Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kolejen Serum Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

10-11-2023 18:06
Kolejen Serum Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kolajen Nedir?

 
Kolajen,  vücumuzda üretilen bir protein türüdür. Özellikle hareket sistemimiz için gerekli olan vücut kaslarında, kemiklerde ve bağ dokularında yer alan kolajen sayesinde güç ve esneklik kazanırız. 

 

Kolajen Çeşitleri

Yapılan araştırmalara göre vücudumuzda 27 çeşit kolajen bulunmaktadır. Ancak kolajenin vücutta nerede kullanıldığı, moleküllerin nasıl birleştirildiği ve eklenen hücre bileşenlerine göre çeşitleri farklılık gösterir.


Başlıca bilinen kolajen tipleri şunlardır:


Tip I:  Vücudumuzda bulunan kolajenin yüzde 90’ını oluşturan kolajen tipidir.Cilde, kemiklere, tendonlara destek sağlar.
Tip II: Bu tip kolajen tipi eklem desteği sağlayan elastik kıkırdakta yer alır.
Tip III: Atardamarlarda, kaslarda ve organlarda bulunur.
Tip IV:  Cilt katmanlarında kolejen liflerinin oluşumuna katkı sağlar.
Tip V: Gözlerde korneada, cilt ve saçlarda bulunan kolajen tipidir.
 
Kolajen vücutta yaş ilerledikçe azalmaya başlar. Bu nedenle içten yani ağız yoluyla vücudumuza tablet, toz veya sıvı formlarda kolajen desteği kullanabiliriz .Bu içten vücudumuza destek sağlar. Kemik ve kas sağlığımız için oldukça faydalıdır.

Kolajen içeren cilt bakım ürünleri ise cilt tarafından emilerek cilde dıştan etki sağlar. Cilde parlaklık ve esneklik kazandırarak cilt elastikiyetini artırır.
Vücudumuzun kolajen üretme hızını  yaşam tarzımız, iklim şartları ve beslenme alışkanlıklarımız da etkilemektedir. 25 yaş ve sonrası yılda %1 ile 2 aralığında bir kolajen üretimimizin düştüğü araştırmalarla ortaya çıkmıştır. 40 yaş sonrası vücudumuzda bulunan kolajenin yüzde 10 ile 20 aralığında bir kaybı söz konusudur. Yani doğamız gereği yaş ilerledikçe cilt elastikiyeti azalmakta cilt incelmekte ve kırışıklık, cilt lekeleri, saç dökülmeleri, saçlarda canlı ve parlak görüntünün azalması, tırnaklada kırılmalar meydana gelmektedir. Bu sorunları azaltmak veya süreci daha bilinçli ve sağlıklı ilerletmek için kolajen içeren cilt bakım serumları kullanmamız kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.
 

Kolajen Serum Nedir? Ne İşe Yarar?

Kolajen serum, cildin var elastikiyetini korumak için, cildin nemli, pürüzsüz ve parlak görünmesine katkı sağlayan bir bakım ürünüdür. Cildin yenilenmesini hızlandırarak yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Kolajen serum, göz kenarları, ağız çevresi ve boyun gibi bölümlerde oluşan ince çizgileri azaltmak ya da önlemek için de kullanılabilir.
 
Yaşlanmaya bağlı ince çizgi oluşumunun başladığı dönemlerde teninizdeki sıkılığı korumak için cilt bakımınıza katmanız gereken en iyi seçenek kolajen serumları olduğunu söyleyebiliriz. Cilt ışıltınızı korumak kırışıklıkların oluşumunu geciktirmek için olmazsa olmaz kolej serumlarının içeriğini bilmek ve doğru kullanmak da en çok önemlidir. 

Kolajen Serum Nasıl Kullanılır?

Kolejene başlama yaşı cildinizin özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte yapılan araştırmalar 25 yaşından sonra kolajen sentezinin azalmaya başladığını gösterir.Bu nedenle söz konusu yaşı geçenlerin cilt bakım rutinlerine bu proteini içeren serumları da dahil etmesi tavsiye edilmektedir.
Tene birkaç damla damlatılarak kullanılan ve masaj yapılarak uygulanan serumlar, cildin dermis katmanına kremlere kıyasla daha hızlı indiği için tercih edilir. 
Kolejen serum kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta cilde serumun nüfus edebilmesi için cildin temiz ve arınmış olması gereklidir. Fazla yağ ve kirden arınan cilt bakıma hazır hale gelmiş demektir.
 
Bu serumlar günde 2 defa kullanılabilir. Agarta Kolajen Serum hergün kullanılabilir. Sabah ve akşam temiz cilde nemlendirme öncesi uyguladığınız kolajen serum sayesinde cildiniz daha daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur.
Serumlar genellikle hiyjenik olması için damlalıklı şişelere sahiptir. Ürünün damlalıklı başlığı ile istediğiniz bölgelere damlatıp tampon hareketlerle masaj yaparak cildin serumu emmesini beklemeniz gerekir. Dairesel hareketlerle kan dolaşımını hızlandırarak cildinize serumu uygulayabilirsiniz. Kolay emildiği için rutininize zaman kaybetmeden devam edebilirsiniz.
Gündüz saatlerinde uygulanacak serumların ardından nemlendirici kullanabilirsiniz. Özellikle güneş kremi sürülmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Kolajen Serum Etkileri Nelerdir?

Daha Sıkı ve Esnek Bir Cilt : Kolajen serumu, cildinizin elastikiyetini artırır. Böylece, cildinizin daha parlak, dolgun, sıkı ve genç görünmesine yardımcı olur. Göz altı torbalarından ve kazayağı görünümünden kurtulmanıza ve ince çizgileri hafifletmeye destek olur.
Nemlendirme: Kollajen serum cildi nemlendirir ve cildinizin pul pul dökülmemesi için yeterince nemli kalmasını sağlar. Cilde nemi hapseder bu sayede cildiniz daha dolgun görünür.
Parlaklık: Kolajen serum koyu lekelerin, yara izlerinin, güneş lekelerinin görünümünü azaltmaya destektir.
 
 

En İyi Kolajen Serum Nasıl Seçilir?

 En iyi ve en kaliteli kolajen serumu seçerken, yüzünüz için temiz içeriklere sahip bir kolajen serumu satın almak cildinize yatırım yapmanız demektir. Ürün içeriklerine bakarak kullandığınız üründen emin olmak ve
cildinize fayda sağlamasına yardımcı olması demektir. Agarta Kolajen serum içeriğinde hiç bir kimyasal içermez. İçeriğinde bulununan hyaluronik asit ve kollajen üretimini uyarmaya yardımcı olan bileşenler içerir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.