Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Propolis Sabunu Faydaları Nelerdir?

04-08-2021 00:00
Propolis Sabunu Faydaları Nelerdir?

Doğal ve organik beslenme ile ilgileniyorsanız daha önce muhakak propolisi ve propolisin faydaları konusunu duymuşsunuzdur. Propolisin ve propolis özütünün bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek iyileştirici özelliklere sahip olduğu çeşitli araştırmalarla ispatlanmıştır.

Cilt bakımı söz konusu olduğunda da propolis, cildinizi daha sağlıklı, daha parlak ve daha genç hale getirmek için bir cilt bakım bileşeni olarak da oldukça fayda sağladığı kanıtlanmıştır.

Propolis Nedir? 

Arılar bilinenin aksine sadece bal üretmezler. Arılar ayrıca iğne yapraklı ağaçların veya yaprak dökmeyen ağaçların özünden propolis adı verilen bir bileşik de üretirler.

Özsuyu kendi deşarjları ve bal mumu ile birleştirdiklerinde, kovanlarını oluşturmak için kaplama olarak kullanılan yapışkan, yeşilimsi kahverengi bir ürün oluşturur. Bu maddenin adına da propolis denir.

Arı tutkalı olarak da bilinen propolis, daha doğru ifadeyle bal arılarının kovanlarını yaparken, topladıkları reçinelerden elde edilmiş doğal bir maddedir. 

Binlerce yıl önce, eski uygarlıklar propolisin faydaları sebebiyle, bu maddeyi tıbbi alanlarda kullanmışlardır. Apseleri tedavi etmek için, enfeksiyonla savaşmak ve iyileşme sürecine yardımcı olmak için, mumyaları mumyalamak için gibi birçok alanda propolis tarih boyunca kullanılmıştır.

Arı propolisi iyileştirici özellikleri ilede bilinir. Bu sebeple de yapılan deneyler sonucunda propolisin hassas cildin iyileşmesine ve yatıştırılmasına da son derece yardımcı olduğu görülmüştür.

Sonuç olarak doğal bir güzellik için doğru bir bileşen olarak kullanılan propolis, propolis sabunu yapımında sahnede başrolü almaya başlamıştır.

Propolis Sabunu ve Faydaları 

Propolis sabununun faydalarını genel olarak aşağıdaki ana başlıklar halinde sıralayabiliriz.

 

 

Akne ile mücadele etmenize yardımcı olur

Propolisin faydaları konusunda ilk sırayı bağışıklık sistemi alır. Propolisin kişinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Birçok bilimsel araştırma, propolisin hücresel bağışıklık tepkisini arttırmadaki etkisini çalışmış ve olumlu bulgulara yer vermiştir.

Antibakteriyel yapısı nedeniyle propolis sabunu, bakteriyel sivilceyle savaşarak sivilcelerin oluşma sebebini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Propolis özlü sabun kullanmak sivilce sayısında ve şiddetinde azalmaya neden olur.

Bu sabun, hassas, akne eğilimli cilde sahip kişilerde sivilceleri söndürmede etkilidir. Yalnızca içeriğindeki propolisin antibakteriyel yapısı nedeniyle değil, aynı zamanda anti inflamatuar özellikleri nedeniyle de sivilceyle savaşmak için güçlü bir maddedir.

Cildin kızarıklığını giderir ve cildin ısısını soğutarak cildi rahatlatır. Diğer bir deyişle, propolis özlü sabunlar  sadece mevcut sivilcelerden sizi kurtarmaz, aynı zamanda daha fazla sivilce çıkmasınıda engellemeye yardımcı olur.

Ölü cilt hücrelerini kontrol etmenizi sağlar 

Sivilcelerin birçok sebebi vardır. Başlıca sebeplerinden biri de, gözeneklerin tıkanması ve cildin doğal dengesini engelleyen, soyulmamış ölü cilttir. Bu nedenle, cildiniz kuru olsa ve cildinizi uygun şekilde nemlendiriyor dahi olsanız, düzenli peeling yapmadığınız için cildiniz sivilceye yatkın olabilir.

Yalnızca yağlı cilde sahip kişilerin sivilceye yatkın olduğu bilgisi yaygın fakat bir o kadar da yanlış bir durumdur. Propolis sabunu peeling etkisine sahip olduğu için cildinizdeki ölü derileri cildinizden uzaklaştırarak, sonrasında karşılaşabileceğiniz sorunlardan sizi kurur. 

Propolis Sabunu cildinizi serbest radikallerden korur

Propolis sabunun bilinen bir diğer özelliği de, serbest radikalleri uzaklaştırmadaki rolüdür. Propolis sabunu, cildi hava kirliliği, güneşe maruz kalma ve radyasyon gibi günlük hayatımızda önleyemediğimiz zararlı ortamlardan korur.

Sadece güneşli havalarda değil, aslında rüzgarlı havalarda dahi kendimizi yüksek bir cilt hasarı riskine maruz bırakırız. Bu tür çevre kirliliğinin yarattığı serbest radikaller, cilt renklerinin değişmesinin sebep olduğu lekelerden, cildin zayıflayarak kırışmasına kadar değişen bir yelpazede cilde zarar verirler.

Serbest radikaller, ciltteki atomlardan fazladan bir elektron alarak cilde zarar verir ve propolis sabunu içeriğindeki antioksidanlar sayesinde, bu serbest radikallere elektron bağışlayarak cildi korur. Antioksidan bakımından bol miktarda zengin olan propolis sabunu, cildi serbest radikallerden korur ve cilt bakım ürünü gibi cildinizin genç ve parlak görünmesini destekler.

Propolis Sabunu cildin iyileşmesi sağlarken, akne sonrası bakımını yapar

Propolisin faydaları arasında bu maddenin ilaç olarak kullanılabilmesi de vardır. Dolayısı ile propolis sabunu, tedavi edici ve iyileştirici yapısı, yanık yönetimine etkileri ve cilt hücresi büyüme kapasitesini artırması nedeniyle ilaç olarak da kullanılabilir.

Bu sabun serbest radikallere karşı olumlu etki sağladığından dolayı, yanık tedavisi ve yara onarımında da etkili olduğu görülmüştür. Propolisten oluşturulan kolajen bariyerin yanı sıra doğru su ve yağ dengesini bulmanıza yardımcı olan propolis sabunu, cildiniz için sağlıklı bir bariyer oluşturarak iyileşme sürecini hızlandırır.

Sivilceden kaynaklanan lekeleriniz ve yara izleriniz varsa, propolis özlü sabunu, hem sivilcenin önlenmesi ve tedavisinde hem de geride kalan izlerle de mücadele etmede etkin olarak kullanılabilir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.