Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kantaron Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? Ozonlanmış Kantaron Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır?

22-12-2023 11:51
Kantaron Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? Ozonlanmış Kantaron Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kantaron Yağı Nedir?


Kantaron bitkisi (Hypericum perforatum) Hyperaceae familyasından bir bitki olup dünyada ılıman ve tropik iklimde kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Oval uzun yaprakları olan ve sarı ya da mavi çiçeklere sahip çalı şeklinde bir görüntüsü vardır.Bitkinin yaprakları ve çiçeğinden elde edilen kantaron yağının Antik Yunan’a kadar uzanan yüzyıllardır şifa kaynağı kabul edilen bir kullanım geçmişine sahiptir. Antibakteriyel, antioksidan ve anti viral özelliklere sahip olan kantaron yağı özellikle yanık ve yaraların tedavisinde etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bitkinin taze çiçek ve yapraklarından elde edilen yağın rengi sarı, kurutulmuş çiçek ve yapraklardan elde edilen yağın rengi ise kırmızıdır.



Ozonlanmış Kantaron Yağı Nedir?

Soğuk sıkım kantaron yağının içerisine uzun süre boyunca ozon enjekte edilmesiyle ozonlanmış kantaron yağı elde edilmektedir. Soğutularak saklanan bu yağın en önemli özelliği uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilmesidir.Ozonlanmış yağ kan dolaşımını hızlandırarak uygulanan bölgelerde, yaşlı hücrelerin ölmesi,yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.
Ozonlu Kantaron Yağı, içerdiği ozon sayesinde cildin yenilenme sürecini hızlandırarak iz ve lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Cilt için yenileyici, onarıcı, leke ve iz karşıtı etkileri vardır. Hücrelere oksijen taşıyarak çevresel faktörlerden korur. Antioksidan özelliğiyle cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya destek olur.


Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Antibakteriyel özelliklere sahip olduğu kanıtlanan kantaron yağı, iltihap önleyici etkisi sayesinde cilde uygulandığında küçük yaralar ve cilt tahrişleri ile ilgili semptomların hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Ozonlanmış kantaron yağının cilde faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kantaron yağı anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki iltihapları azaltıcı ve önleyici etkiye sahiptir.Vücutta iltihaplanma nedeniyle oluşan eklemlerde ve sinirlerde meydana gelen ağrıların hafiflemesine destek olur.Yapılan çalışmalar kantaron yağının ağrının yaşandığı bölgeye doğrudan uygulanmasının ayaklarda karıncalanmadan ağrılı dejeneratif eklem rahatsızlıklarına kadar faydalı olabileceği ortaya konmuştur. Cilt tahrişlerinde doğrudan o bölgeye kantaron yağı uygulayarak yara veya yanıkların mikroplardan korunmasına ve ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Sivilce ve aknenin en yaygın nedenlerinden biri vücuttaki iltihaplanmadır. İltihap, vücut hücrelerinin herhangi bir hasara uğraması veya bağışıklık sitemimnin düşmesi sonucu ortaya çıkabilir.Yağ bezlerinin meydana getirdiği salgıya sebum denir. Sebum, cilt yüzeyini nemlendirir ve cilt sağlığını koruma görevi üstlenir. Akne ve iltihaplanma durumunda cilt hücrelerinden salgılanan sebum miktarında artış olur. Artan sebum miktarı gözeneklerin tıkanmasına sivilcelere akne ve siyah nokta oluşumuna yol açabilir.Kantaron yağının iltihap önleyici özelliği sayesinde bölgeye uygulandığında,sivilcenin tedavisi destekler ve yeni sivilce oluşumlarının önlenmesi sağlayabilir.Sarı kantaron yağının hyperforin adı verilen bileşenden bu iltihap önleyici özelliğini verir.
  • Kantaron yağında bulunan doğal niacinamide cildin nem dengesinin sağlanmasında önemli rol oynayan bir B3 vitaminidir.Niacemide melanin üretimini düzenleyerek cildin renk tonu düzensizlikleri, güneş lekeleri veya hiperpigmentasyon gibi sorunlarla savaşması için bir çok kozmetik üründe kullanılan mucizevi bir vitamin türüdür.Cildi yağlandırmadan nemlendiren kantaron yağı, doğal olması sebebi ile tüm cilt tipleri için uygundur. İçeriğindeki niacinamide sayesinde cilt dokusunu nemlendirmenin ciltte detoks etkisi yaratır.İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtileri ile savaşır. Kırmızı kantoron yağının içeriğinde bulunan doğal niacinamide gözeneklerin sıkılaşmasında cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasında da etkilidir.Cildin doğal yapısını ve sıkılığını sağlayan kolajen seviyesi sentezinin artmasını destekleyen kantaron yağı cilt için değerli bir bakım içeriğidir.
  • İçeriğinde bulunan E vitamini de cildi nemlendiren ve hasardan koruyan diğer bileşendir.
  • Kantoron yağı ciltteki kolajen sentezinin artmasına yardımcı olmaktadır.Kolajen cilt güzelliği için ana bileşenidir yaş ilerledikçe ciltteki kolajen seviyesi düşer.Kantoron yağı kolajen üretimine sağladığı doğal destek ile hasar gören cilt dokusunun onarımından sağlar.Cilt lekeleri, yaralar, yanık ve ezik gibi cilt kusurlarının tedavisinde kantaron yağının cilde yararları gözlemlenmiştir. Özellikle sarı kantaron yağındaki hyperforin bileşeni, yaraların daha kısa sürede iyileşmesini ve antiseptik özellikleri sayesinde açık yaranın enfeksiyon riskini azaltmaktadır.Günümüzde bir çok hekim ameliyat sonrası yara iyileşmesi ve dikiş izleri için ozonlanmış kantoron yağı kullanımını tavsiye etmektedir.
 
 

Kantaron Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

 
  • Kantaron yağı saç foliküllerini ve saç derisini besler güçlendirir ve saç uzamasını destekler.
  • Kantaron yağı, saç uçlarına sürüldüğünde kuru saçları nemlendirmeye saç uçlarındaki kırıkları onarmaya destek olur.
  • Saçın daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlar
  • Kantaron yağının saç köklerini güçlendirir ve  saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur
  • Saça doğal bir ışıltı verir
  • Agarta Doğal Şampuanlarımızın içeriğinde de kullandığımız saf soğuk sıkım kantaron yağı saç derisindeki kaşıntı veya tahriş önler dökülmeyi azaltır ve saça sağlık kazandırır.


Kantaron Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

  • Agarta ozonlanmış kantaron yağını temiz saç diplerine veya saç uçlarına uygulayabilirsiniz.
  • Saç diplerine hafifçe masaj yaparak yedirin Saç köklerine nazikçe masaj yapmak, yağın saç derisine hızlıca nufus etmesini sağlar ve kan dolaşımını hızlandırır.
  • Uyguladıktan sonra,saçı minimum 1 saat vaktiniz var ise birkaç saat bu şekilde bekletebilirsiniz.
  • Daha sonra  Agarta Doğal Şampuan ile saçlarınızı yıkayın
  • Kantaron yağını fazla kullanmaktan kaçının fazla kullanım saçları ağırlaştırabilir ve durulamakta güçlük çekebilirsiniz.
  • İstenmeyen bir reaksiyon durumunda (örneğin, tahriş veya alerji), yağ kullanımını hemen bırakın.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Kantaron yağı sağlık açısından oldukça faydalı bir yağ çeşididir. Bu nedenle çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. 
  • Uygulamak istediğiniz bölgeye agarta kantaron yağından 2-3 pompa sıkarak uygulamak istediğiniz bölgeye dairesel hareketlerle masaj yaparak yağın cildinize yedirebilirsiniz.
  • Rahatlatıcı özelliğinden faydalanmak için bir difüzöre veya buhar cihazına birkaç damla damlatabilirsiniz.
  • Gevşetici ve sakinleştirici etkisi için banyo sonrası son aşamada bir kaseye bikaç damla damlatarak vücudunuza dökebilirsiniz.
  • Birkaç damla kantaron yağını hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ile karıştırarak aromaterapik bir yağ elde edebilir bu yağ ile vücudunuza masaj yapabilirsiniz.
  • Cilt sağlığını artırmak ve görünümünü iyileştirmek için nemlendiricinize birkaç damla kantaron yağı damlatabilirsiniz.
  • Yara, güneş yanığı ve tahriş olmuş cilde Agarta saf kantoron yağından bir kaç pompa alıp elinizde ısıtıp sürebilirsiniz veya temiz bir gazlı bez ya da pamuk yardımıyla cilt üzerine uygulayabilirsiniz. 

Agarta Ozonlanmış Sarı Kantaron Yağı İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayın...
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.