Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kolonya Nasıl Yapılır?

18-05-2023 10:35
Kolonya Nasıl Yapılır?

Kolonya, uçucu olması gibi sahip olduğu kendine has özellikleriyle parfümden ve deodoranttan farklı bir üründür. Etil alkol, su ve esansın bileşimi ile üretilen kolonyanın içeriğindeki etil alkol, kolonyanın ferahlatıcı etkisinde rol oynar ve bulunma yüzdesine göre kolonyanın derecesini belirler.

Günümüzde kullanımı her geçen gün yaygınlaşan kolonya çeşitlerinin nasıl üretildiğini hiç merak ettiniz mi? Gelin detayları birlikte öğrenelim.

Kolonya Nasıl Üretilir?

Kolonyanın temel malzemesi etil alkoldür, ancak kolonyaya hoş kokusunu veren unsur ise esanstır. Kolonyalar içeriğindeki etil alkol değeri ve kokusuna göre birbirinden ayrılır. Kolonyanın nasıl yapılacağını hacimce kullanılacak olan etil alkol miktarı belirler. Yüzde 100 etil alkol ile üretilecek bir kolonyada su ile etil alkolün miktarının aynı olması gerekir. 

Kolonya üretimi aşamasında derecesine uygun olarak belirlenen su ve etil alkol iyice çalkalanarak kolonya bazı elde edilir. Devamında ise ürünün esansı da ilave edilerek kolonya yapımı işlemi tamamlanır.

80 Derece Kolonya Ne Demektir?

Kolonyanın içeriğinde bulunan etil alkol oranı kolonyanın derecesini belirler. Örneğin etil alkol oranı yüzde 60 olan bir kolonya 60 derecelik bir kolonyadır. İmal edilen ürünler genellikle 60, 70 ve 80 derece kolonya olarak kullanıcılara sunulur.

Eğer kolonyanızı mikroplara karşı temizlik aracı olarak kullanmak istiyorsanız 80 derece ve üzeri kolonya çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Uygun koşullarda saklanan ve güneş ışığından uzak tutulan kolonyalar uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Kolonya Çeşitleri Nelerdir?

Kolonya çeşitleri, içerdiği etil alkol oranına göre ayrıldığı gibi kolonya koku çeşitleri ve boyutuna göre de sınıflandırılır. Gül, greyfurt, limon, lavanta, yasemin ve mandalina esanslı kolonya ürünleri kullanıcıların en çok beğenerek satın aldığı ürünlerdir.

Sayılan kolonya türleri dışında hemen herkesin beğenisine hitap edecek çok farklı çeşitlerde esanslar kullanılarak imal edilen kolonya çeşitleri de vardır. Ancak bir klasik ve en popüler olanı her zaman için 80 derecelik limon kolonyası ürünüdür.

Tüm çeşitler arasında en çok limonlunun ferahlatıcı etkisi tercih edilir. Limon kolonyası, etkili ve hoş kokusu ile anılarınıza canlılık katar. Dezenfekte edici etkisi sayesinde de mikroplardan korunmanıza yardımcı olur.

En kaliteli kolonya çeşitleri arasında bir diğer en çok tercih edilen ürün ise mandalina kolonyasıdır. Hafif, yumuşak ve hoş bir kokusu olan mandalina kolonyası, güzel kokusu sayesinde sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı etki gösterir. Bu etkisi nedeniyle baş ağrısına iyi geldiği ifade edilen mandalina kolonyası, 80 derecelik yapısıyla hijyenik amaçlı kullanım için de uygundur. 

Aqua kolanya, yaygın olarak satın alınan bir başka kolonya çeşitidir. Aqua Kolonya, rahatlatıcı ve serinletici etkisi ile ön plana çıkar. Sadece sürdüğünüz zaman değil koklarken bile bu etkiyi hemen hissetmeniz mümkündür.

Ferahlatıcı etkisi anında etrafınızı saran bu kolonya çeşidini, yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz gibi sevdiklerinizi mutlu etmek için hediye olarak da satın alabilirsiniz.

Kolonya Nasıl Kullanılır?

Kolonya, günlük yaşamımızda iş yerlerinde, evlerimizde, birçok farklı alanda kullanılabildiği gibi bayramlarda veya özel günler de sevdiklerinize sunarak bu anları daha güzel hale getirebilirsiniz.

Dilerseniz losyon yerine traş sonrası bakım için tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte kolonyalar, rahatlatıcı etkisinden yararlanmak sureti ile yorgunluk hissettiğinizde yorgunluğu atmak maksatlı da kullanılabilir. 

Birçok farklı kullanım alanı olan kolonyalar, günümüzde salgının etkisiyle birlikte daha çok hijyenik amaçlı kullanılmaya başlandı. Bu nedenle mikroplar üzerinde etkili olan 80 derece kolonyaları evinizde, iş yerinizde ve çantanızda bulundurarak, virüslerden ve bakterilerden daha iyi korunabilirsiniz.

Kolonya Fiyatları

Kolonya fiyatları, kolonyaların üretiminde kullanılan esanslarının kalitesine, miktarına ve derecesine göre değişiklik gösterebilir. En sık tercih edilen limon kolonyası nadir bulunan esaslar ile üretilmiş kolonya çeşitlerine göre daha uygun fiyat seviyelerine sahiptir. Bununla birlikte kolonyanın derecesi yükseldikçe fiyatı da doğru orantılı olarak artış gösterir. 

Agarta Kozmetik tarafından sizler için özel olarak üretilen limon, aqua, mandalina ve lavanta kolonya çeşitlerini incelemek ve uygun fiyatlara satın almak için lütfen https://www.agartakozmetik.com.tr/ sayfasını ziyaret ediniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.