Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kolonya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kolonya Seçimi Nasıl Yapılır?

13-12-2021 00:00
Kolonya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kolonya Seçimi Nasıl Yapılır?

Kolonya, geçmişten beri her zaman bilinen ve kullanılan bir üründür. Ancak TÜİK raporuna göre Covid-19 salgınıyla birlikte üretimi ve tüketimi 2020 yılına damga vuran ürünlerden biri haline geldi.

İçeriğindeki alkol sebebiyle virüs ve bakterilere karşı koruma sağlayan ve kısmen dezenfektan görevi gören kolonya, toplumun her kesiminden insanların kullandığı önemli bir kozmetik ürün konumundadır. Kolonya kullanımının son yıllarda artış göstermesi, doğru kolonya seçimi konusunu da akılları meşgul eden hususlardan biri haline getirdi.

Peki kolonya seçimi yaparken içeriği, derecesi ve kokusu nasıl olmalıdır? Kaliteli kolonya satın alırken nelere dikkat edilmelidir. Gelin tüm bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına hep birlikte bakalım.

Gerçek Kolonya Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde hemen hemen her evde kolonyaya rastlamak mümkündür. Çeşitli esansları, üretiminde kullanılan malzemeler, ve birden çok derece seçeneği bulunduğundan kimileri için kolonya seçimi oldukça karmaşık süreçtir.

Bu kapsamda kolonya seçimi yaparken satın almak istediğiniz ürünün;

  • Berrak ve temiz,
  • Homojen ve kalıntılardan arındırılmış,
  • Özgün ve hoş bir kokuya sahip,
  • Etil alkolden üretilmiş (metil alkol değil),
  • Doğal malzemelerden imal edilmiş,

olmasına dikkat etmelisiniz. Kolonya seçimi bahsi geçen maddeler göz önünde bulundurularak yapıldığı takdirde satın aldığınız ürünlerden memnun kalma ihtimaliniz oldukça yüksek olacaktır.

Kolonyanın Derecesi Önemli Midir?

Kolonya seçimi yaparken kolonya derecesinin önemi; Kullanım alışkanlığı ve kullanım alanlarına göre kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. 80 derecelik kolonya, içerisinde yüksek miktarda alkol bulundurduğundan daha hijyeniktir.

Ayrıca virüs ve bakterilere karşı da koruma sağlar. Günümüz şartlarında 80 derecelik kolonya seçimi hijyen açısından daha büyük avantaj sağlar. Derecesi yüksek olan doğal kolonyalar, derecesi düşük olan kolonyalara göre daha uçucudur. Çünkü içerisinde bulunan alkol miktarı daha fazladır. Bu sebeple 60 derecelik kolonyalar daha çok kalıcı koku için tercih edilir.

 

 

Kolonya ve Cilt Sağlığı

Kolonyanın geçmişi 17.yy’a dayanmakla birlikte ilk olarak 18.yy’da Köln’de üretilmiştir. İlk yıllarda sindirim rahatsızlıkları, ağız çalkalama, yara temizleme gibi durumlarda tıbbi amaçlarla kullanılan kolonya, 19.yy’da ülkemize ithal edilmiş, yine aynı yüzyılda yerli olarak üretilmeye başlanmıştır.

Zamanla konuk ağırlama ritüelinin önemli bir parçası olmuş ve sıklıkla kullanılan bir kozmetik ve hijyen ürünü haline gelmiştir. 

Belirli bir cilt alerjisi veya egzaması olanlar ya da cilt alerjisine meyilli hassas cilde sahip olanlar kolonya kullanımında dikkatli olmalıdırlar.

Özellikle merdiven altı üretimle satışa çıkarılmış ürünlerin içeriğinde doğal malzemelerden farklı olarak işlenmiş malzemeler bulunduğundan yarardan çok zararı vardır. Bu gibi kalitesiz ürünlerden uzak durulmalıdır. Kolonya seçimi yaparken kaliteli kolonya üretimi gerçekleştiren güvenilir kolonya markası tercih edilmelidir.

En İyi Kolonya Markaları

Kolonya kullanımının son yıllarda daha fazla artış göstermesiyle birlikte birçok kolonya markası ortaya çıkmıştır. Kolonya seçimi yaparken bu markaların güvenilirliğine de önem vermek gerekir.

Kolonya cilde uygulandığından cildi tahriş etmemesi ve cilt dengesini bozmaması gerekir. Ayrıca kokusu için kaliteli esanslar kullanılmalıdır. Aksi takdirde solunum yollarını rahatsız edebilir veya alerjiye yol açabilir. 

Bu nedenle kolonya seçimi sırasında kaliteli kolonya markaları tercih etmek oldukça önemlidir.

 

 

Agarta Kozmetik tarafından üretilen kolonyalar doğal içeriği, kalitesi ve marka güvencesiyle en iyi kolonya markaları arasında yerini alır. Sadece limon değil, farklı esansları da bünyesinde bulunduran çeşitliliği ile Agarta kolonyaları her zevke hitap eder. Diğer kaliteli kolonya markalarını ise şu şekilde sıralanabilir;

  • 1. Agarta Kozmetik
  • 2. Rebul
  • 3. Eyüp Sabri Tuncer
  • 4. Selin Limon Kolonyası
  • 5. Isparta Gülçiçek Kolonyası
  • 6. Tariş Kolonyaları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.