilde faydaları kapsamında aşağıdaki unsurlardan söz edilebilir;

Kimyasallardan uzak nemlendirici rolünü üstlenerek cildinize yumuşaklık katar.
Yara izleri, güneş yanıkları ve böcek ısırması gibi ciltte oluşan problemlere iyi geldiği görülür.
Vücutta gerilmeler, ağır sporlar ve hızlı kilo alıp vermeler sonucu ortaya çıkan çatlaklar ile mücadele eder.
Tırnakları besler ve kolay kırılmalara engel olur.

Mucizevi yağ, hem bakım rutinlerinize hem de doğal ilaç ihtiyacınıza katkı sağlar. Düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde etkisini rahatlıkla görebilirsiniz.


2- Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır?

Organik hindistan cevizi yağı yoğun bir içeriğe sahiptir. Müthiş bir yağ kaynağı olan hindistan cevizi, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bu besin hem farklı aromasıyla lezzet katar hem de doğal yağ görevini görür. Spor öncesi tüketilen kahvelere az miktarda konularak tokluk hissi ortaya çıkarır ve yağ yakımını hızlandırır.
Hindistan ceviz yağı, kişisel bakımlar için de tercih edilebilir bir üründür. Cildi, bariyerlerine zarar vermeden nemlendirir ve oluşan tahrişleri, yaraları aynı zamanda çatlakları onararak güzelleştirir. Hindistan cevizi yağının kullanımı elbette ki sadece bunlarla sınırlı değildir. Saçlarınız için de doyasıya nemi sağlarken saç diplerinizde oluşan kepeklere, egzamalara iyi gelerek kimyasal kullanmadan sorunlarınızı çözer.

3- Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı kullanımı kapsamında dikkat edilmesi gereken konu, her üründe olduğu gibi düzenli ve tavsiye edildiği şekilde uygulanmasıdır. Örneğin temiz cildinizi nemlendirmek istediğinizde vücudunuz için kullandığınız oranı yüzünüz için kullanmak doğru olmaz. 
Yüzde çok daha az miktarda hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır çünkü yoğun nemli yapısı yüzde akne problemlerine ya da fazla yağlanmaya sebep olabilir. Saçlar için hem maske hem de serum gibi kullanabileceğiniz mucizevi yağın fazlaya kaçmadan tüketilmesi gerekir. Maske yaptığınızda durularken zorlanmayacağınız ölçüde yağdan kullanabilirsiniz. Yarım saat gibi bir süre bekledikten sonra şampuanla saçlarınızı durulamanız gerekir.
Hindistan cevizi yağını saçınıza serum olarak kullanmayı tercih ettiğinizde de saç diplerine ve o yakınlıktaki kısımlara sürmemeniz gerekir. Bir ya da iki damla sayılacak miktarda yağı elinizde ısıtıp sadece saç uçlarına yedirmeniz yeterli olur. Aksi halde temiz saçın tamamına serum niyetine kullanmak saçınızı yağlı gösterir.

4- Hindistan Cevizi Yağı Yüze Sürülür mü? 

Hindistan cevizi yağı yüz için kullanıma uygun bir üründür. Fakat yağlı cilde ya da meyilli bir cilde sahip kişilerin kullanması pek doğru olmayabilir. Bunun sebebi mucizevi yağın nemlendirme özelliğinin çok yoğun olmasından dolayıdır. Fazla yağ ve nemlendirici cildinizde akneye sebep olabilir. 
Kuru ciltlere sahip kişiler içinde mükemmel bir nemlendiricidir. Yağı, cilt temizliğinden sonra az miktar elinizde ısıtarak yüzünüze kullanabilirsiniz. Ayrıca hindistan cevizi yağı yüze faydaları bununla kalmayıp kırışıklıklara, göz altı morluklarına ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olur.

5- Hindistan Cevizi Yağı Kirpikleri Uzatır mı?

Hindistan cevizi yağının faydalarından biri saç, kirpik ve kaş uzatmasıdır. Kirpikleri uzatan bu yağı cildiniz yağlı olduğu için yüzünüze tamamen süremiyorsanız kaşlarınız ve kirpikleriniz için ayrı şekilde deneyebilirsiniz. Kısa sürede düzenli kullanım sonunda etkilerini kolayca fark edebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ve hindistan cevizi bulunur masanın üzerinde.

6- Hindistan Cevizi Yağı Dolapta Saklanır mı?

Sıcak şartlarda daha çok akışkan hale bürünen hindistan cevizi yağının oda sıcaklığında tutulması gerekir. Buzdolabı gibi serin yerlerde saklanması da uygundur. Özellikle kavuran yaz günlerinde doğal yağın buzdolabında veya soğuk yerlerde depolanması doğru olur.

7- Hindistan Cevizi Yağı Bronzlaştırır mı?

Soğuk günlerin ardından gelen deniz mevsiminde doğru bronzlaştırıcıyı bulmak zor olabilir. Doğal yağ türleri de bronzlaştırıcı görevi görebilir. Hindistan cevizi yağı hassas ciltlerin ve beyaz tenlilerin kullanabileceği bronzlaştırıcılardan sayılır. Bronzlaşmanın dışında daha çok nemlendirici özelliği sayesinde güneş yanıklarında kullanılabilir.

8- Hindistan Cevizi Yağı Saç Dibine Sürülür mü?

Hindistan cevizi yağı saç yapısına göre kullanılır. Saç yapınız yağlı ise maske formunda tüketirken ürünü sadece saç uçlarına sürmeniz doğru olur. Eğer saç tipiniz daha çok kuru ise diplere ve saç uçlarının tamamına sürmenizde sakınca yoktur. Maske formunun aksine serum olarak sürmek isterseniz her yapıda ki saç tiplerinin sadece saç uçlarına az miktarda kullanması gerekir.

9- Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı?

Hindistan cevizi yağı sağlıklı yaşam içerisinde besinlerinizde tüketebileceğiniz bir yağ türüdür. Tokluk sağlayan doğal yapısı sayesinde bu yağı, yemeklerinizde, tatlılarınızda ve kahvelerinizde kullanabilirsiniz. Genellikle spor öncesinde kahvelerde kullanıldığında yağ yakımını hızlandırdığı görülmüştür. Hindistan cevizi yağı zayıflama sürecinde doğru beslenme ve egzersizler içerisinde kullanıldığı takdirde kilo vermeye yardımcı olabilir.Hindistan cevizi yağı fiyat açısından bütçenizi zorlamaz ve ayrıca çok yönlü kullanımı ile size cep dostu olur. 

Hindistan cevizi  banyo sabunlarımıza göz gezdirmek isterseniz sayfamızdan ürünleri inceleyebilirsiniz.                                                                                                                                                                                                                                                                   
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.