Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılır?

08-03-2024 15:10
Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılır?
Son yıllarda dünyada oldukça popüler olan Kore cilt bakımı rutini ''K-Beauty'' Güney Koreli kadınların cilt bakım prensipleri olarak adlandırılabilir.1960'lı yıllardan bu yana Korelilerin uyguladığı aslında bir marka olarak adlandırılmayan Kore cilt bakımı, Korelilerin takip ettiği bir tür kişisel bakım rutinidir.Bu bakımın amacı kendine olan öz sevgi, saygı ve cildini korumaya yönelik bir cilt bakım türüdür.Cildi korumak, ihtiyacı olmasa bile cildine bakım yapmak Koreli kadınların prensipleri haline gelmiştir. Bu prensiplerini yıllardır vazgeçmeden uygulayan Koreli kadınlar cilt güzellikleri ile dikkat çekmeye başlamıştır.Bu nedenle tüm dünyada örnek alınan cilt bakım rutinleri kore güzellik sırları ürünlerin uygulama sırası ve devamlılık gerektiren uzun vadede karşılığını veren bir bakım uygulamasıdır.
 
K-Beauty bakımı olarak da adlandıralan koreli kadınların bu güzellik sırlarını uygularken dikkat ettikleri diğer bir husus ise kullandıkları ürünlerin doğal içeriklerden oluşması ve Uzak doğuda bulunan faydalı yağların kullandıkları cilt bakım ürünlerinin içerisinde olmasıdır.Cildin ihtiyaç duyduğu nem ve bakımı doğallıkla birleştirerek istedikleri cilde ulaştıklarını gösteren bu cilt bakım rutinini Agarta Bitkisel Kozmetik ürünlerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.Güzelliğin doğadan geldiğine inanan Agarta Btkisel Kozmetik cilt bakım ürünlerinin tamamında bitkisel doğal yağlar bulunur.Kore cilt bakım rutinini kolaylıkla oluşturabilceğiniz ürünlerimizle cildinizde daha fazla zaman ayırarak sağlıklı ve bakımlı bir güzellik elde edebilirsiniz.
 

Kore Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılır?

 
Kore cilt bakımının birinci adımı kişinin bireysel cilt bakım ihtiyaçlarını belirlemesidir.Kişinin cildini tanıması, cilt tipi ve hedeflerini belirledikten sonra doğru ürünleri, doğru şekilde ve uygun miktarda uzun süre tutarlılıkla devam ettirmesi sonucunda  daha parlak, pürüzsüz nemli ve cam cilt denilen görüntüye kavuşmak hedeflenir.Peki Agarta kozmetik ürünleri ile Kore cilt bakım rutini prensipleri nasıl yapılır?
 

1- Yağ Bazlı Temizleyici

 
Kore cilt bakım rutinlerinin ilk aşaması yüz temizliğinin derinlemesine yapılmasıdır.Bu sayede rutinin devamında uygulanan ürünlerin cilt emiliminin daha doğru olduğu düşünülmektedir.Geleneksel çift temizlik rutininde ilk aşama yağ bazlı temizleyicidir çünkü yağ ve su birbirini iter.Makyaj, güneş kremi ve aşırı sebum ve gün içinde cilde yapışan kirler yağ bazlı temizleyici ile ciltten uzaklaştırılır.Su bazlı temzileyicinin ciltten tek adımda bu kirleri etkili bir şekilde çıkaramayacağı düşünülür.Yağ bu kirleri eriterek çıkartır.Gece cilt bakımı için yapılan akşam temizliği, ciltteki gözeneklerin tamamı ile açılmasını sağlar.Bu adımda  Agarta ozonlu zeytin yağından 2 pompa kullanarak tüm cildinize masaj yapabilirsiniz.Ozonlanmış zeytinyağı, cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlayarak gözeneklerin tıkanmasının önler.Agarta Ozonlu zeytinyağını düzenli kullanarak hücrelerin canlanmasını sağlayabilirsiniz.
 

2- Su Bazlı Temizleyici

 
Kore cilt bakımının 2. adımı olan su bazlı temzileyici cilt üzerinde kalan kirin temzilenmesi için uygulanan adımdır.Su bazlı temizleyiciler, çoğunlukla köpürtülerek kullanılan bir temizleyicilerdir.Burda önemli olan nokta kişinin cilt tipine uygun ürün seçmesidir.Su ekleyerek köpük oluşmasınısağlayan bu temzileyicileri yüzünüze ve boyun bölgenize yüzünüze masaj yaparak uygulayın ve ılık su ile durulayın.Agarta Bitkisel Kozmetik cilt temizleme köpüğü kuru ciltler için, derinlemesine temizleme jelini karma ve yağlı cilt için tercih edebilirsiniz. Böylelikle kore cilt bakım rutinin ikinci adımını tamamlamış olursunuz.
 
 
 

3- EKSFOLİASYON (PEELİNG)

 
Kore cilt rutininin üçüncü adımında eksfoliantlar diğer adıyla peeling ürünleri yer alır.Bu ürünler cildinizi ölü cilt hücrelerinden arındırarak birikintilerin ciltten uzaklaştırılmasını destekleyen ürünlerdir.Ciltteki gözenek görüntüsünü ez aza indirmenizi sağlayacak peeling ürünleri cilt bakımının olmazsa olmaz adımlarındandır.Cildin sağlıklı nefes alması ve gözeneklerin kullanılan ürünleri sağlıklı emmesi için haftada ortalama 2-3 kez peeling yapılması cildinize yapacağınız yatırımdır. Bu adımda dikkat etmeniz gereken husus narin cildi tahriş etmeden bu adımı uygulayabilceğiniz ürünü doğru tercih etmenizdir.Agarta doğal peeling jel bileşenleri arasında bulunan doğal mikro kapsüller cildinizdeki ölü hücrelerin atılmasını ve yerine yeni hücrelerin oluşmasına katkı sağlar.Bu sayede nefes alan ciltdinizin ihtiyaç duyduğu oksijeni doğal olarak karşılamış olursunuz.
 
 
 

4- Tonik

 
Kore cilt bakımınin dördüncü adımı tonikler sayesinde cildinizdeki gözeneklerinizi derinlemesine temizlenmesini beslenmesini sağlayan sıvılardır.Cildinizi yüz temizleyici ve peeling ürünleri ile temizledikten  sonra, cilt tipinize uygun bir toniği temiz bir pamuğa dökerek silebilirsiniz. Tonik kullanmanın asıl amacı cildinizin ph seviyesini korumak ve cilt bariyerini güçlendirmektir.Agarta doğal  gözenek temizleyici tonik kullarak bu adımı tamamlayabilirsiniz.
 

5- Esanslar ve Özler

 
Kore cilt bakımı uygulama rutinin önemli adımlarından birisi de bitki yağlarından elde edilen özlerdir. Cilt sorunlarını doğal bitki özlerinden tedavi etmek veya önlemek amaçlı kullanılan cildin ihtiyacına göre seçebilceğiniz esanslar ile cildinizi besleyebilirsiniz. Agarta Bitkisel Kozmetik cilt bakım ürünlerinin içeriğinin tamamında kullanılan bitkisel esanslar cildin doğal olarak beslenmesini nemli ve parlak görünmesini sağlar.
 
 

6- Serumlar

 
Serumlar,koyu lekeler, kırışıklıklar ve donukluk gibi cilt sorunlarını hedef alan bileşenleri daha konsantre olan emilimi hızlı olan konsantre cilt bakım ürünleridir.Bu ürünler daha güçlü ve hızlı sonuçlar veren konsantre ürünler oldukları için daha küçük boyutlarda ve damlalıklı olarak üretilmektedir.Cildi onarma ve yaşlılık belirtileri ile mücadele etme özelliğine sahip olan cilt bakım serumları kore cilt bakım rutinin olmazsa olmaz adımları arasında yer alır.Cilt ihtiyaçlarınıza uygun çeşitleri bulunan  Agarta cilt bakım serumlarını inceleyebilir cilt bakım rutininize dahil ederek daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz.
 
 

7-Maske

 
Kore cilt bakım rutinin bu adımında temizlik ve serum sonrası cilt nemlendirme aşaması olarak kullanılan kağıt maskeleri haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
 
 

8- Nemlendirme

 
Kore cilt bakımının sekizinci adımı cildinizin sağlığını, elastikiyetini, ve parlaklığını korumak için nemli olması gerekmektedir.Cilt temizliğinden sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmanız ve cilt yaşlanmasını önlemeniz için içeriği faydalı bileşenlerle dolu bir nemlendirici tercih etmelisiniz. Sabah ve akşam günde iki kez cildin nemlendirilmesi cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.Burda yine önemli olan nokta ürün içeriklerinin doğal olmasına dikkat etmeniz ve cilt tipine uygun bir nemlendirici tercih etmenizdir. Agarta Kozmetik Gündüz bakım kremi ve gece bakım kremi kore cilt bakımı rutininize ekleyeceğiniz doğal ve bitkisel aktifler içeren nemlendirici seçenekleridir.Nemlendirme adımında cildinize masaj yaparak uygun miktarda kullanabilirsiniz.
 

9-Göz Çevresi Bakımı

Kore cilt bakımının dikkat çeken adımlarından birisi göz çevresi bakımıdır. Cilt bakımında çok fazla önemsenmeyen ve atlanılan bu adım aslında genç ve sağlıklı görünmemiz için önemli bir basamaktır.Göz çevresi derimiz oldukça hassas ve narin bir yapıya sahiptir.Gün içinde uyguladığımız makyaj fondoten ve kapatıcılar göz çevresindeki doğal cilt yapımızı etkiler.Bu da göz çevremizin daha erken yaşlanmasına ince çizgi ve kırışıklıkların meydana gelmesine neden olur. Göz çevresi bakımı yapmak ince çizgi oluşumunu azaltır yorgun bir görüntü yerine, dinç ve sağlıklı bir görüntüye ulaşmamızı sağlar. Agarta göz çevresi kremini  parmak uçlarınıla masaj yaparak göz çevrenize nazikçe sabah ve akşam uygulayabilirsiniz.
 

10-Güneş Koruyucular

 
Kore güzellik rutinin son adımı güneş koruyucu olmadan dışarıya çıkmamaktır. Güneşin zararlı etilerinden korunmak cilt lekeleri ve cilt yaşlanmasının önüne geçmek için cildinize yapacağınız en büyük iyiliklerden birisi de SPF değer yüksek bir güneş kremi tercih etmenizdir. Yaz ya da kış ayırmaksızın mutlaka güneş kremi kullanmanız gereklidir.Cilt bakım rutininin tamamını uygulayamasanız dahi güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.Agarta doğal güneş kremi ciltte ağırlık yapmaz.Beyazlık bırakmaz kolay emilir.Yaz kış güvenle kullanacabilceğiniz güneş kremimizi denemenizi tavsiye ederiz.
 
 
Cildizin ihtiyaçlarına uygun cilt bakım ürünlerini Agarta Bitkisel Kozmetik resmi web sitemizden sipariş verebilirsiniz.Ürünlerimize ulaşmak için TIKLAYINIZ!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.