Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız? Güneş Kremi Kullanmanın Önemi?

05-04-2024 17:02
Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız? Güneş Kremi Kullanmanın Önemi?

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız? Güneş Kremi Kullanmanın Önemi

 
Güneş kremi cildi güneşin zararlı ışınları UV,UVA ve UVB türlerine karşı koruyan cilde bariyer oluşturan bakım ürünüdür.UVA ve UVB ışınları erken yaşlanma, güneş lekeleri, pigmentasyon bozuklukları, güneş yanığı gibi cilt hasarlarına neden olabilmektedir.Bu hasarlar cilt kanserin oluşumunda rol oynamaktadır. Özellikle güneşin etkili olduğu yaz aylarında cilt hastalıklarına karşı kullanılması gereken temel cilt bakımı hatta bir sağlık ürünü olarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmemek gerekir.Güneş kreminin sadece yaz aylarında değil yıl boyunca mevsim ayırt edilmeksizin günlük bakım rutinine eklenilmesi gerekmektedir. Halk arasında esmer ve koyu tenli kişilerin güneş kremi kullanmaması gerektiğine dair anlış bilgiler yer almaktadır.Esmer tenli kişiler de UVA ve UVB ışılarından olumsuz etkilenir.


Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

 
Yazı iple çekiyor yaşam kaynağımız olan güneşin tadını çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.Ancak güneşin zararlı etkilerini düşündükce de endişeleniyoruz.Bu nedenle UV ışınlarından tüm yıl boyunca korunmamızı sağlayan en güçlü yollardan biri güneş kremi kullanmak.Cildimizi koruyan güneş kreminin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
 
  • Güneş kremi, cildimizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) radyasyonundan korumak için kullanılır.Bu zararlı ışınlar cildimizde güneş yanıkları, deri kanseri, erken yaşlanma gibi sorunlara neden olur. Güneş kremi bu ışınları deri altına almadan yansıtma görevi üstlenir ve cilt bariyerini korur.
  • Düzenli güneş kremi kullanımı erken yaşlanmayı önler.UV ışınlarına maruz kalmak, ciltteki kollajen yapıya zarar verir.Güneşten korunmayan ciltte ince çizgi ve kırışıklıklara neden olur.Güneş kremi kullanmak güneş yanıklarını önlemede etkilidir.
  • Güneş ciltteki melanin üretimini bozabilir.Bu da pigmentasyon sorunlarına neden olur.Cilt üzerinde koyu lekelere ve eşit olmayan bir cilt tonuna sebep olabillir.Güneş kremi kullanmanın en önemli faydaları arasında ciltteki pigmentasyon bozuklukluklarına engel olması sayılabilir.
  • Güneş cildimizin nem miktarını bozabilir.Cildi kurutur.Bu nedenle güneş kremi cilt bariyerini güçlendirerek cilt elastikiyetini korur.
 

SPF Nedir?

 
SPF, Sun Protection Factor açılımıdır.Güneş ışınlarının yakma etkisini gösteren bir hesap türü denilebilir.Güneş kremlerindeki koruma dereceleri içeriğine, bulunan filtrelere göre değişiklik göstermektedir.SPF harflerinin yanında bulunan sayılar ise güneş altında kızarıklık oluşumuna ve yakma süresine karşı koruma gücünü belirtir. 
 
SPF 15 ve 20 değerindeki güneş koruyucu ürünlerde koruma 1.5 saat,
SPF30 ve 50 olan ürünlerde ise en fazla 2 saat koruma sağlamaktadır. 
Sayı değeri ne kadar artarsa koruma oranıda da o kadar güçlenir.
SPF 50 güneş koruyucuların güneşten %98 oranında koruma sağlandığı belirtilmektedir.
 
Güneş Kremi Nasıl Kullanılmalıdır?
 
Geniş spektrumlu UVA ve UVB içeren güneş kremini cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın.Vücudumuzun en hassas bölgesi olan yüzümüze düzenli olarak güneş kremi kullanmalıyız.SPF miktarı yani güneş koruma faktörü yüksek bir güneş kremi tercih edin.Güneş kremi etkisi zamanla terleme, uzun süreli güneşe maruz kalma gibi durumlarda etkisi azalabilmektedir.Bu nedenle iki saatte bir güneş kreminizi tazeleyin.Agarta doğal güneş kremi tercih edebilirsiniz.
 
 

Güneş Kremi Ne zaman Kullanılmalı?

 
Güneşe çıkmadan 30 dakika önce kullanılması tavsiye edilir.
 

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 
Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gereken husular arasında cilt tipi(yağlı, kuru, karma) ve güneş kreminin SPF oranına dikkat edilmelir.Krem formülasyonunda cilde zarar veren kimyasallar içermemesi önemlidir.Bitkisel içerikli güneş kremi kullanarak güneşin zararlı ışınlarından korunabilir aynı zamanda besleyicilik ve onarım desteği sağlayabilirsiniz. Eğer cilt kuru ise yağ bazlı, cilt yağlı ise su bazlı ürünler tercih edilir.


Güneş kremi satın alırken ya da kullanırken son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz.Sok kullanma tarihi bitmiş ürünler güneşten koruma konusunda yeterli olmayabilir.
 
 

Bebekler ve Çocuklar için Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeklerin ciltleri yetişkinlere göre çok daha hassas olduğundan seçeceğiniz güneş kremi içeriği çok önemlidir.Kimyasal içermeyen güneş kremleri bebekler ve çocukların cilt sağlığı açısından çok daha güvenlidir.Cilt Ph ına uygun ürünler tercih edilmelidir.

Agarta Doğal İçerikli Güneş Kremi ve Güneş Spreyine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.