Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Sabun Seçimi Nasıl Yapılır?

01-12-2020 00:00
Kuru ve Hassas Ciltler İçin Sabun Seçimi Nasıl Yapılır?

Kuru ve hassas ciltler için sabun seçimi konusuna doğrudan girmeden önce bu terimler hakkında bilgi vermek en doğrusu olacaktır. Kuru cilt ile hassas cilt arasında ayrım yapmak genellikle zordur; çünkü cildi kuru ya da hassas yapan faktörler genelde bir aradadır. Kuru cilt özellikle duyarlılığa eğilimlidir ve hassas cilt ise genellikle kurudur. Bu, altta yatan nedeni belirlemeyi ve uygun tedaviyi sağlamayı zorlaştırabilir. Cildimiz nemsiz kaldığında oldukça donuk görünür ve kuru hissedilir. Bunun üzerine cildimiz bir bariyer görevi görerek vücudumuzu dış tahriş edici maddelerden korur. Sonuç olarak ise hassas hale gelir.

Kuru, susuz kalmış ve hassas cildin altında yatan nedenler ve semptomlar değişiklik gösterir, ancak hepsinin ortak noktası bozulmuş nem dengesidir. Uygun ürünlerle, düzenli nemlendirme ile cilt hidrasyonunu destekleyerek bu sorunu çözebiliriz. Sağlıklı cilt bakımı ve yaşam tarzını değiştirme kararları da hassasiyet belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Cildin nem dengesi yeniden sağlandığında, cildin bariyer işlevi güçlendirilir. Böylelikle vücudumuzu dış etkenlerden daha iyi koruyabilir. Sulu bir cilt, hassasiyete daha az eğilimlidir. Daha parlak görünür ve pürüzsüz aynı zamanda da esnek bir hissiyat verir. 

Bir cildin hassas olması için sadece kuru olması gerekmemektedir. Karma, yağlı ya da normal bir cilt de aynı zamanda hassas olabilir. Kullanılan ürün sonrası aşırı reaksiyon veren ciltler genellikle hassas ciltlerdir.

Cilt Neden Kurur?

Kuru cilt, yağ eksikliği sonucu meydana gelen cilt tipidir. Dehidrasyona kadar ilerleyebilir, çünkü ciltteki yağ oranının azalması sonucunda cilt suda etkin bir şekilde tutunamaz. Bunun sonucunda da su ciltten çabuk buharlaşır. Kuru cilt de yetersiz su içeriğinin neden olduğu bir durumu tanımlar. Buradan anlaşılması gereken; kuru, susuz kalmış ve hassas ciltler için ortak payda bozulmuş nem dengesidir.

Cilt, etkili bir bariyer tabakası olarak çalışmalıdır. Bunun için de ihtiyaç duyduğu neme sahip olmadığında, daha fazla nem kaybedilir ve kendisini bakteri veya kirlilik gibi dış tahriş edici maddelere karşı koruyamaz. Bu da gerginlik ve rahatsızlık hissine sebebiyet verir.

 

 

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Sabun Seçimi Nasıl Yapılır?

Yukarıda da bahsedildiği gibi cildimiz için en önemli bileşen nem yani sudur. Susuz kalmış bir cilt nefes alamaz ve kurur. Kuru ve hassas ciltlilerin her cilt tipi sahibi gibi cilt bakımına çok özen göstermesi gerekir. Ancak bu cilt bakımı rutininde kullandıkları ürünlerin doğal bitki özlü ürünler olması da önemlidir. Çünkü hassas ciltler iritasyona çok meyillidir. Bu açıdan da kimyasal içerikli sabunlar, kremler veya losyonlar cilt için doğru bir tercih olmayacaktır. 

Kuru ve hassas ciltler için sabun tercihi de oldukça önem ifade eder. Sabunlar yapıları itibariyle kullanılan yüzeyi kurutan kozmetik ürünlerdir. Bu açıdan özellikle kuru ve hassas ciltlerin sabun tercihi yaparken dikkat etmesi gereken en önemli husus; sabunun içeriğidir. Bitki özlü içerik ve bu içeriğin havadaki nemi ne ölçüde tutabildiğidir.

Kuru ve hassas ciltler için sabun almak her zaman çok kolay olmaz. Çünkü cildinizin hangi içeriği beğeneceğini bulmak cilt tipinizi bilmiyorsanız zor olabilir. Kuru ve hassas ciltler için sabun tercihinde bulunurken içinde nem bulabileceğimiz seçimler yapmalıyız. Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.

Kuru ve hassas ciltler için sabun alacakken kesinlikle içeriğinde alkol ve katkı maddesi bulunan ürünleri tercih etmemelisiniz. Aynı zamanda cildi sadece nemlendirmenin yeterli olmayacağını bilip, sentetik renk içeren ürünlerden de uzak durulması gerekir.

Hipoalerjenik, kokusuz sabunların kullanımı sonucunda egzamakızarıklık gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Bu sebeple de içeriğinde parfüm bulunmayan doğal sabunlara yönelmek, kuru ve hassas ciltler için sabun tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken diğer bir faktördür.

Son olarak SLS içeren sabunlar bir sabunun kullanım sonrasında aşırı kuruluğa sebebiyet vermesine neden olur. Kuru ve hassas ciltler için sabun alacakken kesinlikle SLS içermeyen sabunlar almalısınız. Çünkü SLS yüzeydeki suyu buharlaştırır. Böylelikle de zaten kuru bir cildiniz varsa iyice kurumasına neden olursunuz.

Agarta kozmetik olarak kuru ve hassas ciltlere özel ürettiğimiz sabunumuzu inceleyemi unutmayın; https://www.agartakozmetik.com.tr/urun/agarta-kuru-ve-hassas-cilt-bakimi-sabunu

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.