Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Peeling Sabunu Faydaları Nelerdir?

18-05-2023 10:35
Peeling Sabunu Faydaları Nelerdir?
Peeling sabunu faydaları konusuna değinmeden önce, peeling uygulamasının ne olduğu, niçin kullanıldığı gibi konuları açıklamak peeling sabunu faydalarının daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Peeling İşlemi Nedir?

Peeling uygulaması, bilinen faydaları sayesinde her geçen gün önem kazanan bir cilt bakım ve temizleme yöntemidir. Bu işlem epidermisin granüloza hücresinden, deri epidermisinin en alt tabakası olan bazal tabakaya kadar ölmesine neden olarak, epidermisin zarar görmüş hücrelerini ortadan kaldırır.

Bu soyulmalar, hızlı bir epidermisin yenilenmesini uyarır, lekeleri yok eder, ince çizgileri ortadan kaldırır ve fibroblastların desteklenmesini sağlar. Bunun yanında  elastin ve kolajen liflerinin yenilenmesi yoluyla kırışıklıkları iyileştirerek cildin daha canlı bir görünüm kazanmasını sağlar. 

Peeling sayesinde derin kırışıklıklar yok edilirken, akne izleri de ortadan kaldırılır. Peeling medikal ve kimyasal olarak güzellik merkezlerinde de yapılabildiği gibi, kişiler tarafından doğru kozmetik ürünler ile kişisel olarak da yapılabilir.

Peeling, hipopigmentasyona veya cilt beyazlamasına, cilt değişikliklerine neden olabilmektedir. Böylelikle kişiler ölü derilerinden kurtularak daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilir.


peeling sabunu faydaları ve peeling yaptıran kadın

Peeling Sabunu ve İçeriği

Peeling sabunu bir derinin epidermisine etki edebilecek en temel içeriği barındırır. Cildin ihtiyaç duymadığı, nefes almasını engelleyen ve gözeneklerini tıkayan kir, ter ve her türlü dış etkeni uzaklaştıran peeling sabunu; içeriğinde portakal yağı, kakao yağı ve yosun ekstraktı bulundurur. 
Peeling sabunu diğer peeling ürünlerine göre kıyaslandığında çok temel bir fark içerir. Bu fark; AHA'lara karşı olan toleransıdır. Bu da peeling sonrası ciltte oluşması muhtemel kızarıklık, yanma ve tahriş hislerini en yüksek düzeyde aza indirmesidir. 
İçeriğindeki portakal yağı sayesinde cildi derinlemesine temizlerken peeling uygulamasının etkisi olan yanma hissini de ortadan kaldırır. Yapılan araştırmalar portakal yağı kokusunun acıyı ve stresi azalttığını ispatlamıştır. Bu açıdan da peeling sabunu, peeling sonrası oluşabilecek soyma hassasiyetini tamamen ortadan kaldırır. 
Peeling sırasında cilt derinlemesine bir temizlikle karşı karşıya kalır. Bu temizlik sonrası, cilt ekstra olarak nemlendirilmelidir. Çünkü işlem görmek cildin nem dengesini bozacaktır. Peeling sabunu içeriğindeki kakao yağı sayesinde ekstra bir nemlendiriciye ihtiyaç duymadan cildinize ihtiyacı olan nemi sağlar. 

Peeling Sabunu Faydaları Nelerdir?

  • Peeling sabunu faydaları genel hatları ile şu şekilde sıralanabilir;

    Cildinizi derinlemesine temizledikten sonra geriye eşsiz bir parlaklık ve canlılık kalır.

    Aktif olmayan cilt hücrelerini derinlemesine temizlediği için hiperpigmentasyonu ortadan kaldırır.

  • Canlanan cilde sağlıklı bir ışıltı verirken, kakao yağı ve portakal yağı ile de cildi besler.

  • Cildin rengini, netliğini, tonunu ve dokusunu iyileştiren  sabun, bunu her yaştaki ve tipteki ciltler için sağlar. 

  • Peeling sabunu yeni bir kolajen ile sağlıklı cilt hücresi büyümesini uyararak parlak bir cilt görünümü sağlar.

  • Güneş hasarının neden olduğu renk değişimini azaltan peeling sabunu ciltteki renk eşitsizliklerini çözer. 

  • Gözeneklerin en derinlerini temizleyen peeling sabunu, cilde nefes aldırır. 

  • Ölü derileri temizlerken içeriğinde bulunan yağlar sayesinde, cilt kırışıklıklarının görünümünü yumuşatır. 

  • Peeling sabunu faydaları  sayesinde cildin hidrasyonu ciddi oranda artar. 

  • Görünür cilt kusurlarını ve yüzeysel yaraları gözle görülür şekilde azaltır. 

  • Ciltte birkaç kat birikimi ve tıkanıklığı gideren peeling sabunu cilde ihtiyacı olan yağ oranını sağlarken, nem konusunda da gereken desteği sağlar. 
Peeling sabunu çeşitlerimizi görmek, diğer doğal ve bitkisel kozmetik ürünlerimizi inceleyerek uygun ve avantajlı fiyatlara satın almak için  https://www.agartakozmetik.com.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.