Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Lavanta Bal Sabunu Faydaları Nelerdir?

17-04-2022 00:00
Lavanta Bal Sabunu Faydaları Nelerdir?

Lavanta bal sabunu faydaları konusundan önce belirtmeliyiz ki doğal bir sabun içeriğindeki doğal özler sayesinde içerisinde bulunan bitkiye has kokuyu barındırır.

Kokunun kalıcılığı ve kimyasal olmaması bitkinin kendi kokusunun ne kadar kalıcı olduğuyla alakalıdır. Lavanta herkes tarafından beğenilen bir kokuya sahiptir.

Gerek kokusu gerekse aroma terapik olarak stres giderici etkisi sayesinde, bal ile karışımından muazzam sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Lavanta bal sabunu yüzde yüz doğal içeriği sayesinde hem cildinizi temizler hem doğal bir terapi imkanı sunar. 

Lavanta çok amaçlı bir bitkidir. İnsanlar, sağlıklarını ve refahlarını artırmak için lavantayı birçok şekilde kullanırlar. Agarta Kozmetik olarak mucizevi faydaları sebebiyle bal ve lavantayı birleştirerek lavanta bal sabunu geliştirdik. 

 

 

Lavanta Bal Sabunu Faydaları

Lavanta bal sabunu faydaları şöyle sıralanabilir,

  • Sabun içerisinde bulunan lavanta özü, sivilce oluşumunu önlemeye ve mevcut sivilcelerin azaltılmasına katkıda bulunur.
  • Cildinizde bulunan gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. 
  • İçindeki orta öğütülmüş lavanta tomurcukları, bu sabuna, ölü deri hücrelerini ve daha kökleşmiş kirleri gidermeye yardımcı olacak etkili peeling özellikleri verir. Öğütülmüş lavanta tomurcukları da lavanta bal sabunu için gereken estetik olarak göze hoş gelen ilginç ve doğal görünümü kazandırır. 
  • İçeriğindeki bal sayesinde, doğal bir antioksidan ve anti-mikrobiyal özellik gösteren lavanta bal sabunu aynı zamanda cilde nem çekme yeteneğine sahiptir.
  • Lavanta özü, zorlu bir günün stresini hafifletmeye yardımcı olabilen rahatlatıcı ve sakinleştirici özellikler barındırır. Bu özelliği sayesinde lavanta bal sabunu kişiler üzerinde aramo terapik etkiler gösterir. Kokusu ve dokusu sayesinde öfke ve yorgunluğu gidermeye ve ruhu  yatıştırmaya yardımcıdır. 
  • Aynı zamanda yeni hücrelerin büyümesini teşvik eden sabun sebum üzerinde dengeleyici bir etki yaptığı için cildinizin ihtiyacından fazla yağdan arınmasını destekler.
  • Güneş yanığı ve bebek bezi döküntülerinden tahriş olmuş cildi yatıştırma konusunda etkili olan lavanta bal sabunu, aynı zamanda cilde gereken nemi sağlayarak cildin onarılmasına katkıda bulunur. 
  • İçeriğindeki bal ve lavanta sayesinde kullanılan bölgedeki cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Koyu lekeler dahil renk değişikliğini azaltmaya yardımcı iken aynı zamanda kızarıklık ve lekelerin azalmasına yardımcı olur.
  • Yüzdeki ince çizgilerden ve kırışıklıklardan serbest radikaller sorumludur. Lavanta bal sabunu sahip olduğu özellik sebebi ile cildinizdeki serbest radikallerden sizi korumaya yardımcı olur.
  • İçeriğindeki balın peeling etkisi sayesinde cildi soyarak güneş sebebiyle yanan deriyi ciltten uzaklaştırmaya yardımcı olması da lavanta bal sabunu faydaları olarak sıralanabilir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.