Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

27-07-2023 11:47
Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Saç bakımını yapmak için doğal ürünler kullanmaya özen göstermek gerekir. Kimyasal ürünler saçın yıpranmasına neden olacağı için nadiren kullanmak ya da hiç kullanmamak büyük önem taşır. Saçın doğal yapısını korumak adına çeşitli bitki özleri kullanarak beslemenin de büyük faydası olur.

Saç bakımı yaparken saç tipi hakkında bilgi sahibi olmak büyük bir fark yaratır. Saçı gün aşırı yıkamamak ve dinlenmesine müsaade etmek son derece önemlidir. Saça ağır işlemler uygulamamak da saç bakımı dendiğinde akla gelen ilk noktalardan biridir.

Günlük Saç Bakımı Rutini Nasıl Uygulanır?

Saç bakımında günlük rutin oluşturmak son derece önemlidir. Son derece kolay bir işlem olan saç bakımını günübirlik yapmak saçın her daim sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bu rutin ile saç düzenli olarak besleneceği için kırılarak kopma ya da dökülme gibi ihtimaller ortadan kalkmış olur. Bu sayede sağlıklı ve güçlü bir saç yapısı ortaya çıkar. Saçlar için uygulanması gereken günlük rutin bakım şu şekildedir:

·Saça bakım yapmadan önce düzgün bir şekilde taramak önemlidir. Bu şekilde yapılacak olan rutin bakım daha kolay bir hale gelir.

·Saç yıkama işlemini gerçekleştirmek için saç ile uyumlu olan şampuan ve saç kremi hazır edilmelidir. Herkesin saç yapısı farklı olduğu için deneme yanılma yoluyla uygun ürünleri bulmak mümkündür. Saça uygulanan su sıcak olduğunda deriye zarar verir. Bu nedenle ılık su kullanılmalıdır. Şampuan su ile nemlendirildikten sonra 2 dakika boyunca kafa derisine masaj yaparak uygulanmalıdır. Daha sonra bol su ile durulanmalıdır.

·Yıkama işlemi sona erdiğinde saçı uygun bir şekilde kurutmak gerekir. Bu aşamada saçı beslemek için saç bakım yağı kullanmak güçlü ve sağlıklı bir yapı için şarttır.

·Tercihen banyodan önce saç bakım maskesi uygulamak son derece yararlıdır.

·Bu rutin her iki günde bir uygulanırsa sağlıklı bir saça ulaşmak zor olmaz.

Saç Hangi Doğal Maddelerle Beslenmelidir?

Saçı besleyecek doğal maddeler içinde herhangi bir kimyasal ve katkı ürünü yer almayan ürünlerdir. Bu maddelerin başında bitkisel yağlar gelir. Pek çok bitkisel yağ saçı besler ve canlılık kazandırır. Özellikle argan yağı, Hindistan cevizi yağı ve badem yağı saça maske yapılarak uygulandığı zaman gürleşme ve parlaklık sağlar. Bunun yanı sıra saça iyi gelen E vitaminini düzenli almak besleyici özellikler sağlar. Saç bakımı ile birlikte badem, fındık, fıstık ve zeytinyağı gibi ürünleri tüketmek saçların beslenmesine katkı sağlar.

Saç Tiplerine Göre Bakım Nasıl Yapılır?

Saç tiplerinin bakımı birbirinden farklı şekillerde gerçekleşir. Her insanın saç tipi farklı olabileceği için dikkat etmesi gereken noktalar da ayırılır. Bazı saç tiplerinde işe yarayan yöntemler diğerinde sonuç vermeyebilir. Saç tiplerinin bakım konusunda dikkat etmesi gereken noktalar şu şekildedir:

·Kalın Telli Saç: Düzenli aralıklarla saç kestirmek önemlidir. Her gün düzenli olarak ılık su ile duş almak gerekir.

·İnce Telli Saç: Saç yumuşak bir tarak ile taranmalıdır. Saç kremi uygulanırken saç kökü ile temasından kaçınılmalıdır.

·Yağlı Saç: Saça ısılı işlemler yapmamak gerekir. Aynı zamanda saça uygun şampuan ve bakım kremi kullanılmalıdır.

·Kuru Saç: Nemlendirici ürünlerle bakım ve bitkisel yağlarla düzenli aralıklarla saç maskesi yapmak gerekir.

Saç Bakımı Erkekler İçin Nasıldır?

Erkeklerde saç bakımı kadınlardan çok da farklı değildir. Özellikle son yıllarda çıkan saç bakım ürünleri hem kadınlara hem erkeklere göre üretilir. Bu nedenle kadınlarda olduğu gibi saç tipine göre bakım uygulamak önemlidir. Erkeklerin saçı genel olarak daha kısa olduğu için saç bakımı süresi daha kısa tutulmalıdır.

Agarta Kozmetik Saç Bakım ürünlerine göz atmak için TIKLAYINIZ
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.