Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

9 Soruda Kayısı Çekirdeği Yağı ve Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

27-12-2017 00:00
9 Soruda Kayısı Çekirdeği Yağı ve Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvesinde bulunan çekirdeğin kurutulmasıyla elde edilen faydalı bir yağ türü olup, özellikle alternatif tıpta ve kozmetik sektöründe sağladığı etki ile ön plana çıkar. İçerdiği öz sayesinde egzama gibi çeşitli cilt sorunları ile etkili bir şekilde savaşan kayısı yağı, yaşlanmayı önleyici etkisi ile de bilinir.  

Kayısı çekirdeği yağı, cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Kayısı çekirdeği yağı tek başına kullanıldığında aknelerin giderilmesine yardımcı olur.

Peki sizce mucizevi kayısı çekirdeği yağı faydaları bu kadarla sayılı mıdır?  Gelin hep birlikte bu yazıyı inceleyerek kayısı çekirdeği mucizesinin diğer faydalarına göz atalım.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Besinlerin kurutulması ile başlayan yağa dönüşme süreci farklı işlemlerle gerçekleşir. Özellikle kayısı çekirdeği yağı gibi doğal besin ve tohum tanelerinden üretilen yağ çeşitlerinin bu işlemlerden geçerken özünü kaybetmemesi oldukça önemli bir konudur. 

Kayısı çekirdeklerinin kurutulması ile başlayan yağa dönüşme süreci soğuk presleme yöntemi ile devam eder. Soğuk preslenme yöntemi, herhangi bir ısı ya da kimyasal çözücü kullanılmadan çekirdeğin özünde bulunan yağın elde edilmesi işlemidir. Bu sayede doğallığı bozulmadan elde edilen kayısı çekirdeği yağı, kullanıma hazır halde evlerinizde yerini alır.

Kayısı Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Kayısı çekirdeği yağı, içerdiği vitaminler sayesinde cildin sahip olduğu esnekliği koruyarak daha canlı bir cilt görünümü sunar. Doğal yollarla gençleşme imkanı sunan kayısı çekirdeği yağı, tahriş ve yaralara iyi gelmesinin yanı sıra farklı özelliklere de sahiptir. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi nemlendirir.
  • Mantar ya da cilt problemlerini iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Tansiyonu dengeler.
  • Saçı hızlı uzatır.
  • Kırışıklık karşıtı etki gösterir.
  • Emziren annelerde yaşanan çatlaklar için nemlendirici ve onarıcıdır.
 

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı, alternatif tıpta kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon ve sindirim sisteminde oluşan sorunlara iyi gelen bir üründür. Kozmetik alanında ise cilt sorunları ve bakım süreçlerinde uygulanan bu yağ aynı zamanda saçların güçlenmesine de olanak tanır.  Kayısı çekirdeği yağı kullananlar farkı görebilirken kullanmayanlar için faydalarından detaylıca bahsetmek gerekirse;

  • Sağlıklı bir cilt için kayısı çekirdek yağı çok uygun bir yağ türüdür. Doğru kullanımı ile cildinize yeterli nemi verdiği gibi yaşlanmaya karşıtı bir öze sahiptir. Omega 6, omega 9 gibi asitleri doğal olarak içerisinde bulunduran kayısı çekirdeği yağı, cildin gençleşmesine, daha canlı durmasına yardımcı olur.
  • Omega 9 asidini içermesi sayesinde sadece cilde değil saçlara da mucizevi bir etki sunar. Kayısı çekirdeği yağı, saçlar için kökten uca yoğun nem bakımı yapar ve elektriklenme sorununu ortadan kaldırır.
  • Ciltte yaşanan egzama gibi rahatsızlıklara ise iyi geldiği gözlenmiştir.
  • Kaş ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olurken güçlenmesini de sağlar.
  • Göz altı morluklarına iyi geldiği gibi belli bir düzeyde bu morarmayı en aza indirir.
  • Dirsekler ve diz kapaklarında yaşanan tahrişleri tedavi etmesinin yanı sıra kuruyan bölgeleri nemlendirir.
  • İçeriğinin doğal olması sayesinde pişiklere de  iyi gelir.
  • Sivilce oluşumunu engeller ve sivilce lekeleri ile savaşır.
  • Mantar ve egzama gibi kaşıntıya bağlı döküntülerin önüne geçer ve kaşınan bölgenin yatışmasına yardımcı olur.

Yukarıda sıralanan kayısı çekirdeği yağı yararları ve özelliklerinin yanı sıra tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.  Aynı zamanda solunum yollarında oluşabilecek rahatsızlıklarda da alternatif bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar. Ayrıca içinde bulunan öz sayesinde bağırsak sorunlarına da iyi gelen bir yağdır.

Kayısı Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt üzerinde gözle görülür etkiler sağlayan kayısı çekirdek yağı, nemlendirici özelliğinin yanı sıra iyileştirici ve onarıcı özelliğe de sahiptir. Özellikle yüzde oluşan tahrişlere, yaralanmalara iyi gelir. Kayısı çekirdeği yağı cilde faydaları bunlarla bitmez. Bunların dışında;

  • Yoğun nemlendirme özelliği sayesinde cilt için nemlendirme görevi görür.
  • Dirseklerde ve diz kapaklarında yaşanan kararma ve kurumaya iyi gelir.
  • Egzama, mantar gibi hastalıklarda iyileştirici özelliği ile ön plana çıkar. 
  • Düzenli kullanım ve belirli masajlar ile oluşan selülit görünümünü ortadan kaldırır.
 

Kayısı Çekirdeği Yağı Saça Faydaları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı saça faydaları konusu da cilde olan faydaları kadar önem taşır. Etkili sonuç alınan kullanım alanlarından biri saç olan kayısı çekirdeği yağı, doğal özü ile hem sağlıklı hem de yıpranmış saçlar için oldukça faydalıdır. Gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz kayısı çekirdeği yağının saçlarda yaratacağı olumlu etkiler aşağıdaki gibidir:

  • Dipten saç uçlarına kadar yoğun nem terapisi sayesinde saç kırıklarını belli oranda onarır. 
  • Saçların daha kuvvetli olmasını sağlar.
  • Hızlı kırılma veya dökülmelere karşı bir etki gösterir.
  • Saçlarda elektriklenmeyi önler.

Kontrollü kullanarak kayısı çekirdeğinden üretilen bu yağın mucizevi özelliklerinden yararlanabiliriz. Saç için maske, cilt için bakım ve tedavi niteliği taşıyan bu yağı rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kayısı Çekirdeği Yağının Yüze Faydaları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağının yüze faydaları saymakla bitmez. En temel nem ihtiyacınızı doğal yoldan karşılayabilen bu mucizevi yağ yaşlanmaya karşıtı özelliği ile ön plana çıkar. Bunların yanı sıra kayısı çekirdek yağının mucizelerinden şu şekilde bahsedilebilir;

  • Yoğun nemlendirici özelliğe sahiptir.
  • Kaş ve kirpik köklerinin güçlenmesinde ve uzamasında rol oynar.
  • Yağ özünün içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Ciltte yenilenme etkisi yarattığı için parlaklık katar ve ciltte yaşanan kırışıklıklara iyi geldiği görülür.
  • Kayısı çekirdeği yağı göz çevresi ve göz altında oluşan morlukları düzenli kullanımda azaltır.

Kayısı Çekirdeği Yağının Zararları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı, içeriğinde bulundurduğu doğal öz sayesinde genellikle herhangi bir tepkime ya da alerjik reaksiyona neden olmaz. Fakat aşırı kullanım bazı sorunlara neden olabilir. Kayısı çekirdeği yağı zararları arasında şunlar vardır;

  • Aşırı kullanımdan kaynaklı sivilce oluşumuna neden olabilirken aynı zamanda gözeneklere dolarak siyah nokta, komedon oluşumunu hızlandırabilir.
  • Saçların hızlı yağlanmasının yanı sıra saç diplerinden iyi bir şekilde arındırılmayan yağ kepek oluşumuna neden olur.

Kayısı çekirdek yağının ekstra büyük bir zararı yoktur. Tamamen dozunda ve düzenli kullanım sonucunda tüm bahsedilen faydaları görebilirsiniz.

 

 

 

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

 "Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır? " sorusuna öncelikli yanıt olarak kullanılan bölgeye göre değişiklik gösterebilir diyebiliriz. Yüz için kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilt temizliği yapıldıktan sonra çok ince bir yapı halinde uygulanmasıdır. Cildinizin tahriş olan ya da dirsekleriniz gibi kurumaya meyilli olan yerlere ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.

Banyodan önce saçlarınıza maske yapabileceğiniz kayısı çekirdek yağını şampuanınıza katarak da kullanabilirsiniz. Yağ formu cilt ve saç tipinize uygun değilse kayısı çekirdeği yağı sabunu ve benzeri yağ içerikli sabunları tercih edebilirsiniz. Elbette bu sabunlar sadece saç için değil yüzünüz ve cildiniz için de kullanıma uygundur.

Kayısı çekirdeği yağı mucizevi bir öze sahiptir. Doğru ve düzenli kullanım ile sorun yaşadığınız bölgedeki olumlu sonuçları rahatlıkla görebilirsiniz. İçerisinde kimyasal bulunmayan kayısı çekirdeği yağı Agarta ile sizlerle.

Cildinizin daha genç ve saçlarınızın daha canlı gözükmesini istiyorsanız Agarta'nın Bitkisel Kozmetik Mağazasına göz atmayı unutmayın!


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.