Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Peeling Nedir? Ciltteki Ölü Derileri Nasıl Temizleriz?

05-01-2024 16:17
Peeling Nedir? Ciltteki Ölü Derileri Nasıl Temizleriz?

Peeling Nedir? Ciltteki Ölü Derileri Nasıl Temizlenir?

Cilt yüzeyindeki yağ ile kiri cilt üzerinden uzaklaştırmaya, cilt hücrelerini temizlemeye peeling işlemi denir. Peeling ürünleri, cilt üzerindeki ölü cilt hücrelerini citten arındırark cildin üst tabakasını pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olan ürünlerdir.Yüzdeki ve vücuttaki tıkanmış gözenekleri açarak cildimizin daha parlak ve duru görünmesine yardımcı olur.Peeling işlemi, doğal kabak lifi, peeling jelleri,kil maskesi, peeling sabunlarından destek alarak yapılabilir. Kese yapmak da bir tür peeling işlemidir.Peeling vücutta oluşan batıkların, kirin, yağın ve ölü cilt hücrelerinin vücuttan arındırılmasına yardımcı olur.Evde kolayca yapabilceğimiz bir cilt bakım rutini olan peeling işleminin cildimize nasıl faydaları olur? yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
 
Ciltteki Ölü Derileri Nasıl Temizlenir?
 
1-Vücuda Kese Yapmak

Cilt dokusundan ölü hücreleri atmak için kullanılan geleneksel bir yöntemdir.Evde duşta yada banyoda kolaylıkla uygulayabileceğimiz kese yöntemi cildimize pürüzsüz, taze ve parlak bir cilt görüntüsü elde etmenize yardımcı olur.Uygulamasının kolay kolay olması nedeniyle cilt bakım rutinine kolay bir şekilde dahil edilebilir.Vücudumuza kese nasıl yapabiliriz sorunun cevabını şu şekilde sıralayabiliriz.
 
Vücudunuzu ılık su ile ıslatın tercihen ipek kese gibi cildinizi çok yormayacak incelikte olan keseyi elinize geçirin.Ayak bileklerinizden başlayarak bacaklarınıza doğru dairesel hareketlerle keselenin. Keseyi cildinize hafifçe bastırabilirsiniz.Ölü cilt dokusunun kese hareketiyle birlikte ciltten ayrıldığını görebilirsiniz.
Bacaklarınıza, kollarınıza ve gövdenize kese yaparken hafifce bastırabilirsiniz ancak yüz bölgesine kese yapmak isterseniz cilt dokusu vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha ince ve hassas olduğu için sert hareketler yüzünüze zarar verebilir ve tahrişe neden olabilir.
Kesenize dilerseniz sabun ya da duş jeli alarak tüm vücudunuzu ölü derilerden arındırırken ciltteki kir ve yağdan arındırabilirsiniz.
Kese işlemi sonrasında vücut bol su ile durulanmalıdır.
Ölü deri hücrelerinden vücudunuzdan tamamen arındırdığınızdn emin olduktan sonra iyice kurulanın ve cildi nemlendirmek için doğal içeriklere sahip  agarta aloevera vücut nemlendirici losyon ile cildinizi rahatlatın.
 

2- Kabak lifi veya Kabak Lifli Sabun Kullanmak

 
Kabak lifi tıpkı bir kese gibi geleneksel olarak ülkemizde kullanılan bir üründür.Doğal olarak cildi ölü derilerden arındırmak için kullanabiceğiniz kabak lifi kuru haldeyken oldukça sert bir yapıya sahiptir.Bu nedenle kullanılmadan önce ılık suya suya konularak bekletilmesi gerekir. Kabak lifi yumuşadıktan sonra duşta aynı kese gibi dairesel hareketlerle kullanarak cildinizi ölü derilerden temizleyebilirsiniz.Kabak lifi kullanımıza bağlı olarak 1-2 ay ile 2-4 ay arası kullanılabilmektedir.Cilt sağlığınız için sık kullanımlarda kabak lifi değiştirilmelidir.
 
Kabak lifli sabun doğal kabak lifinin doğal sabun ile birleştirilmiş halidir.Banyo veya duş sırasında sabunlanma, keselenme ve masaj işlemini aynı anda yapabileceğiniz hem duşta sizi yormayacak hemde cildize peeling yaparken içeriğindeki doğal aloevera özü sayesinde cildinizi tahriş etmeden ölü derilerin arındırılmasına destek olacaktır.Peeling yaparken size zamandan kazandırcak ve daha keyifli hale getirecek agarta  doğal kabak lifli sabunu kullanımı şu şekilde uygulayabilirsiniz,
 
Kabak lifli sabunun beyaz olan kısmını sıcak su ile yumuşatınız.Vücudunuzu ıslattıktan sonra ayak bileklerinden yukarıya doğru cilde dairesel hareketlerle uygulayınız.Parmaklarınızdan yardım alarak sabunu ile birlikte nemlendirerek yumuşamış olan kabak lifiniz sürtünme yardımıyla vücudunuza uygulayabilirsiniz. 
Kabak lifli sabun yüz ve vücut için kullanıma uygundur.Ancak eğer yüzünüzde kullanacaksanız çok kuru veya hassas cilt yapısına sahipseniz kullanmanız önerilmez.Diğer cilt tipleri için kullanıma uygundur.Çok fazla bastırılmadan dairesel hareketlerle yoğun masajdan kaçınarak cildinizi temizleyebilirsiniz.Cildi nemlendirerek aynı zamanda pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.Kabak lifli sabunlar özellikle batıklar ve selülitler için en etkili yöntemler arasındadır.Haftada 1 gün kabak lifli sabun ile cildinizi ve vücudunuzu arındırmak yeterli olacaktır.Kabak lifli sabununuzu daha uzun kullanabilmek için kuru ve nemsiz bir ortamda muhafaza ediniz.

 

3-Peeling Jel ve Kil Maskesi Kullanmak

 
Genellikle yüz için kullanılan bu peeling çeşitleri cilt bakım rutinimize haftada en az bir kez eklememiz gereken adımlardır.Peeling jel 
ve kil maskesi uygulayarak cildizi ne kadar temiz tutarsanız o kadar sağlıklı ve genç görünmeniz mümkündür.Agarta Peeling jel içerinde mikro tanecikler, vitaminler ve özler bulunan cildi bu tanecikler sayesinde derinlemesine temizlemeye destek olan bir bakım ürünüdür.Agarta Doğal Kil maskesi ise yine doğal kilin cildi arındırma özelliği ve içerinde bulunan doğal yağlar sayesinde ciltte detoks etkisi yaratarak cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.Kil maskesi ve peeling jeli kullanımı arasındaki fark kil maskesi cilde ince bir tabaka halinde sürüldükten sonra kuruması bekleniyor ve durulanıyor.Genel olarak iki üründe cilt üzerinde bulunan ölü deriyi arındırmak,gözenekleri temizlemek ve cildin rahat nefes almasını sağlamak için kullanılan destek ürünleridr.Cildinize sağlık ve parlaklık katar.

Ciltteki Ölü Derileri Temizlemenin Faydaları Nelerdir?

 
  • Siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller
  • Ölü cilt hücrelerini temizleme, cilt yüzeyinde biriken ölü cilt hücrelerini ve kirleri temizleyerek cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olabilir.
  • Cilt dokusunu düzeltme: cilt dokusunu düzeltir ve cildin daha pürüzsüz bir his kazanmasına katkıda bulunur
  • Cilt renk tonunu dengeleme: Düzenli uyguladığınız peeling jeller ve ya kil maskeleri cilt tonunu eşitler ve renk farklılıklarını azaltamada destek olur.
  • Gözenekleri Temizleme: Peeling jeller, gözeneklerde biriken yağ ve kirleri temizleyerek gözenekleri açabilir ve cildin daha temiz görünmesine yardımcı olur.
  • Nemlendirme: Peeling jel içerdikleri nemlendirici bileşenlerle cildi nemlendirebilir ve yumuşatıcı etki sağlar.
  • İnce çizgilerin görünümünü azaltma: Peeling jel ve kil maskesi cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizleyerek ve cildin yeniden hücre üretimini destekleyerek ince çizgilerin görünümünü hafifletebilir.
  • Cilt yenilenmesini destekleme: Peeling jel ve kil maskesi cildin doğal olarak kendini yenileme sürecine yardımcı olarak daha taze ve genç bir görünüm sağlar.
  • Uyguladığınız krem ve nemlendiricilerin faydasını daha fazla almanıza destek olur.

Cildinize sağlıklı ve doğal bir bakım sunmak için web sitemizi inceleyin!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.