Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Reishi Mantar Sabunu Faydaları Nelerdir?

26-09-2021 00:00
Reishi Mantar Sabunu Faydaları Nelerdir?

Reishi mantarı, Asya'daki çeşitli sıcak ve nemli yerlerde yetişen bir mantar türüdür. Uzun yıllardır bu mantar doğu tıbbında çok temel bir madde olarak kullanılmıştır. Reishi mantarı içerisinde, sağlık üzerinde olumlu etkilere sahip, triterpenoidler, polisakkaritler ve peptidoglikanlar dahil olmak üzere bazı moleküller yer alır.

Reishi mantarı taze olarak tüketilebildiği gibi, mantarın toz halindeki formlarının ve ya bu spesifik molekülleri içeren özlerin kullanılması ile Reishi kremi, şampuanı gibi çeşitli kozmetik ürünler de yapılmaktadır. Reishi mantar sabunu bu ürünlerden sadece biridir.

Reishi Mantarı Faydaları

Reishi mantarı veya Ganoderma Lucidum, esas olarak bağışıklığı güçlendirici ve kanser önleyici özellikleri nedeniyle ölümsüzlüğün mantarı olarak adlandırılır. 

Reishi mantarında iki ana biyoaktif bileşen bulunur. Antioksidanlar ve triterpenler veya triterpenoidler bu bileşenlerdendir. Aynı zamanda  prebiyotik polisakkaritler de özellikle beyaz kan hücrelerini aktive ederek bağışıklık aktivitesini destekleyen fungal beta glukanlar da reishi mantarında bulunan önemli bileşenlerdir.

Reishi mantarı faydaları ana hatları ile şu şekilde sıralanabilir;

  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Vücutta biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcıdır.
  • Sakinleştirici özelliğe sahiptir. 
  • Kandaki oksijen miktarını yükselttiğinden dolayı, cilt üzerinde iyileştirici ve gençleştirici etkiye sahiptir.
  • Yaşlanma karşıtı etkisi ile cilt hücrelerini yeniler.
  • Stresi azaltmada etkilidir.
  • Kalp-damar hastalıkları ve kanser türlerine (akciğer, prostat vs.) karşı koruyu özelliğe sahiptir. 
  • Uyku kalitesi üzerinde olumlu etkisi vardır. 

Reishi Mantar Sabunu Faydaları

Reishi mantarının içinde bulunan bileşenler ile hazırlanan reishi mantarlı sabunu birden fazla olumlu etkiyi aynı anda barındırır. Aynı zamanda  ganoderma sabunu olarakta adlandırılan bu sabun türünün diğer faydalarından ziyade reishi mantarı sabunu cilde faydaları konusunu ele alacağız.

Reishi sabunu kandaki oksijen seviyesinin artmasında etkili olduğunu belirtmiştik. Dolayısı ile bu durumun cilt üzerinde iyileştirici etkisi oldukça fazladır. Yaralar, çizikler ve iltihaplanmalar üzerine sürülerek yıkanan reishi mantar sabunu buradaki sorunlu bölgenin iyileşmesine yardımcı olur. 

Antioksidanlar, hücrelerinizin zarar görmesini önlemeye yardımcı olabilecek moleküllerdir. Reishi sabunu içeriğindeki bol antoksidan oranı sayesinde vücudunuzdaki zararlı noktalar üzerinde olumlu sonuçlar doğurur. 

Reishi mantarı özü, cilt iltihabını azaltan etkilere sahiptir. Bu sayede reishi mantar sabunu da iltihaplı aknelerde, yaralarda olumlu etkiler göstererek iyileşme sürecini destekler.

İçeriğindeki polisakkaritler sayesinde hücrelerin çok hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayan ganoderma sabunu, kırışıklıklar üzerinde de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyar. Daha genç, canlı ve sağlıklı bir görünüm için bu sabun, kırışıklık ve yorgunluk belirtilerini gözle görülür şekilde giderir. 

Aynı zamanda serbest radikal hasarını azaltmak konusunda da son derece başarılı olan ganoderma sabunu, vücudunuzdaki toksinleri azaltarak hem muazzam bir cilt görüntüsü sunarken hem de hücre yenilenmesini de teşvik eder. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.